Search

Ε να γνωριστούμε

Ας γνωριστούμε με τους υποψήφιους Περιφερειάρχες Βορείου Αιγαίου.

Ο Παναγιώτης ο Χριστόφας, πολιτικός μηχανικός και μαραθωνοδρόμος. Ξέρει από μπετά και ως μαραθωνοδρόμος μάλλον ξέρει να χτίζει και κορμί. Της υγιεινής διατροφής υποθέτουμε. Δε θα μπορούσε να θέλει τίποτε άλλο από το «νέο» «φρέσκο», το «ζωντανό» και το «εργατικό». Έχουμε πάρει μυρωδιά από το ψηφοδέλτιο μη νομίζετε και λείπει μόνο το next top model από μέσα. Παναγιώτη θα σε παρακολουθούμε….ξέρουμε ότι οι μαραθωνοδρόμοι κρατάν το καλό για το τέλος. Για να σε δούμε.

Η Χριστιάνα η Καλογήρου, δε φοβάται κάτι τέτοιους Χριστόφες έχοντας ήδη περάσει τον υπερμαραθώνιο Βουλή-Περιφέρεια- Αιρετή περιφέρεια τερματίζοντας πάντα πρώτη. Δεν υποτιμά όμως αντίπαλο και προτάσσει Βαλσαμίδη, που δεν έχει αφήσει άστρωτο κανέναν δρόμο του νησιού. Βέβαια δεν υπολόγιζαν πως θα σκάσει ο μικρός αθλητής να ζητήσει να τρέξει σε αυτούς τους δρόμους. Η Χριστιάνα όμως είναι γάτα, και πιστεύουμε πως σύντομα θα ζητήσει από τον νεαρό Χριστόφα συμβουλές προπόνησης για να τον έχει από κοντά. Κι αυτό φυσικά δε θα το μάθετε ποτέ όπως ούτε ποιοι ήταν αλλά και που βρισκόταν οι σύμβουλοί της.

Ο Γιάννης o Σπιλάνης…Αχ αυτός ο Γιάννης…τι μάτια, τι σαγήνη. Ο Γιάννης όμως δεν είναι ένας κενός περιεχομένου ωραίος άντρας. Όμως δεν είναι κι ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας. Όχι όχι είναι ο άνθρωπος που «γνωρίζει τα προβλήματα του τόπου και δεν περιμένει να τα μάθει τώρα». Εντάξει Γιάννη ρίξε λίγο τόνους, θαμπωθήκαμε απ’ τη γνώση κι εμπειρία σου. Και βρε Γιάννη όταν βγάζεις σέλφι, με ανοιχτά τα μάτια ρε παιδί μου. Χάνεις με κλειστά, αφού το ξέρεις. Εμείς από ενδιαφέρον το λέμε. Ξέρουμε ότι έχεις να δώσεις πολλά. Μπορεί να μην είσαι ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας αλλά μεγάλη πόρτα θα διαβείς!

Ο Κώστας ο Μουτζούρης, καλύτερα «ο Κώστας ο Μουτζούρης κι η γυναίκα του» μια και ο Κώστας έχει πιάσει το αμερικάνικο όνειρο και όπου δε μπορεί αυτός στέλνει την (θα’ θελε) «πρώτη κυρία». Ο Κώστας βασίζεται όμως στις δυνάμεις του και στις πλάτες του Χαράλαμπου του Αθανασίου και του Δημήτρη του Βουνάτσου. Τον βλέπουμε εμείς από μια μεριά να μονολογεί «γατάκια, όταν εσείς πηγαίνατε με τα διακομματικά ψηφοδέλτια, εμείς ερχόμασταν με τις διακομματικές συμφωνίες». Θα ‘ θελε κι ο Κώστας….Μη μας ακούς Κώστα, γερά με τσαμπουκά, σημασία έχει να πιστεύεις ότι είσαι πρώτος κι όχι απαραίτητα να είσαι.

Ο Σταύρος Τάσσος, τι να πούμε; Κουκουές. Τέλος. Δηλαδή όχι τέλος. Κουκουέ σεβασμός αλλά τέλος βρε παιδί μου. Αυτωνών δεν αλλάζει το ποσοστό, δεν αλλάζει τίποτα. Σταθερότητα. (Η αλήθεια είναι ότι φανταζόμαστε ένα σενάριο να ‘βγαινε λέει περιφερειάρχης ένας υποψήφιος του ΚΚΕ, ούτε ανάπτυξη ούτε τίποτα, το ΕΣΠΑ θα το παίρναμε και θα το μοιραζόμασταν όλοι….όχι τότε ξυπνήσαμε αλλά μετά που μας ξαναπήρε ο ύπνος το ΕΣΠΑ πήγε στο κόμμα!)

Last but not least, o Στράτος ο Γεωργούλας, αγωνιστής από κούνια. Τα πήρε στο κρανίο με την ανικανότητα και την ανεπάρκεια των άλλων υποψήφιων. Πέταξε αιφνιδίως μια υποψηφιότητα κι έμειναν οι άλλοι να κοιτάνε. Χτυπά στο ψαχνό, έχει στρατηγική, φαίνεται άλλωστε η εμπειρία από τον τελευταίο του θεατρικό ρόλο του Στρατηγού στο Θάψτε τους Νεκρούς να τον έχει επηρεάσει σφόδρα. Χτυπά στο ψαχνό κυρίως της κομματικής οντότητας των άλλων υποψηφίων. Στράτο άσε τα παιδιά να παίξουν ελεύθερα εξάλλου εμείς ποτέ δε σε θεωρήσαμε αριστερό, ούτε θυμόμαστε πόσο ανεξάρτητος κατέβηκες για το Δήμο το 2014. Μη μασάς όμως! Keep up the good work.

Η κ. Γαλιά


Πέρα από τους υποψήφιους Περιφερειάρχες μας να γνωριστούμε κι εμείς, έτσι; Είμαστε οι Γαλιές. Κύριος και κυρία Γαλιά. Ή κυρία και κύριος Γαλιάς, με όποια σειρά θέλετε. Το είδος μας, ίσως να το έχετε ακούσει: Η Γαλιά, ή Περσικός Σκίουρος ή Sciurus anomalus είναι το μοναδικό είδος σκίουρου που υπάρχει στην Ελλάδα και μάλιστα, εντοπίζεται πανευρωπαϊκά μόνο στη Λέσβο. Εμείς είμαστε δυο από δαύτους λοιπόν, ζούμε στο νησί, απολαμβάνουμε τη μοναδικότητά μας και σχολιάζουμε τους πάντες και τα πάντα, με χιούμορ και ειλικρινή αγάπη. Να μας διαβάζετε.