Λέσβος: Ισχυροί βοριάδες το Σάββατο, εξασθένηση την Κυριακή

Τοπικά έως 7 με 8 μποφόρ οι άνεμοι στις 3 Οκτωβρίου — Άνοδος της θερμοκρασίας την Κυριακή στη Μυτιλήνη

Οι ενισχυμένοι βοριάδες θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού στη Λέσβο το Σάββατο 3 Οκτωβρίου, ενώ την Κυριακή αναμένεται σταδιακή εξασθένησή τους και υψηλότερη μέγιστη θερμοκρασία.

Σύμφωνα με την έκτακτη αναγγελία της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, την οποία γνωστοποίησε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης, οι βόρειοι και βορειοανατολικοί άνεμοι θα φτάσουν τοπικά τα 7 με 8 μποφόρ.

Η γενική έντασή τους προβλέπεται στα 5 με 6 μποφόρ, με ισχυρότερους ανέμους κυρίως στις θαλάσσιες περιοχές και ριπές που ενδέχεται να αγγίξουν τα 70 χιλιόμετρα την ώρα.

Το Σάββατο θα υπάρχουν αρκετές νεφώσεις, οι οποίες αναμένεται να αραιώσουν από το απόγευμα, χωρίς αξιόλογα φαινόμενα. Στη Μυτιλήνη η θερμοκρασία θα κυμανθεί περίπου από 19 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Υποχωρούν οι άνεμοι την Κυριακή

Την Κυριακή 4 Οκτωβρίου ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος, με λίγες ή αραιές νεφώσεις. Η θερμοκρασία στη Μυτιλήνη αναμένεται να κυμανθεί από 17 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Οι βορειοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν αρχικά με ένταση 5 μποφόρ, ενώ από το μεσημέρι αναμένεται να εξασθενήσουν στα 4 μποφόρ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΚΑΙΡΟΣ