Search

Πως θα λειτουργήσουν τα στάδια

 

Σύμφωνα με την Ανακοίνωση Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής ΓΓΑ στο  με ημερομηνία 11-05-2020 Δελτίο τύπου της ΓΓΑ «Από 18 Μαΐου, όταν πλέον θα έχουν ελεγχθεί και δοκιμασθεί οι διαδικασίες και οι συνθήκες λειτουργίας και όταν πλέον θα υπάρχει περισσότερη πληροφορία σύμφωνα με τα επιδημιολογικά δεδομένα, θα διευρυνθεί σταδιακά η χρήση και σε σωματεία και σε υποψηφίους ανωτάτων σχολών (ΣΕΦΑΑ, Στρατιωτικές Σχολές κλπ) που εξετάζονται σε αγωνίσματα αλλά και σε μεμονωμένους αθλούμενους πολίτες.»

Για το λόγο αυτό και εφόσον υπάρξει και επίσημη ανακοίνωση από τη ΓΓΑ,  από 18 Μαΐου θα παραδοθούν για χρήση τα  Δημοτικά Στάδια Μυτιλήνης και Καλλονής. Ο μέγιστος αριθμός όλων των παρευρισκόμενων, ανά πάσα στιγμή, (αθλούμενοι και

προσωπικό) σε έναν οργανωμένο, υπαίθριο αγωνιστικό χώρο διαστάσεων

ποδοσφαιρικού γηπέδου, δεν θα πρέπει να ξεπερνά, σε καμία περίπτωση, τα 80 άτομα.

 

  Τα στάδια θα λειτουργούν σε συγκεκριμένες ώρες καθημερινά (Δευτέρα – Παρασκευή ) για  τις εξής κατηγορίες:

 

  • τους υποψηφίους των ανωτάτων σχολών καθώς και    συνοριοφυλάκων  οι οποίοι θα φέρουν μαζί τους το σχετικό αποδεικτικό της ιδιότητάς  τους
  • στους αθλητές των συλλόγων στίβου σύμφωνα με την κατάσταση των συλλόγων
  • στους αθλητές ΑΜΕΑ σύμφωνα με την κατάσταση των συλλόγων

 

Σύμφωνα με τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα Προπόνησης του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού :

  • Ο φύλακας θα επιτρέπει την είσοδο μόνο στους αθλητές, προπονητές, ιατρούς και τεχνικό προσωπικό που έχει προβλεφθεί. Κανένας επισκέπτης δεν θα εισέρχεται χωρίς προηγούμενη άδεια από τη Διοίκηση της εγκατάστασης (δεν επιτρέπονται θεατές).
  • Στην είσοδο θα τηρείται κατάλογος εισερχομένων-εξερχομένων και θα υπάρχει αυστηρός έλεγχος της ιδιότητας του εισερχόμενου καθώς και της ύπαρξης φύλλου Ιατρικού Ιστορικού. Ο

κατάλογος θα αρχειοθετείται, καθημερινά, με μέριμνα του

υπευθύνου τη εγκατάστασης, προκειμένου να διευκολυνθεί

πιθανή αναγκαία ιχνηλάτηση.

  • Θα πραγματοποιούνται μόνο ατομικές προπονήσεις τηρώντας την απαιτούμενη απόσταση των δύο μέτρων μεταξύ των αθλούμενων
  • Η παραμονή των αθλητών στον χώρο δεν μπορεί να υπερβαίνει το προκαθορισμένο ωράριο λειτουργίας
  • Η τήρηση των κανόνων ατομικής προστασίας είναι υποχρεωτική (πλύσιμο χεριών, χρήση ατομικού ρουχισμού και εξοπλισμού προπόνησης)
  • Τα αποδυτήρια , τα ντουζ και άλλοι χώροι θα είναι διαθέσιμα προς χρήση και συνιστάται όσο το δυνατόν να αποφεύγονται  οι τουαλέτες.  Στις πρώτες σειρές του τμήματος Α στις κερκίδες του Δημοτικού Σταδίου Μυτιλήνης μπορούν να τοποθετούν τα προσωπικά τους είδη.
  • Επισημαίνουμε ότι στα στάδια καθώς και στα γήπεδα της αρμοδιότητας του Συνδέσμου έχουν πραγματοποιηθεί όλες οι σχετικές ενέργειες καθαρισμού και απολύμανσης.

 

Παρακαλούμε τόσο οι προπονητές όσο και οι εν λόγω αθλητές όπως μεριμνήσουν να έχουν συμπληρώσει το ΦΥΛΛΟ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ. Συγκεκριμένα πριν την έναρξη των προπονήσεων παθολόγος γιατρός  θα πρέπει να εξετάσει κλινικά τους αθλητές (συνημμένο 1) και τους προπονητές (συνημμένο 2) και να πάρει λεπτομερές ιστορικό, με έμφαση στα κλινικά σημεία και συμπτώματα που σχετίζονται με πρόσφατη λοίμωξη από COVID-19 (τόσο για τον ίδιο όσο και για το οικογενειακό και κοινωνικό του περιβάλλον). Τα ιατρικά αρχεία των αθλητών θα φυλάσσονται από τον ιατρό τους  με τις προϋποθέσεις της ισχύουσας νομοθεσίας περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Ο γιατρός θα αποτελεί και το σύνδεσμο με την Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Το έντυπο θα μπορούν να προμηθευτούν από τις  ιστοσελίδες των  Δήμων  Μυτιλήνης (mytilene.gr)  και Δυτικής Λέσβου (mwlesvos.gr).

 

Το Δημοτικό Στάδιο της Μυτιλήνης θα λειτουργεί τις παρακάτω ώρες  :

        8:00-12:00   17:00 – 18:00 και 19:30 – 20:30   για προπονήσεις υποψηφίων  ανωτάτων  σχολών και  συνοριοφύλακων

         17:30 – 19:30 για συλλόγους  Στίβου και ΑμΕΑ

Για περισσότερες πληροφορίες για το Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης και για άλλα γήπεδα στο γραφείο του Συνδέσμου 2251024244 .

Το Δημοτικό Στάδιο  Καλλονής θα λειτουργεί τις παρακάτω ώρες:

10 :00 – 12:00 και 17:00 -19:30

Για περισσότερες πληροφορίες για το Δημοτικό Στάδιο Καλλονής αλλά και για γήπεδα της Δυτικής Λέσβου στο τηλ. 6977937550 κ. Αξής Ανδρέας.

Για μεμονωμένους πολίτες τα Στάδια θα χρησιμοποιηθούν μετά την ολοκλήρωση των προπονήσεων των υποψηφίων ανωτάτων σχολών και  συνοριοφυλάκων και με την αυστηρή τήρηση των παραπάνω υγειονομικών πρωτοκόλλων.

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

&  ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΝΗΣΟΥ ΛΕΣΒΟY

 

 

ΧΟΧΛΑΚΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