Συνύπαρξη: Τα προσφυγόπουλα στα Μουσεία της Λέσβου

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

 

Με δύο εκδρομές συνέχισε και τούτη την εβδομάδα η Συνύπαρξη τις δράσεις της για τους ανήλικους-ασυνόδευτους πρόσφυγες-μετανάστες.

Μία στην Άντισσα και Σίγρι με ανήλικους ασυνόδευτους από Hλιακτίδα και Μόρια και παιδιά της Art Angels Relief Team συνοδευόμενα από την Ángela María Arbeláez. Ως καλεσμένοι του συλλόγου διδασκόντων του Λυκείου Άντισσας εγκαινίασαν την έκθεση “Ανήλικοι Ασυνόδευτοι Μόριας” που προκάλεσε μεγάλο ενδιαφέρον στα παιδιά, ενώ τα παιδιά επικοινώνησαν με τα προσφυγόπουλα, έπαιξαν μπάλα, κουβέντιασαν και τραγούδησαν μαζί τους. Τέλος οι μαθητές του Λυκείου τους πρόσφεραν δωράκια, κυρίως βιβλία.

Ακολούθησε επίσκεψη και ξενάγηση στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Σιγρίου.

Η δεύτερη εκδρομή πραγματοποιήθηκε στο “Μουσείο Προσφυγικής Μνήμης” στη Σκάλα Λουτρών, με ασυνόδευτα παιδιά από Ιλιακτίδα. Τα παιδιά ξεναγήθηκαν στα εκθέματα, ενώ η επίσκεψή τους συνέπεσε με επίσκεψη Γυμνασίου της Μυτιλήνης, δίνοντας την ευκαιρία γνωριμίας και επικοινωνίας ανάμεσα στα παιδιά.

Επόμενη δράση της Συνύπαρξης, εναρμονισμένη με το κλίμα των ημερών θα γίνει στην Καθολική Εκκλησία την Κυριακή των Βαίων. Μετά την λειτουργία, θα προσφέρουμε ένα κέρασμα και θα μιλήσουμε με τους Χριστιανούς πρόσφυγες-μετανάστες που εκκλησιάζονται εκεί.

Προηγουμενο αρθρο

“Η τοπική κοινωνία είναι η μεγαλύτερη ανθρωπιστική οργάνωση στο νησί”

Επομενο αρθρο

Η ανάληψη στρατιωτικής δράσης από την κυβέρνηση Τραμπ στη Συρία αποτελεί μια ευκαιρία, ενέχει όμως και κινδύνους