Μαλλιά Γαλιά Καρύδια Λόγκο και Συμπάθεια

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Στο σημερινό μου αλλάζω τη γνωστή σειρά ανάλογα με το πόσο έχω εντυπωσιαστεί από τα τεκταινόμενα.

Στράτο μου γεια χαρά, έβγαλες το λόγκο σου για τον συνδυασμό σου πρόσεξα την εβδομάδα που πέρασε. Θα σε μαλώσω όμως μου πας και μου βάζεις κόκκινο και μπλε να μας θυμίζεις την τραυματική σύμπραξη κουκουέ, νέας δημοκρατίας στα χρόνια τα παλιά; Θες να μας πεις κάτι ή απλή αστοχία είναι; Αμ το σχεδιάκι; Που το πας το σχεδιάκι; Δρόμος λες είναι (λες ή σου είπαν;) Εκτός από δρόμο όμως είναι και πανί ιστιοπλοϊκού κι ο αέρας βλέπω φυσά αριστερά αλλά λίγο καλύτερα που τον παρατηρώ ως δρόμος πάει δεξιά και στην πορεία εκεί στη στροφή στενεύει! Αυτό δεν είναι λόγκο φλιτζάνι του καφέ είναι. Λες να ‘ναι προφητικό; Εγώ δεν είπα τίποτα, εσύ τα δήλωσες όλα! Στράτο μου επισκέφτηκα τη σελίδα σου στο φέισμπουκ! Τη φωτογραφία βρε Στράτο να αλλάξεις. Εκεί φαίνεσαι μικρό σκανταλιάρικο αγόρι. Εμείς σε θέλουμε στρατηγάρα. Βλέπουμε φώτο με ματάκι να κλείνει και χαμόγελο ακριβώς εκεί που ρώτησε η μαμά «ποιος έφαγε το γλυκό από το βάζο» και μετά μας πετάς τις αρχές του προγράμματός σου με αυστηρότητα. Ωραία τα λες! Αριστεροδεξιόστροφα όπως και το λόγκο σου!

Γιάννη μου, από πού να αρχίσω; Ανεβάζεις άρθρο της Καθημερινής με τις προτάσεις σου και το αφήνεις σε λαντσκέιπ γυρισμένο εξ αριστερών(μα τι έχετε πάθει όλοι σας;) να πάθουμε αυχενικό και νευροκαβαλίκεμα να το διαβάσουμε; Αγροδιατροφή και τουρισμός; Ε, μας έχεις! Τέλος! Αν δε, εντάξεις τα καρύδια Αγιάσου στο μπραντ του νησιού, εμείς δαγκωτό θα το ρίξουμε! Φτάνει η μισή παραγωγή να πηγαίνει για τις ανάγκες των γαλιών! Βέβαια εδώ κάπου να σου πούμε πως αυτό το «έλα κι εσύ μαζί μας» να μη το ξαναπείς! Μας θυμίζεις τον άλλο γόη τον Γαρδέλη που τραγουδούσε στο πλοίο “come with me για να τη βρεις as γλεντήσουμε together η ανάμνηση απ’ τη Greece θα σου μείνει για forever”. Γιάννη αυτό είναι! Θα ονομάσεις την τουριστική καμπάνια του Βόρειου Αιγαίου «έλα να αγαπηθούμε ντάρλινγκ» θα είναι σαρωτική! Α και κάτι τελευταίο στη φώτο σου που είσαι με το γένι Μαρκοράς μας αρέσεις πολύ, αλλά Γιαννάκο μου και το πουκάμισο που φοράς κι αυτό από την εποχή του Μαρκορά είναι! Τι γιακάς είναι αυτός; Πάρε καλέ, ένα πιο σύγχρονο. Και τα ζακάρ αυτά τα εκατοχρονίτικα, που τα θυμήθηκες; Απαπαπα. Πέτα τα όλα.

