Μόρια 29/7/2019: 6.946 άτομα …and counting

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

 

Πάνω από 1700 άτομα (ως την Τετάρτη 25/7) έχουν φτάσει στις ακτές της Λέσβου μόνο τον τελευταίο μήνα επιβεβαιώνουν από το Λιμενικό Σώμα ενώ ο μέσος όρος των αφίξεων είναι περίπου 80 άτομα τη μέρα. Μόνο το Σάββατο έφτασαν στη Λέσβο 289 άτομα ενώ αυτή τη στιγμή μέσα στη Μόρια, χωρίς να προσμετρούνται οι χθεσινοβραδινές αφίξεις μεταναστών και προσφύγων, διαμένουν 6.946 άτομα.

Ανησυχία επικρατεί στο ΚΥΤ καθώς οι εργαζόμενοι προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τα νέα δεδομένα με τις συνθήκες στο καμπ να δυσκολεύουν μέρα με τη μέρα ενώ πλέον είναι μαθηματικά βέβαιο πως αν οι ροές συνεχιστούν με τον ίδιο ρυθμό τον Σεπτέμβρη ο πληθυσμός του ΚΥΤ αναμένεται να φτάσει πάλι τις 9.000 σε ένα ΚΥΤ χωρητικότητας 2.500 ατόμων με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Άνθρωποι στοιβαγμένοι, νούμερα κάποια στατιστικής, ελπίδες χαμένες, παιδιά φυλακισμένα και όλη η ανθρώπινη αξιοπρέπεια ποδοπατημένη κάτω από μια συμφωνία. “Όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν”, μας λένε άνθρωποι από τη Δομή που σε συνθήκες απελπισίας προσπαθούν και δίνουν καθημερινά τον καλύτερο εαυτό τους.

 

Φωτό Βασίλης Καζάζης- Παραλία Μιστεγνών

 

Προηγουμενο αρθρο

Μια εικόνα… χίλιες παρανομίες

Επομενο αρθρο

Αγώνας Ορεινής Ποδηλασίας στη Στύψη