Τα χημικά της Συρίας σκοτώνουν στη Μόρια

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Η σημερινή ιατροδικαστική εξέταση στη Μυτιλήνη δεν φώτισε τα αίτια του θανάτου του πεντάχρονου κοριτσιού πρόσφυγα από τη Συρία που βρέθηκε νεκρό χθες το πρωί σε σκηνή στον καταυλισμό μεταναστών και προσφύγων στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια.

 Κι ενώ οι πρώτες πληροφορίες έλεγαν ότι το κοριτσάκι αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας και για αυτό οι γονείς του ταξίδευαν προς την Ευρώπη προκειμένου να νοσηλευθεί σε ένα καλό νοσοκομειακό ίδρυμα, η σημερινή ιατροδικαστική εξέταση δεν απέδειξε την ύπαρξη της ανίατης αρρώστιας στην οποία αναφερόταν οι γονείς. Αντίθετα απεδείχθη μια μεγάλη ατροφία του εγκεφάλου του μικρού παιδιού καθώς και ένα βαθύ επουλωμένο έγκαυμα στο τριχωτό της κεφαλής. Σύμφωνα με πηγές της ιατροδικαστικής υπηρεσίας το παιδί πέθανε από επιπτώσεις χρήσης όπλων χημικού πολέμου στη Συρία απ’ όπου κατάγεται. Φως στα ακριβή αίτια θα ρίξει η παραπέρα ιστολογική εξέταση του εγκεφάλου του άτυχου παιδιού.

Ας σημειωθεί ότι το πεντάχρονο κοριτσάκι με την οικογένεια του, (τους γονείς του και τα πέντε αδέλφια του) είχαν περάσει στη Λέσβο από τα απέναντι τουρκικά παράλια μόλις πριν μια εβδομάδα, την περασμένη Τρίτη 3 Οκτωβρίου.

Στρατής Μπαλάκσας ΑΠΕ -ΜΠΕ

Προηγουμενο αρθρο

Γιατροί Χωρίς Σύνορα: “Αποσυμφορήστε τα νησιά”

Επομενο αρθρο

Καταγγελία βιασμού από ανήλικη Ρομά στο Καλαμάρι