Μια υπέροχη γιορτή για τα 10 χρόνια της K-Gold Temporary Gallery στην Αγία Παρασκευή Λέσβου

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:
“Μια υπέροχη γιορτή για τα 10 χρόνια της K-Gold Temporary Gallery στην Αγία Παρασκευή Λέσβου, 10 χρόνια σύγχρονης τέχνης στο αγαπημένο μας νησί, με μερικούς από τους σημαντικότερους εικαστικούς, περφόρμερ, μουσικούς στον κόσμο.
Βαθειά υπόκλιση και ευγνωμοσύνη στον Νικόλας Βαμβουκλής που πέτυχε να μας ανακατέψει όλους, -παιδιά νέους και ηλικιωμένους, φτωχούς και πλούσιους, αστούς και αγρότες, όλα τα φύλα και όλες τις φυλές- σ’αυτό το “παγκόσμια πρώτη” πείραμα” 
Μελίνα Σπαθάρη
Η K-Gold Temporary Gallery γιορτάζει το καλοκαίρι του 2023 τη δέκατη επέτειο δράσης της στη Λέσβο με την έκθεση «ΔΕΚΑ» σε επιμέλεια του Νικόλα Βαμβουκλή. Παρουσιάζονται αντιπροσωπευτικά έργα μερικών από τους σημαντικότερους εικαστικούς και χορογράφους διεθνώς, οι οποίοι πειραματίστηκαν με το βίντεο και το φιλμ για να καταγράψουν το σώμα σε κίνηση.
21-30 Ιουλίου 2023
11:00-14:00 και 19:00-22:00
Αγία Παρασκευή Λέσβου
Είσοδος ελεύθερη
Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Marina Abramović, Allora & Calzadilla, Cory Arcangel, Vanessa Beecroft, Mats Ek, William Forsythe, Liam Gillick & Gelatin, Maria Lassnig, Anna Maria Maiolino, Li Ran και Pipilotti Rist.
Στα εγκαίνια, ο δημόσιος χώρος έξω από τη Gallery πλημμυρίζει από τα δυναμικά beats του Mic Meimaroglou και παραδοσιακές γεύσεις σε ένα πάρτυ που γεφυρώνει τη σύγχρονη μουσική με την τοπική γαστρονομία.
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, η αυλή της Gallery φιλοξενεί την ηχητική εγκατάσταση «24 Χοροί για Ηλεκτρικό Πιάνο» του Cory Arcangel, η οποία παρουσιάστηκε σε μια παγκόσμια περιοδεία που περιελάμβανε το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης στη Νέα Υόρκη.
Το κοινό θα μπορεί ακόμα να επισκεφτεί τη βιβλιοθήκη της Gallery που εμπλουτίστηκε το 2023 με πάνω από 500 εκδόσεις — μια σημαντική δωρεά κορυφαίων ελληνικών μουσείων τέχνης και πολιτιστικών ιδρυμάτων.
Τέλος, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της έκθεσης πραγματοποιείται από το βιωματικό πολυχώρο τέχνης «Λευκό Χαρτί» στη Μυτιλήνη με δημιουργικά εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους. Πληροφορίες: 6936808204.
Η έκθεση «ΔΕΚΑ» υλοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού, της Πρεσβείας της Βραζιλίας στην Ελλάδα, του Guimarães Rosa Institute, της Πρεσβείας της Ελβετίας στην Ελλάδα και της Αυστριακής Πρεσβείας στην Αθήνα.
Προηγουμενο αρθρο

Καταγγελία του μαέστρου Νίκου Τσιριγώτη

Επομενο αρθρο

Συνεχίζεται το 2o Φεστιβάλ Ελεύθερης Παραλίας Ερεσού!