Search

Το «αντίο» πολιτικών και φορέων για τον θάνατο του Νεκτάριου Σαντορινιού

Σε ηλικία 52 ετών ο βουλευτής Δωδεκανήσων του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριος Σαντορινιός έφυγε από τη ζωή νικημένος από τον καρκίνο με σύσσωμη την πολιτική ηγεσία να τον αποχαιρετά. Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν στο νοσοκομείο καθώς η υγεία του είχε παρουσιάσει επιδείνωση.

Παράλληλα από την αξιωματική αντιπολίτευση έγινε γνωστό ότι κηρύχθηκε τριήμερο πένθος και αναστολή όλων των κομματικών εκδηλώσεων, ενώ τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί η νέα ημερομηνία για τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας. Tην ίδια ώρα όπως έγινε γνωστό από την οικογένειά του η κηδεία του θα τελεστεί την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου, στις 11:00 στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Ρόδο. Ακόμη η οικογένεια του Νεκτάριου Σαντορινιού επιθυμεί «αντί στεφάνων, επιθυμεί να στηριχθούν οι κοινωνικοί και αλληλέγγυοι Σύλλογοι:

– Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα» (Εθνική Τράπεζα: GR 2501101920000019248000010) και

– Δωδεκανησιακός Σύλλογος Γονέων και Φίλων Παιδιών που χρήζουν Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών «Ροδαυγή» (Τράπεζα Πειραιώς: GR 7801727010005701060080972)».

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λέσβου με ανείπωτη θλίψη θρηνεί σήμερα την απώλεια του σ. Νεκτάριου Σαντορινιού που μέχρι την τελευταία του στιγμή έδινε γενναία διπλή μάχη. Τη συλλογική’’ ενάντια στην ανηθικότητα, την παρακμή, τη φτωχοποίηση, τον εκμαυλισμό του πολιτεύματος μας’’ όπως ο ίδιος έγραψε μόλις λίγες μέρες πριν και την προσωπική του μάχη απέναντι στον καρκίνο.

Ο Νεκτάριος σαν Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής έδωσε για πρώτη φορά περιεχόμενο στην πρόνοια του Συντάγματος για τη νησιωτικότητα με τη ριζοσπαστική ρύθμιση του Μεταφορικού Ισοδύναμου, σαν ένα πρώτο βήμα για να βγουν οι νησιώτες από την απομόνωση του υψηλού κόστους μεταφοράς ανθρώπων και προϊόντων.

Στη Λέσβο αποχαιρετούμε ένα δικό μας άνθρωπο μιας, και η οργάνωσή μας είχε την τύχη να συνεργαστεί μαζί του την περίοδο της ‘’κυοφορίας’’ του μέτρου. Δυστυχώς δεν πρόλαβαν να ενταχθούν στο ΜΤ  οι μεταφορές ζωοτροφών και καυσίμων που σχεδιάζαμε και  είχαν δρομολογηθεί για μετά τις εκλογές του 2019.

Μπροστά στα φτωχά λόγια του αποχαιρετισμού στο σύντροφό μας που τόσο πρόωρα έφυγε, προτάσσουμε ως οργάνωση το χρέος μας να υπερασπιστούμε με νύχια και δόντια το Μεταφορικό Ισοδύναμο απέναντι σε εκείνους που το επιβουλεύονται.

 

Το Επιμελητήριο Λέσβου δηλώνει την βαθειά του θλίψη για την απώλεια του Νεκτάριου Σαντορινιού, Βουλευτή Δωδεκανήσου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ο οποίοςμεταξύ άλλων διετέλεσε Υφυπουργός και Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίαςκαι Νησιωτικής Πολιτικής.
Υπήρξε άριστος γνώστης των ζητημάτων της νησιωτικότητας και πρωτοστάτησε στον σχεδιασμό και την εφαρμογή του Μεταφορικού
Ισοδύναμου, ενός πάγιου αιτήματος της νησιωτικής επιμελητηριακής κοινότητας. Η δε συνεργασία του με το Επιμελητήριο Λέσβου υπήρξε ιδιαίτερα στενή και παραγωγική.

Αλέξης Τσίπρας: «Τα λόγια είναι φτωχά»

«Τα λόγια είναι φτωχά όταν πρόκειται να αποχαιρετήσεις έναν δικό σου άνθρωπο που φεύγει τόσο νωρίς», έγραψε στο Twitter ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. «Ο Νεκτάριος Σαντορινιός υπήρξε ένας από τους πιο αποτελεσματικούς υπουργούς Ναυτιλίας. Πάνω από όλα όμως υπήρξε ένας σπάνιος άνθρωπος», πρόσθεσε.