Μια εύκολη, αρωματική συνταγή για να φτιάξετε το σπιτικό παραδοσιακό λικέρ φράουλας με τρία μόνο υλικά. Η γεύση της άνοιξης σε ένα ποτήρι από τα κιτάπια του Lesvoskitchen.
Τώρα που οι φράουλες είναι στα καλύτερά τους, είναι η ιδανική εποχή για να αξιοποιήσουμε τα φρέσκα φρούτα. Έτσι, μπορούμε να φτιάξουμε το παραδοσιακό λικέρ φράουλας στο σπίτι. Η διαδικασία είναι απλή και το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει. Θα έχετε ένα αρωματικό, γλυκό ποτό που συνοδεύει ιδανικά τα ανοιξιάτικα και καλοκαιρινά απογεύματα.
Υλικά για το λικέρ φράουλας:
- 1 κιλό φράουλες
- 500 γρ. ζάχαρη
- 500 γρ. καθαρό αλκοόλ χωρίς γλυκάνισο (όπως βότκα)
Εκτέλεση:
Αρχικά, καθαρίζουμε καλά τις φράουλες, αφαιρούμε το κοτσανάκι και τις πλένουμε προσεκτικά. Τις κόβουμε στη μέση και τις τοποθετούμε σε μεγάλο, γυάλινο βάζο. Αυτό το βήμα είναι κρίσιμο για το τέλειο παραδοσιακό λικέρ φράουλας. Εναλλάσσουμε στρώσεις φράουλας με στρώσεις ζάχαρης. Προσθέτουμε το αλκοόλ και κλείνουμε καλά το βάζο με καπάκι.
Αφήνουμε το μείγμα σε δροσερό μέρος μέσα στο σπίτι για πέντε ημέρες. Καθημερινά, ανακινούμε απαλά το βάζο ώστε να διαλυθεί η ζάχαρη και να ενσωματωθούν τα αρώματα.
Την πέμπτη μέρα, σουρώνουμε το μείγμα για να αφαιρέσουμε τις φράουλες. Φυλάσσουμε το παραδοσιακό λικέρ φράουλας σε αποστειρωμένα γυάλινα μπουκάλια. Το λικέρ φράουλας διατηρείται στο ψυγείο και σερβίρεται δροσερό.
Το σπιτικό παραδοσιακό λικέρ φράουλας είναι ένα υπέροχο χειροποίητο ποτό. Είναι ιδανικό για κέρασμα, δώρο ή απλώς για να απολαύσουμε κάτι ξεχωριστό τις μέρες της άνοιξης.