Search

Μας γκαστρώσατε…

Θα σπάσει ο Δήμος, δεν θα σπάσει ο Δήμος. Θα σπάσει ο Δήμος, δεν θα σπάσει ο Δήμος. Μαργαρίτες μαδάμε σαν την Άντζελα τη Δημητρίου, το ‘χουμε μεγάλη έγνοια, την αλήθεια μας να την πούμε.

Βασικά δυο έγνοιες είχαμε, η μία ήταν αυτή, το σπάσιμο του Δήμου δηλαδή, η άλλη ήταν τι θα κάνει ο Σπύρος ο Γαληνός. Ε, μας την έκανε τη χάρη όμως ο Σπύρος, έστησε ολόκληρη δεξίωση «το κοπή το πίτα» στο Δημοτικό Θέατρο, βράβευσε όποιον μπορούσε να βραβεύσει (μέχρι και τη θεία μου τη Μαριορή), και μας ανακοίνωσε πως τελικά ξανακατεβαίνει για Δήμαρχος. Πήγε κι η δική μας η καρδιά στη θέση της, πήγε και των υποψηφίων του, που περίμεναν πως και πως τα νέα και φοβόντουσαν μη τυχόν δεν προλάβουν να πηδήξουν σε κανένα τρένο άλλου υποψηφίου, έτσι κι έκανε πίσω ο επικεφαλής τους.

Οπότε ηρεμία τώρα στο επιτελείο του Σπύρου του Γαληνού (τουλάχιστον μέχρι το επόμενο καυγαδάκι των αντιδημάρχων του). Τώρα που είναι μπουνάτσα όμως είναι καλή η ευκαιρία να αναδείξουμε το έργο μας ε; Πως το ‘πε να δεις στην τελευταία του συνέντευξη, να «κάναμε το αυτονόητο», δεν ήταν λίγο πράγμα να είναι μαζεμένα τα σκουπίδια, να είναι ασπρισμένα τα πεζοδρόμια, να έχεις κολυμβητ… ώπα, εδώ με έχασες Σπύρο! Γιατί τα πεζοδρόμια τα ξασπρίζαμε όταν ερχόντουσαν οι σελέμπριτις, και το κολυμβητήριο ανέκδοτο σαν το μετρό της Θεσσαλονίκης πάμε να το κάνουμε, και δεν ζούμε και πολλά χρόνια εμείς οι γαλιές, για να ‘μαστε εδώ να τα ακούμε. Σου ΄λαχε και σ’ εσένα όμως μεγάλος μπελάς βρε αδελφέ μου το μεταναστευτικό, πόσα να προκάμεις.

Απέναντί του θα βρει κόσμο και κοσμάκη. Θες τον Κύτελλη που μεταπηδά από την Περιφέρεια στον Δήμο (αντίθετη διαδρομή από τον Στράτο τον Γεωργούλα, όπως σας τα ‘γραψε η κυρά Γαλιά χθες), θες τον Μαμάκο του (ότι θα μείνει από) ΚΙΝΑΛ, θες την Τσιριγώτη του Κόμματος (τι ποιου κόμματος; ένα είναι Το Κόμμα!), θες τον “Λας Πάλμας” Ζαφειρίου που πρώτος σήκωσε το λάβαρο της επανάστασης – διεκδίκησης του Δήμου από τον Μάη του 2017, μη και τον προλάβει άλλος. Κι εδώ έχουμε κι άλλο ενδιαφέρον. Ποιος υποψήφιος δήμαρχος θα βάλει κάτω από τις φτερούγες του τις ακροδεξιές φωνούλες, που όπου σταθούν κι όπου βρεθούν θα σου πούνε πως πέρα από το μεταναστευτικό, άλλα πρόβλημα δεν έχει το νησί μας; Ήδη την ντόλτσε βίτα τους την κάνουν αυτοί, σε πίτες και παρουσιάσεις, μάτια ανοιχτά να έχουμε και θα τους δούμε.

Τελευταίος προβληματισμός; Τι θα γίνει και με δαύτη την Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών, που τηρεί σιγή ιχθύος. Ο Βαγγέλης ο Παυλής (υποθέτουμε) προς το παρόν συμβουλεύει όσες παρατάξεις στήνουν πρόγραμμα, για το τι να βάλουν μέσα σ’ αυτό. Κάτσε βρε Βαγγέλη… Εσείς, εσύ ή όποιος έχει απομείνει; Εκτός κι αν μας το φυλάς κι εσύ το μαντάτο, όπως ο Στράτος, και σε δούμε πάνω στο άρμα άλλου υποψηφίου ή να περνάς στις Περιφερειακές. Άσε λοιπόν τα shares δημοσιεύσεων άλλων και βγάλε πρωτογενές υλικό, περιμένουμε με ανυπομονησία!

Και για να περάσουμε σε αυτό που περιμένουμε πιο πολύ απ’ όλα, και το ‘παμε από την αρχή κιόλας. Τι τσίρκο αυτό στη Βουλή; Είναι να περιμένεις να βγάλουν άκρη με το σπάσιμο του Δήμου; Ασχολούνται με τις γκαζόζες, με το ποιος θα παραιτηθεί, σήμερα, ή αύριο ή όταν πάρει το αμάξι από το συνεργείο, είναι μια ωραία ατμόσφαιρα εκεί μέσα, που έλεγε και ο μεγάλος Ντίνος Ηλιόπουλος. Και μας έχουν στο περίμενε κι εμάς και τους wannabe Δημάρχους της Δυτικής Λέσβου. Κάνε εικόνα δηλαδή Κυρατζή, Βέρο, Ελευθερίου και Αλατζά, να είναι στημένοι στην γραμμή εκκίνησης, να περιμένουν τον αφέτη Χαρίτση να ρίξει τη πιστολιά κι εκείνος πέρα βρέχει. Τώρα θα τρέξουμε, μετά θα τρέξουμε… Όχι τίποτα αν τύχει και δεν σπάσει ο Δήμος εκείνοι που θα πάνε;

Για να είμαστε όμως και λίγο πιο σοβαροί, δεν πολυσκοτιζόμαστε τόσο για τις φιλοδοξίες των υποψηφίων Δημάρχων σε κάθε γωνιά της Λέσβου, όσο για τους δόλιους τους υπαλλήλους, που ακόμη δεν ξέρουν σε ποιον απ’ όλους τους Δήμους θα πάνε για δουλειά το πρωινό της 1ης Σεπτέμβρη. Χαρίτση και Σ(ΥΡ)Ι(Ζ)Α βιαστείτε, δεν είναι αστεία αυτά. Μας γκαστρώσατε…

Ο κ. Γαλιάς