Χριστιάνα τα μαλλιά σου θέλουν βάψιμο! Σε είδα στη συνέντευξη στο «το νησί». Βρε κορίτσι μου πως βγαίνεις έτσι; Οι σελέμπριτις ξέρεις κάθε 15 μέρες βάφουν ρίζα. Δε μπορείς να το αφήνεις αυτό! Οι «πλέον κατάλληλοι και καταρτισμένοι σύμβουλοί» σου τι κάνουν όλη μέρα; Γιατί σε έχουν αφήσει στο έλεος του κάμεραμαν; Βρε πουλάκι μου το ξέρω θες να φανείς προσηνής αλλά δε καθόμαστε πλάι στην δερμάτινη μπερζέρα με ανοιχτά πόδια με τα χέρια πάνω λες και είσαι πάγκο και περιμένεις τον προπό να κάνει την αλλαγή. Εντάξει την εικόνα καθόλου ρε παιδιά; Τίποτα; Βοηθήστε το κορίτσι, που δουλεύει όλη τη μέρα για να «μην αντιπαρατίθεται» και ξεχνά να φτιάξει την εικόνα της. Ίσως ξεχνά και τα λόγια της όμως… Μεταναστευτικό; Αχ γλυκούλα μου δε φωνάζεις είπες, δεν είσαι σε αυτή τη κατηγορία; Είσαι σε αυτή την κατηγορία αυτών που δουλεύουν ε; κι έκανες ότι μπορούσες ε; Ναι, κοίτα μη φωνάξεις, μόνο πες ΤΙ ; τι έκανες, μόνο αυτό! Να ‘μαστε ταπεινοί ρε κορίτσαρε, να ‘μαστε διακριτικοί, άφαντοι να μην είμαστε όμως, αμαρτία είναι. Και τι μας είπες ακριβώς; Ότι αυτό που θα αλλάξεις στην πιθανή επανεκλογή σου, είναι να δώσεις αρμοδιότητες σε επιστήμονες και πολίτες; Έλα κάποιος να βγάλει Σπιλάνη και Χριστόφα από μέσα της, την αλλοτριώνει. Χριστιάνα τι λες; Αριστεία vs πλέμπα; Κβο Βάντις τελοσπάντων; Δεν είναι για σένα αυτά!

Ο κος Τάσσος δε δίνει καμιά αφορμή, δουλεύει ως βουλευτής υποστηρίζει τη στέγαση του μουσικού, τι όνειρο έβλεπε ακριβώς δεν έχουμε καταλάβει. Ίσως που η μουσική παιδεία ήταν πάντα ψηλά στα κομμουνιστικά καθεστώτα! Κάνε κάτι και για το κολυμβητήριο κι αυτό του λαού είναι και τα χουν κάνει οι άλλοι νταρνταγάν’.

Κώστα! Ακμαιότατο σε βρίσκω όπως σε βρήκε κι ο Πρύτανης Σιμόπουλος, στα σχόλιά του στη σελίδα σου. Ακμαιότατος τρέχεις από Σάμο, Μάτι, Αθήνα πίτες, χαμός! Το ματς βέβαια της Αιολικάρας δε το πρόλαβες στο Περιστέρι, έδωσες όμως το προγνωστικό περί νίκης της ομαδάρας (ατιμούτσικο από παντού τις θες τις ψήφους).

Παναγιώτη σε άφησα τελευταίο γιατί υλικό θα μας δώσεις μετά την συνάντηση νέων της Δευτέρας, που βγήκες στη παλιά αγορά να διαφημίσεις με σύντομο βίντεο. Έπρεπε να τρέχεις στο βίντεο όμως. Μπράβο, τολμηρός πάντως όνομα και πράμα. Άραγε θα παραστούν οι συνυποψήφιοι να τους κεράσεις «λόγκο και συμπάθεια»; Αναρωτιόμαστε επίσης, πόσο νέοι θα ‘ναι οι νέοι σου; Υποψιαζόμαστε πως κάτι παλαίμαχοι θα τα φάνε λάχανο τα τσικό σου. Τρέχε και δούλεψε σκληρότερα! (όχι όμως όπως η Χριστιάνα, γιατί από ‘κει ψωνίσαμε στις προσφορές)

Χριστόφας updated μετά την πολυδιαφημισμένη συνάντηση έχουμε και λέμε: Παναγιώτη μπράβο! Βρε με λεωφορεία τους κατέβασες; Καλά κάποιους και με φορεία μια και νέους αυτούς δεν τους λες! Αυτοί κι ο Φάουστ. Αλλά είναι της μόδας να χώνονται υποστηρικτικά (ου ναι σιγά) οι παλαίμαχοι λογιάζοντας εαυτούς νέους. Όσοι θέλετε ονόματα ψάξτε. Εμείς ονόματα δε λέμε.

