Σύσκεψη για την παραχώρηση των Ιαματικών Λουτρών και του Σάρλιτζα

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Σύσκεψη για το θέμα της παραχώρησης των Ιαματικών Λουτρών και του ξενοδοχείου «Σάρλιτζα Παλλάς» πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο γραφείου του Γενικού Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Νικολάου Φράγκου  στην οποία  συμμετείχε η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου. Παρόντες επίσης ήταν ο Δήμαρχος Λέσβου κ. Σπύρος Γαληνός, ο Γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού  Περιβάλλοντος και Υποδομών της Περιφέρειας κ. Γεώργιος Σπανέλλης, ο πρόεδρος του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολούμενων (Ε.Τ.Α.Α.) κ. Στέλιος Πλιάκης και ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Υγειονομικών του Ε.Τ.Α.Α. κ. Ευστάθιος Τσούκαλος.

Η Περιφερειάρχης υπογράμμισε το έμπρακτο ενδιαφέρον για την άμεση συντήρηση και αποκατάσταση των εγκαταστάσεων, σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο και την απόφαση παραχώρησης χρήσης από το Ε.Τ.Α.Α. λέγοντας ότι από τη λειτουργία τους θα προκύψουν σημαντικά οφέλη για την περιοχή και τους κατοίκους της. Επίσης, επεσήμανε ότι η Περιφέρεια αναμένει τις απόψεις του Υπουργείου Πολιτισμού προκειμένου να ολοκληρωθεί το κείμενο της προγραμματικής σύμβασης, θέμα το οποίο άλλωστε ήδη έχει συζητηθεί με τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού κα. Μαρία Βλαζάκη στην πρόσφατη συνάντησή τους στη Λέσβο.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός δήλωσε ότι διατίθενται οι όμορες δημοτικές εκτάσεις, ώστε να ενισχυθεί η όλη προσπάθεια.

 

 

Προηγουμενο αρθρο

Πως το “freedom -freedom!” εγινε “τζιχαντ τζιχαντ”-Οι χθεσινες συγκεντρωσεις και οι ακροδεξιοι κυκλοι

Επομενο αρθρο

Προβλήματα αναζητούν λύσεις…