Search

Έτοιμος ο Βέρρος! Οι Αντιδήμαρχοι και οι προτάσεις του Νέου Δήμου

Με λιγότερο από έναν μήνα να απομένει μέχρι την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής, ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος ανακοινώνει την πλήρη σύνθεση της εκτελεστικής του ομάδας αλλά και τις προτάσεις του για τους πολιτικούς προϊσταμένους στα Νομικά Πρόσωπα και στην προεδρία του δημοτικού συμβουλίου.

Η ανακοίνωση γίνεται νωρίς και κόντρα στη συνηθισμένη πρακτική που θέλει την επίσημη ενημέρωση της στελέχωσης των δημοτικών αρχών να γίνεται μετά την ορκωμοσία και μέσω «διαρροών» στον Τύπο που εντείνουν την όποια αγωνία και υποκρύπτουν και διαπραγματεύσεις. Ακριβώς διότι πρόθεση του Δημάρχου είναι να αποσαφηνιστεί πως ξεκινά κάτι πραγματικά καινούργιο στα όρια του Δήμου Δυτικής Λέσβου, αλλά και προς επίρρωση από όλους, δημότες και αιρετούς, πως απαιτείται σκληρή δουλειά για το επιτυχές στήσιμο του νέου δήμου.

Αναλυτικά:

Αντιδήμαρχος Οικονομικών Γεώργιος Αλάνης

Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και Εκτέλεσης Έργων Αυτεπιστασίας Ιορδάνης Ιορδάνου

Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής Ασανούλα Γιαννή

Αντιδήμαρχος Εθελοντισμού και Νεότητας Ζαχαρούλα Ιωακείμ

Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών Κωνσταντίνος Πάππος

Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Μιχάλης Ρούσσης

Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και Καινοτομίας Στρατής Ζαφείρης

 

Για τα νομικά πρόσωπα προτείνονται:

Πρωτοβάθμια  Σχολική Επιτροπή Νίκος Περιβολάρης

Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή Απόστολος Βαρελτζής

Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ιωάννα Κατανάκη

Τουρισμού-Πολιτισμού-Αθλητισμού Αφροδίτη Βατή και Ανδρέας Αξής

 

Για Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου προτείνεται ο Στρατής Γελαγώτης, ενώ την αρμοδιότητα των Τεχνικών Έργων θα την αναλάβει τον πρώτο χρόνο της θητείας, ο ίδιος ο Δήμαρχος.

Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος δήλωσε:

«Έχει γίνει πιστεύω αντιληπτό στον πολύ κόσμο, ότι στην πραγματικότητα εργαζόμαστε για τη νέα εποχή στο νέο Δήμο Δυτικής Λέσβου από την πρώτη ημέρα που πήραμε την λαϊκή εντολή. Δεδομένου ότι έχουμε ήδη σχέδιο δράσης, αλλά και πολλές υποθέσεις που πρέπει να δρομολογηθούν πριν έρθει απλά η 2η Σεπτέμβρη, αποφασίσαμε να ανακοινώσουμε από τώρα την εκτελεστική μας ομάδα. Τόσο για λόγους διαφάνειας αλλά και για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία ενόψει της ανάληψης των καθηκόντων μας.

Ήμουν της άποψης και σήμερα οφείλω να την εφαρμόσω, ότι οι δημότες δικαιούνται να γνωρίζουν έγκαιρα και έγκυρα εκείνους που θα ασκήσουν διοίκηση. Όπως είμαι και της άποψης πως οι διοικούντες πρέπει να αποκτούν πλήρη ενημέρωση για το αντικείμενο και τα καθήκοντά τους. Σαν ανεξάρτητος συνδυασμός λοιπόν που δεν έχει δεσμεύσεις και σαν ένας συνδυασμός που δεν χαρακτηρίζεται από την κλασική στην αυτοδιοίκηση «θεσιθηρία», μας επιτρέπεται να συζητούμε ανοιχτά μεταξύ μας και με σύμπνοια για τα θέματα που έχουμε να διαχειριστούμε. Και για αυτό είμαστε σε θέση να ανακοινώνουμε τη δημοτική αρχή από σήμερα με την ευχή να ανταποκριθούμε αντάξιοι των προσδοκιών όλων των δημοτών της Δυτικής Λέσβου. Καλή δουλειά σε όλους μας»!