Υποδομές, αποκέντρωση και μεταναστευτικό οι 3 πυλώνες Μουτζούρη

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Στο κατάμεστο από κόσμο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, ορκίστηκε το πρωί του Σαββάτου η νέα Περιφερειακή Αρχή του Βορείου Αιγαίου με τον Κώστα Μουτζούρη να ορκίζεται κι επίσημα νέος Περιφερειάρχης.

Στην ολιγόλεπτη ομιλία του ο νέος Περιφερειάρχης ευχαρίστησε την πρώην Περιφερειάρχη Χριστιάνα Καλογήρου, όσους στάθηκαν στο πλευρό του πλαισιώνοντας με την παρουσία τους τα ψηφοδέλτια του συνδυασμού του καθώς και την οικογένειά του για την πολύτιμή συμπαράστασή της.

Οι τρεις άξονες

Όπως εξήγησε ο κ. Μουτζούρης η νέα περιφερειακή αρχή θα εστιάσει σε 3 βασικούς άξονες. Πρώτος άξονας είναι η βελτίωση των υποδομών μέσω Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) και ΕΣΠΑ, σημειώνοντας μάλιστα ότι η πρώην περιφερειάρχης έχει αφήσει σημαντικό έργο πίσω της.

Δεύτερος άξονας, όπως είπε, είναι η αποκέντρωσης της διοίκησης, διαμηνύοντας ότι Βόρειο Αιγαίο δεν είναι μόνο η Λέσβος.

Ιδιαίτερη σημασία έδωσε στον τρίτο άξονα που αφορά στη διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος, λέγοντας ότι για τον ίδιο αποτελεί μείζον θέμα η παραμονή 25.000 ψυχών στα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

«Θα πρέπει να γίνει σαφές και στην Κυβέρνηση και στην Ευρώπη ότι δεν είναι δυνατόν τα νησιά να είναι καταθετήρια ψυχών. Όλη η Ελλάδα οφείλει να συνδράμει στην ανθρωπιστική κρίση και να επωμισθεί κι αυτή το βάρος της διαχείρισης που προς το παρόν σηκώνουν μόνο τα νησιά μας. Πρώτος εγώ θα ανοίξω την αγκαλιά μου σε αυτούς τους ανθρώπους όμως ξεκαθαρίζω ότι τα νησιά δεν θα αλλοιωθούν ούτε θρησκευτικά αλλά ούτε κι εθνικά», είπε χειροκροτούμενος

Προηγουμενο αρθρο

Ας θυμηθούμε τη Μαρία Μοντεσσόρι…

Επομενο αρθρο

Πάνω από 4.000 θεατές παρακολούθησαν το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου