Στόχος η αποσυμφόρηση των hot spot-Δημιουργία νέων προ-αναχωρησιακών κέντρων

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Το σχέδιο δράσης εφαρμογής της συμφωνίας ΕΕ Τουρκίας για το προσφυγικό παρουσίασε  στη Μυτιλήνη ο συντονιστής της συμφωνίας από Ευρωπαϊκής πλευράς Μάαρτιν Βερβέι. Ο κ. Βερβέι, αναφέρθηκε εκτενώς σε ένα

Κοινός μας στόχος είναι η διατήρηση της δήλωσης Ε.Ε – Τουρκίας,  ώστε να υπάρχει έλεγχος των ροών ενώ ήδη με χρηματοδότηση της επιτροπής, έπειτα από την προτροπή των τοπικών αρχών και δική σας έχει ήδη από το Σεπτέμβριο του 2016 πραγματοποιηθεί μεταφορά 4.000 ατόμων από τα νησιά στην ηπειρωτική Ελλάδα. “ δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η επιδίωξη είναι να έχουν αποσυμφορηθεί τα νησιά μέχρι τον Απρίλιο. Η υπηρεσία ΕΑΣΟ έχει ενισχυθεί με 300 άτομα στα πέντε νησιά (90 στη Λέσβο), ενώ από τους 26.000 ανθρώπους που έφτασαν στα νησιά μετά τη συμφωνία ΕΕ Τουρκίας, 4.000 άνθρωποι που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες έχουν προωθηθεί στην ηπειρωτική χώρα. Για την εφαρμογή της συμφωνίας ωστόσο ζητούνται νέοι χώροι από τους δήμους για να δημιουργηθούν τα προαναχωρισιακά κέντρα αλλά και για δομές φιλοξενίας για να αποσυμφορηθούν τα hot spot αλλά και για να γίνουν εργασίες βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης των ανθρώπων εκεί.

 

 

 

 

Προηγουμενο αρθρο

Και ο Νίκος Ζιώγαλας στη Λέσβο για το “Island of love”!

Επομενο αρθρο

“Το φως το ερωτικόν” στη ΦΕΜ από τις 2 Φεβρουαρίου