“Μαργωτήρα” και ουζομεζέδες! Lesvos Food Fest -Day 3

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

«Μαργωτήρα και ουζομεζέδες στην Σκάλα Πολιχνίτου»

Στις 3 Ιουλίου το Lesvos Food Fest φιλοξενήθηκε στον τόπο που μοσχομυρίζουν τα θαλασσινά και φύεται ο ξακουστός γλυκάνισος, στη Σκάλα Πολιχνίτου.

Ο Μορφωτικός Σύλλογος Πολιχνίτου οργάνωσε μια βραδιά με μαγειρέματα ουζομεζέδων, παρουσιάσεις εδεσμάτων από εστιατόρια και γευσιγνωσία ούζου και λικέρ από ποτοποιίες.

Ο Χάρης Κατρακάζας Λέσβιος σεφ με καταγωγή από τον Πολιχνίτο μαγείρεψε “μαργωτήρα” και άλλες καλοκαιρινές συνταγές που συνοδεύουν ιδανικά το ούζο. Την εκδήλωση παρουσίασε ο Χαρίλαος Θεοδωρέλλης, καθηγητής γευσιγνωσίας. Ακολούθησαν χοροί, ζωντανή μουσική και ουζάκι στις ταβέρνες της περιοχής. Η βραδιά οργανώθηκε σε συνεργασία με τον Μουσικοχορευτικό Σύλλογο ο “Μπάλος”, το Σύλλογο Φίλων της Μουσικής Πολιχνίτου, τον Αθλητικό Σύλλογο Πολιχνίτου και τον Ιππικό Σύλλογο Πολιχνίτου.

Σήμερα οι δρόμοι του τυριού συναντώνται στον Μανταμάδο. Ένα γευστικό ταξίδι με πρωταγωνιστές το φημισμένο λαδοτύρι, την πικάντικη γραβιέρα, την φέτα.

Δείτε το πρόγραμμα του φεστιβάλ ανά περιοχή και μείνετε συντονισμένοι για ειδήσεις, παράλληλες δράσεις, εκπλήξεις και καλεσμένους στο www.lesvosfoodfest.com!

Το Lesvos Food Fest οργανώνεται για 3η χρονιά από τον Φορέα Τουρισμού Μολύβου, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και την ΓΣΕΒΕΕ, έχει την ευγενική υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, χρυσό χορηγό την μπύρα Άλφα και αργυρό χορηγό τις Ελληνικές Αλυκές και πλαισιώνεται και στηρίζεται δυναμικά από διάφορους φορείς και χορηγούς.

Προηγουμενο αρθρο

23η Παλλεσβιακή έκθεση κεραμικής στον Μανταμάδο

Επομενο αρθρο

Όλη η Λέσβος σε ένα τραπέζι- Lesvos Food Fest Σκάλα Πολιχνίτου 7.30μ.μ.