Σε Σάμο και Ικαρία ο Γιάννης Σπιλάνης

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώνεται σήμερα 3 Μαΐου η τετραήμερη περιοδεία του Γιάννη Σπιλάνη σε Σάμο και Ικαρία.

Ο επικεφαλής της ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, έφθασε στο Βαθύ το μεσημέρι της 30ης Απριλίου και συναντήθηκε με τους υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους της Σάμου, Κάρλα Μανώλη, Δεμερτζή Πένυ, Δραπανιώτη Μανόλη, Κουτσοδόντη Γιώργο, Ξάνθο Αλέξανδρο, Λουκαδάκη Γιάννη, Κυριαζή Κώστα, Καλομοίρη Πέτρο, Μήλιου Αναστασία, Πηνελόπη Μαρκοπούλου και Δανούση Γιώργο, με τους οποίους είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις και σκέψεις, σχετικά με την προώθηση του προγράμματος του συνδυασμού πάνω στα θέματα που αφορούν τη Σάμο.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Γ. Σπιλάνης και μέλη του συνδυασμού βρέθηκαν στο Άνω Βαθύ για μια σύντομη επίσκεψη και στη συνέχεια περπάτησαν στην αγορά της πόλης του Βαθιού, ενημερώνοντας τους πολίτες για τις περιφερειακές εκλογές και το πρόγραμμα της ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ.

Την επόμενη ημέρα, η περιοδεία συνεχίστηκε σε Ηραίο και Πυθαγόρειο, όπου στις συζητήσεις κυριάρχησε το θέμα του τουρισμού και οι προτάσεις της παράταξης σχετικά με τον ποιοτικό τουρισμό και την σύνδεση του με την πρωτογενή αγροτική παραγωγή του νησιού.

Ο Γιάννης Σπιλάνης στη συνέχεια πέρασε στην Ικαρία, στον Άγιο Κήρυκο, όπου συναντήθηκε με τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους της Ικαρίας και μαζί ενημέρωσαν τους πολίτες στη αγορά για τις περιφερειακές εκλογές και μοίρασαν φυλλάδια. Το απόγευμα πήγαν στα Θερμά Ικαρίας όπου μπροστά σε ένα θερμό ακροατήριο παρουσίασαν τις θέσεις του συνδυασμού και μίλησαν για το όραμα και το σχέδιο της ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

Οι υποψήφιοι της Ικαρίας Ηλίας Γιαννίρης , Γαγλία Ειρήνη και Κυριακούλα Κονταξοπούλου, είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν για τους λόγους που τους έκαναν να συμπαραταχθούν με το Γιάννη Σπιλάνη και τη ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ.

Στο επίκεντρο της συζήτησης τα ιδιαίτερα προβλήματα της Ικαρίας, η αξιοποίηση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του τόπου και εν τέλει η βιώσιμη ανάπτυξη. «Η ανάπτυξη για εμάς, αφορά όλη την κοινωνία» τόνισαν και επεσήμαναν την αδιαφορία και την προκλητική στάση που έχουν επιδείξει διαχρονικά οι περιφερειακές αρχές για το νησί, αφήνοντας το στο έλεος των συμφερόντων, που έβαλε τους πολλούς στο περιθώριο και διώχνει τους νέους από τα νησιά μας.

Πλούσιος ήταν και ο διάλογος που ακολούθησε μπροστά σε ένα απαιτητικό κοινό, που έθεσε πολλά και σημαντικά ζητήματα για την ανάπτυξη της Ικαρίας, απαιτώντας δράσεις και όχι λόγια

Από την πλευρά του ο Γ. Σπιλάνης τόνισε ότι υπήρξαν προτάσεις τόσο δικές του όσο και των άλλων περιφερειακών συμβούλων που συνάντησαν όμως την αδιαφορία της παρούσας περιφερειακής διοίκησης. Αυτός δε, τόνισε, ήταν και ο λόγος για τον οποίο αποφάσισαν την κοινή πορεία και τη δημιουργία της ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ. Παράλληλα δήλωσε την ικανοποίηση του από την συμμετοχή του κοινού και την συζήτηση που ακολούθησε, διευκρινίζοντας ότι τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει χωρίς την ενεργή συμμετοχή των πολιτών του Βορείου Αιγαίου.

Σήμερα το βράδυ ο Γ. Σπιλάνης θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση στον Εύδηλο και στην συνέχεια θα αναχωρήσει για τη Λέσβο όπου θα γίνει η κατάθεση του ψηφοδελτίου.

Προηγουμενο αρθρο

Κοινός αγώνας ναυτικών και νησιωτών για δημόσιες ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες

Επομενο αρθρο

“Αλλάζουμε τον τόπο μας” από την Αγιάσο και τον Ασώματο.