Γιώργος Αλεξίου: “Η αγωνιστική ενότητα των εργαζομένων επιβάλλεται”

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

“Σε μια δύσκολη εποχή όπου καταπατούνται τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα μας, επιβάλλεται η αγωνιστική ενότητα των εργαζομένων ώστε να επιλυθούν προβλήματα τόσο σε πανελλαδικό όσο και σε τοπικό επίπεδο”, λέει στα Πολιτικά ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΟΤΑ Λέσβου, Γιώργος Αλεξίου με αφορμή τις επικείμενες εκλογές του Συλλόγου. 

Ποια είναι η δράση και ποιοι οι στόχοι σας; 

“Οι εργαζόμενοι και το το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Λέσβου, επανέρχεται στην πάγια θέση του ζητώντας την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.Υπάρχει μεγάλη ανάγκη στους  παιδικούς σταθμούς αλλά και έλλειψη προσωπικού στην οδοποιία καθώς και χειριστές μηχανημάτων. Εδώ και αρκετά χρόνια οι συνάδελφοί μας συνταξιοδοτούνται ωστόσο την τελευταία 15ετία δεν έχει γίνει καμία πρόσληψη των ειδικοτήτων αυτών”.

Ποια είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε;  

“Αυτή τη στιγμή παρατηρούμε ότι υπάρχει δυσλειτουργία στην λειτουργία των παιδικών σταθμών. Ζητάμε την άμεση απελευθέρωση των προσλήψεων στους παιδικούς σταθμούς ή έστω μέχρι να γίνει αυτό την έγκριση απασχόλησης συμβασιούχων. Επίσης είναι γνωστό ότι οι εργαζόμενοι καθαριότητας και κοινωνικών δομών έχουν συμβάλει στην επίλυση θεμάτων πάνω στο προσφυγικό ζήτημα εντός και εκτός ωραρίου. Να θυμηθούμε δε ότι το περσινό καλοκαίρι όταν 20 χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονταν στο λιμάνι οι άνθρωποι αυτοί και με κίνδυνο της σωματικής τους ασφάλειας και υγείας έδωσαν μάχες σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους για να να αποκατασταθεί η τάξη και η καθαριότητα στην πόλη και να αποφευχθούν προβλήματα υγιεινής  τόσο των προσφύγων όσο και των κατοίκων της Μυτιλήνης”.

Ποιες είναι οι λύσεις που προτείνετε;

“Θεωρούμε ότι οι κανονισμοί του Υπουργείου Νησιωτικής Πολιτικής που δίνουν την δυνατότητα στους νησιωτικούς Δήμους να προσλάβουν προσωπικό μέσω ανταποδοτικών θα πρέπει να μπουν σε εφαρμογή και να αξιοποιηθούν από τον Δήμαρχο και τους συνεργάτες του. Λόγω της αύξησης αντικειμένου των εργατών καθαριότητας και των δομών κοινωνικής πρόνοιας εξαιτίας της προσφυγικής κρίσης μπορούμε να απαιτήσουμε αυτή τη χρηματοδότηση από το ΥΠΕΞ ώστε να γίνουν αυτές οι προσλήψεις.Θα πρέπει λοιπόν με αυτό το στόχο,  αυτή τη δεδομένη στιγμή να πιέσουμε την Κυβέρνηση και να “εκμεταλλευτούμε” την μεγάλη προσφυγική κρίση και τις αλλαγές που έφερε στον Δήμο”.

“Τέλος, θέλω  να καλέσω όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν δυναμικά στην εκλογική διαδικασία την Τρίτη 14 /12 /2016 για να την ανάδειξη δύο ερετών μονίμων και δύο ερετών αορίστου χρόνου στα υπηρεσιακά συμβούλια στηρίζοντας  το ψηφοδέλτιο της Ενωτικής Δημοτικής Κίνησης”.   

 

 

 

 

Προηγουμενο αρθρο

Η βουτιά του θανάτου και οι ευθύνες μας…

Επομενο αρθρο

Για τουλάχιστον άλλες 54 ώρες θα παραμείνουν δεμένα τα πλοία