Πάντως οι κατάσκοποί μας, μας είπαν πως έγινε το αδιαχώρητο. Ε μπράβο τι να πούμε; Μόνο σε μια γωνιά θα θέλαμε να ‘μαστε να βλέπαμε τους άλλους να σκάνε απ’ τη ζήλεια τους, που δε μπορούν να κινητοποιήσουν νέους . Εντάξει την άλλη κατηγορία με τα φορεία την έχουν!

Και βρε μαγκάκι τι έκανες λέει; Τους έκανες περιφερειάρχες για 15 λεπτά; Κυκλοφόρησες χαρτάκι με λόγκο( Στράτο ακούς; ) και ερωτήματα ζητώντας τους να θίξουν ζητήματα και να προτείνουν λύσεις; Εντάξει τους συνυποψήφιους θα τους μαζεύουμε με εγκεφαλικά! Το λες και το εννοείς πως θες διαβούλευση, κατάφερες να το δείξεις. Τα σέβη μας αλλά τον κόσμο που κέρδισες χτες πρέπει να τον κρατήσεις. Οι εποχές είναι δύσκολες. Μη γίνεις τζίτζικας. Να γίνεις μέρμηγκας.

Αυτόκλητος γκεστ σταρ της βραδιάς μάθαμε, γνωστός επιχειρηματίας της κεντρικής αγοράς (ονόματα δε λέμε) που σε εκθείασε εκεί μπροστά σε μάρτυρες, προσπαθώντας να καθαρίσει δημοκρατικά το όνομά του! Τι τραβάτε κι εσείς οι πολιτικοί!

Πάντως σας βλέπουμε όλους να ανακοινώνετε μεγαλόπνοα σχέδια, θα κάνετε το ένα θα κάνετε το άλλο, θα τετραγωνίσετε τον κύκλο όλοι. Μόνο η Χριστιάνα δε λέει! Ξέρει αυτή!

Σας φιλώ

Κα Γαλιά

Επί του πιεστηρίου:

Κε Ζαφειρίου,

(Μέλος της τομεακής επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ)

Με όλο το σεβασμό στο κόμμα, που έδωσε μπόλικα καρύδια στο παππού μου κο Grandgalia , μάλλον δεν συμπλέουμε στην αντίληψη του χιούμορ και σεβαστό αυτό. Αν βρήκατε ευκαιρία να γνωρίσετε και σε άλλο κόσμο ανθρώπους που υποστηριζόμενοι από το κόμμα έκαναν πραγματικά ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ κι αξιοζήλευτη δουλειά εμείς σας υποστηρίζουμε. Γνωρίζουμε τα ονόματα γνωρίζουμε και το έργο, αλλά με τις σοβαρές δουλειές δε γελάμε. Ενδεχομένως πάνω στη γούνα μας εκφράσατε την δυσαρέσκειά σας για κάτι που μπορεί να συμβαίνει αλλά, όχι από εμάς. Οι άλλοι μπορεί, εμείς όχι. Άλλοι φτιάχνουν συνειδήσεις, όχι εμείς. Ποιοι είμαστε εμείς άλλωστε; Όταν βρείτε τους πραγματικά κακούς, εμείς μαζί σας θα ‘μαστε. Όπως μαζί είμαστε με όποιον υποστηρίζει τον άνθρωπο και τον κόσμο κι όχι τον κοσμάκη. Είμαστε μαζί με αυτούς που ξέρουν να σηκώνουν τα μανίκια και να δουλεύουν για το κοινό καλό.

Κατά τα άλλα σύντροφοι χιούμορ κάνουμε με αγάπη. Με χιούμορ και αγάπη θα αντιμετωπίζουμε και την πάντα καλοδεχούμενη κριτική. Ίσως έτσι κιόλας, κάποια στιγμή γίνουμε αντάξιοι όλων των αναγνωστών!

Και για να (ξανα)ελαφρύνουμε…

Προηγουμενο αρθρο

Με δύτες, Super Puma και με την ελληνική ομάδα διάσωσης συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμού της αγνοούμενης

Επομενο αρθρο

Έρχεται η “Ευνοούμενη”- Στο “Cine Αρίων” η νέα, βραβευμένη ταινία του Γ. Λάνθιμου