Γυμνάστε το μυαλό σας με Brain Gym! Σεμινάρια στο Mosaik

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Από σήμερα ως την Παρασκευή η Μαρία Καρακωνστάνογλου παραδίδει σεμινάρια brain gym για εκπ/κούς Α/θμιας και Δ/θμιας και καθέναν που ασχολείται με την εκπαίδευση παιδιών και ενηλίκων. Τα εργαστήρια θα γίνουν στην ελληνική γλώσσα.

Η εκπαίδευση δεν καλύπτει όλη την ύλη αλλά δίνει εργαλεία που βοηθούν κυρίως στο κομμάτι της Εστίασης, της δυνατότητας δηλαδή να συγκεντρώνεται ένας άνθρωπος – οποιασδήποτε ηλικίας – να δίνει προσοχή, να κατανοεί αυτά που διαβάζει και να μπορεί να εκφράζει τις σκέψεις του. Επίσης, θα δοθούν εργαλεία – πάντα κινήσεις σωματικές – που θα επιτρέπουν μια καλύτερη διαχείριση του άγχους των εξετάσεων ή της έκθεσης καθώς και κινήσεις που κάνουν πιο εύκολη την γραφή.

 Η προσέγγισή της είναι αυθεντικά βιωματική. Η ίδια επιμένει στο ότι θέλει να απευθύνεται σε εκπ/κούς που θα δεσμευτούν για όλη τη διάρκεια της εκπ/σης και που θα εφαρμόσουν την πρακτική την άλλη μέρα στις τάξεις με τους μαθητές/τριές τους, βλέποντας άμεσα τα αποτελέσματα της εφαρμογής. Ειδικά για το 5νθήμερο σετ εργαστηρίων στη Μυτιλήνη, επειδή θα γίνει κατ’εξαίρεση πριν τη έναρξη της σχολικής χρονιάς, θα παροτρύνει τους συμμετέχοντες να εφαρμόσουν ο ένας στον άλλον την πρακτική επί τόπου στα εργαστήρια, για καλύτερη εμπέδωση και αφομοίωση.

Τα λόγια της ίδιας για το εργαστήριο που θα κάνει στη Μυτιλήνη:

«Λέγομαι Μαρία Καρακωστάνογλου και τα τελευταία 18 χρόνια παρακολουθώ πάντα με την ίδια έκπληξη, τις αλλαγές που έχουν ενήλικες και παιδιά στη ζωή τους όταν χρησιμοποιούν την κινησιολογία και το Brain Gym.

Στο πλαίσιο του «Walk With Me» καλώ εκπαιδευτικούς με περιέργεια, όρεξη, πάθος και γνώσεις να δεσμευτούν σε μια εβδομάδα δωρεάν εκπαίδευσης, καθημερινής πρακτικής και αγάπης της αναζήτησης. Η εκπαίδευση βασίζεται σε σωματικές κινήσεις που κάνουν την πρόσβαση στις νοητικές μας ικανότητες πιο εύκολη.

Ελάτε να δείτε πώς μπορείτε να κάνετε τη δική σας συγκέντρωση πιο εύκολη, το άγχος σας λιγότερο και τον ύπνο σας καλύτερο! Και μετά, θαυμάστε τα αποτελέσματα που οι κινήσεις αυτές θα έχουν στα παιδιά σας όταν τις χρησιμοποιείτε καθημερινά!

Σας περιμένω με χαρά μεγάλη.»

Έναρξη: Δευτέρα 3/9 17.00-19.00 στο Mosaik Support Centre, Σαπφούς 9.

Δωρεάν συμμετοχή, με κουτί εθελοντικής συνεισφοράς (για τα έξοδα μετακίνησής της από την Αθήνα)

 

 

Προηγουμενο αρθρο

Η Αλεξάνδρα Μητσοτάκη στον Μόλυβο: “Οι πολίτες μπορούν να προσφέρουν πολλά”

Επομενο αρθρο

ΤΟ ΚΕΕΛΠΝΟ δεν επιβεβαιώνει το BBC