Search

Ντροπή για τη Λέσβο το λουκέτο στο ιστορικό 8ο σχολείο.

Ποινικά κολάσιμη, ως αυτοδικία -τουλάχιστον- αλλά και ως παράβαση των άρθρων 183, 184, 192, 381 ΠΚ, αποτελεί η ενέργεια των γονέων να τοποθετήσουν λουκέτο στις εισόδους των σχολείων που πρόκειται να φοιτήσουν προσφυγόπουλα. Ίσως γι αυτό τώρα που αγρίεψαν τα πράγματα κάποιοι να έκαναν πίσω από τις αρχικές τους θέσεις.Όπως για παράδειγμα η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 8ου Δημοτικού σχολείου Μαρία Κουρδουσά που από τη μία εμφανίζεται να υιοθετεί ρατσιστικές απόψεις κοινοποιώντας στην ιστοσελίδα της στο facebook status φίλης της που μιλάει για “λαθρομετανάστες” και από την άλλη να δηλώνει στην ΕΡΑ Αιγαίου ότι “η θέση κάθε παιδιού είναι στο σχολείο”.Ή δήλωση της συνόδεψε και την παραίτηση της μετά τα ευτράπελα με τα λουκέτα που σύμφωνα με πληροφορίες παρακινήθηκαν και από γνωστό δημοσιογραφικό μπλογκ.

1

 

Πολλοί γονείς του 80υ σχολείου  έχουν εκφράσει ήδη την αντίρρησή τους σε όλο αυτό το τσίρκο που έχει στηθεί εις βάρος των προσφυγόπουλων αλλά και των παιδιών τους που ίσως δουν αύριο το σχολείο τους με λουκέτο. Σίγουρα η αντίδραση κάποιων γονέων οφείλεται και στην έλλειψη ενημέρωσης όμως μπροστά σε αυτή την τεράστια ανθρωπιστική κρίση, που έτυχε να έχει αντίκτυπο στο νησί μας και τις ζωές μας, καλό είναι να μην παρασυρόμαστε από ανθρώπους που έχουν τα δικά τους συμφέροντα και την δική τους ατζέντα. Όλοι πρέπει να έχουμε δεύτερες  σκέψεις και να βάζουμε τους εαυτούς μας στη θέση των ανθρώπων αυτών που φιλοξενούμε, όπως στο τέλος έκανε και η κυρία Κουρδουσά η οποια μάλιστα έχει εργαστεί και στη ΜΚΟ που… ασχολείται αποκλειστικά με τα παιδιά των προσφυγων:  “Μεγαλώνω τα παιδιά μου με τις αξίες του σεβασμού, της αλληλεγγύης, και της αγάπης για το συνάνθρωπο. Μπορώ να δικαιολογήσω το φόβο ορισμένων γονέων, αλλά η θέση των προσφυγόπουλων είναι μέσα στα παιδιά γιατί πάνω απ΄όλα είναι παιδιά και μάλιστα προέρχονται από δύσκολες καταστάσεις. Καλώ όλους τους γονείς να σκεφτούν πως σε αυτό το σχολειό κάποτε φοίτησαν οι παππούδες μας, οι οποίοι ήταν πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία, και να πράξουν το χρέος τους να βοηθήσουν αυτά τα παιδιά. Θα είναι το καλύτερο μάθημα που θα πάρουν τα παιδιά μας από τα σχολειά.» Συμφωνα με πληροφορίες όχι μόνο ή εν λόγω κυρια,που με πληθώρα αναρτήσεων διατυμπανίζει τα πατριωτικα της αισθηματα, αλλα και τρία αλλά μελη της οικογένειας της έχουν εργαστεί σε ΜΚΟ που ασχολείται με την διαβίωση των παιδιων η οποια μάλλον θα έπρεπε να ελέγχει καλύτερα τα βιογραφικά όσων προσλαμβανει…

assets_large_t_420_54872082_type13145

Αύριο το πρωί δυστυχώς όπως μαθαίνουμε διοργανώνονται επεισόδια σε τέσσερα δημοτικά σχολεία που ίσως να μην έχουν την ένταση που αρχικά ήταν σχεδιασμένα να έχουν, υπό τον φόβο της εισαγγελικής παρέμβασης που πολλοί, ανάμεσά τους και η Εφημερίδα Πολιτικά ζητούν, ώστε να σταματήσει μια και καλή εδώ η υπόθεση που αμαυρώνει το νησί μας. Σε ετοιμότητα βρίσκεται και η αστυνομία ενώ καλό θα ήταν για την υπόθεση να πάρει θέση και ο ιατρικός σύλλογος με ανακοίνωσή του για την υγεία των παιδιών αυτών. Να σημειώσουμε ότι τα προσφυγάκια που πρόκειται να γίνουν μαθητές του σχολείου προέρχονται από την δομή του ΠΙΚΠΑ στο οποίο  υπάρχει καθημερινά γιατρός και νοσηλευτής.Οι υπεύθυνοι της δομής διαβεβαιώνουν πως τα παιδιά έχουν κάνει όλα τα προβλεπόμενα εμβόλια και ότι οι συνθήκες που φιλοξενούνται είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητικές. Ωστόσο κάτι άλλο που οι γονείς τείνουν να ξεχνούν είναι ότι το εμβόλιο προστατεύει αυτόν που το κάνει και όχι όσους έρχονται σε επαφή μαζί του. Καλό θα ήταν λοιπόν θέση στην υπόθεση να πάρει και ο ιατρικός σύλλογος με ανακοίνωσή του ώστε οι γονείς να ενημερωθούν για την υγεία των παιδιών αυτών και να μην προτρέχουν σε δηλώσεις και πράξεις που στιγματίζουν αρνητικά τον τόπο μας. Να σημειώσουμε επίσης ότι το 8ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης έχει χτιστεί στη θέση των ερειπίων που κάποτε ήταν το σαράι του Ισμαήλ πασά στο οποιο πριν 94 χρόνια φιλοξενήθηκαν πρόσφυγες της Μικρασίας. Αργοτερα επί υπουργού Παιδείας Γ. Παπανδρέου και πρωθυπουργού Ελευθέριου Βενιζέλου χτίστηκε το 8ο Δημοτικό Σχολείο της Μυτιλήνης, ένα από τα δυο σχολεία των προσφύγων.Η θέση μας λοιπον παραμένει παγιωμένη στο πλευρό των μικρών προσφυγόπουλων που θέλουν να μάθουν γράμματα στα σχολεία μας.