Search

#islandliving…μέρος 28… «περί…έρωτος…?

Της Ιρέν Χαϊτόγλου

…Ένα καινούριο μουσικό κομμάτι που γνωρίζει μεγάλη επιτυχία, λέει «μα εσύ είσαι ταξίδι, ΧΩΡΙΣ προορισμό…»…και αναρωτιέσαι… «Μα, στα χωρίς προορισμό πας κ μπλέκεις, κοπελιά?»!…

Τον/την είδε σε ένα αδιάφορο πάρτυ, σε ένα από αυτά που έχεις πάει κι εσύ, σίγουρα..με μουσική που δεν σε τρελαίνει, ποτά νερωμένα και ζεστή μπύρα, και φάτσες αμφιβόλου πχοιότητας…! Και κάτι έπαθε…κάπως κόλλησε, κάτι την τράβηξε…Κάτι από αυτά τα ανεξήγητα που έχεις δει/απολαύσει/ζήσει/εκτιμήσει και εσύ… Το λέγόμενο ΚΛΙΚ, άραγε?! Ή αυτός ο μ…..μαγνήτης που ευθύνεται για τα 32 από τα 40 λάθη που έχεις κάνει στη ζωή σου?!

Το ξέρεις…οι έρωτες, σπάνια έρχονται όταν τους αναζητάς…είναι λες και περιμένουν την περίοδο που θα είσαι ΤΣΙΤΑ απασχολημένος με άλλα ντ’ ‘αλλα, με φαμίλιες, θέματα, σπίτια, σκυλιά, γατιά, το Τένις που ξανάρχισες στα 40 σου, την οικονομική κατάσταση του Αι- Γιανν’ του Θεονήστικου και…ΤΣΟΥΠ…να σου μια οπτασία! Μια κατάσταση που φαίνεται ότι θα σε καταστρέψει, ταλαιπωρήσει, ζορίσει αλλά που θα την ζήσεις στο 200%, γιατί ΑΥΤΟ αποζητάς κι εσυ…ενδόμυχα… Μια ταλαιπωρία, ένα συνεχές «ΖΗΤΩ κ δεν παίρνω», που θα σου μάθει ακόμη ένα μάθημα ζωής…πολύ αργά!

Κι όμως…αν δεν έχεις μάθει το μάθημα σου, ΑΥΤΟ θα αναζητάς ΠΑΝΤΑ! Το άπιαστο, το απομακρυσμένο, το «αλλού δεσμευμένο», το ΦΟΥΛ φοβισμένο, το Θρίλερ το αιματοβαμμένο…!

Τι σε κάνει να ερωτεύεσαι τελικά…? Για κάποιους είναι το κορμί το θανατηφόρο (για αρχή!), αλλά εμείς κ εσείς δεν είμαστε τέτχοιοι τύποι! Πχ, έχω μία φίλη που είναι 100% ΑΚΟΥΣΤΙΚΟΣ τύπος…αν της αρέσει η φωνή και ο τρόπος ομιλίας, πάει την χάσαμε! Άλλοι, είναι να βρούνε πολλά-(πάρα πολλά) ΚΟΙΝΑ με τον άλλον…από την εμφάνιση, μέχρι τα γούστα στα ρούχα, το λαιφστάιλ… Αρκετοί ερωτεύονται την «ασφάλεια» επίσης…ότι ο άλλος θα με φροντίσει, θα με προσέχει…λες και είμαστε ανυπεράσπιστα σπουργιτάκια στο καταχείμωνο… Και φυσικά είναι και τα περίφημα ΕΤΕΡΩΝΥΜΑ που σπάνια έχουν στον ήλιο μοίρα, μιας και ο πρώτος καβγάς θα αναδείξει πιθανότατα το χάσμα ανάμεσα τους…που κανείς δεν θα γεφυρώσει …πολύ πρόθυμα!

Οι αποφάσεις που ελήφθησαν μετά κόπων και βασάνων είναι να αφήσεις τα πράγματα να έρθουν…μόνα τους…(ξέρεις, με τη βάρκα που κωπηλατεί ο βραδύπους από την Κίνα!) και όσο καιρό πάρει! Μέχρι να εμφανιστεί ο περίφημος ΕΡΩΣ, εσυ πρέπει να επιδεικνύεις ψυχραιμία, αυτοσυγκράτηση, σύνεση και να υπερισχύει ΠΑΝΤΑ η λογική! (ΜΠΛΙΑΧ-ΜΠΛΙΑΧ-ΜΠΛΙΑΧ!)

Κι όταν φτάσει η βαρκούλα, αυτό που πρέπει να εμφανιστεί- εκτός από την λαχτάρα και τον τρελό ενθουσιασμό- είναι το ΚΟΙΝΟ ΟΡΑΜΑ…! Θέλετε τα ίδια? Θα προσπαθήσετε και οι 2 (ελπίζω όχι παραπάνω!) δίκαια, ίσα και με την ίδια ζέση για ένα μέλλον ΔΙΚΟ ΣΑΣ? Γιατί- κακά τα ψέματα…ΜΟΝΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ…

Σημείωση «αρθρογράφου»: (δεν μου φτάνουν 438 λέξεις να μιλήσω για αυτά! Θέλω και δεύτερο μέρος!)