Ένα μεγάλο ευχαριστώ από τους κατοίκους του Σιγρίου…

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Ολοκληρώθηκαν το Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου 2019 τα δρομολόγια του Ε/Γ ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ, από Πειραιά για Μεστά Χίου και Σίγρι Λέσβου, με επιστροφή.

Ένα δρομολόγιο που μειώνει σημαντικά τον χρόνο προσέγγισης στη Λέσβο και τη Χίο και, στο σύντομο διάστημα που λειτούργησε, εξυπηρέτησε εκατοντάδες ταξιδιώτες – μόνιμους κατοίκους και επισκέπτες – προς τα δύο νησιά, ιδιαίτερα δε του δυτικού μέρους των νησιών, μεταφέροντας επίσης σημαντικό αριθμό μεγάλων και μικρών οχημάτων.

Το δρομολόγιο αυτό έδωσε μεγάλη χαρά και γέμισε αισιοδοξία τους κατοίκους του Σιγρίου και της Δυτικής Λέσβου, έδωσε ζωή στο χωριό μας που περίμενε κάθε φορά με ανυπομονησία το καράβι το βράδυ του Σαββάτου και, ασφαλώς, τόνωσε την τοπική οικονομία.

Περισσότερο, όμως κι από αυτό, είναι σημαντικό πως αυτό το δρομολόγιο ενεργοποίησε δύο λιμάνια, των Μεστών και του Σιγρίου. Αυτά τα δύο λιμάνια μπορούν να αποτελέσουν σημαντικούς κρίκους στην ανάπτυξη της ακτοπλοΐας στο Αιγαίο και να συνδέσουν τη Βόρεια Ελλάδα με τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, να χαρακτούν νέες ακτοπλοϊκές συνδέσεις με το λιμάνι του Βόλου π.χ. και να δημιουργηθούν νέες προοπτικές στην Ελληνική Ακτοπλοΐα.

Οι εργασίες στο νέο Λιμάνι του Σιγρίου προχωρούν ταχύτατα και έγκαιρα και θα είναι έτοιμο για να δεχτεί τα πλοία που θα εκτελέσουν το ίδιο ή και άλλα δρομολόγια προς Σίγρι, ενώ παράλληλα συνεχίζεται με γρήγορους ρυθμούς και το μεγάλο έργο του νέου οδικού άξονα Σιγρίου – Καλλονής, που θα διευκολύνει έτι περεταίρω τη σύνδεση του λιμανιού του Σιγρίου με το υπόλοιπο νησί.

Τώρα, που ολοκληρώνεται αυτή η διαδρομή και αποχαιρετούμε το τελευταίο πλοίο της γραμμής, θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά:

– τον Καπετάνιο και το πλήρωμα του Ε/Γ ΧΙΟΣ που μας επανένωσαν με την ηπειρωτική Ελλάδα,

– την BlueStar Ferries – Attica Group για την εμπιστοσύνη της στο Λιμάνι του Σιγρίου και την απόφασή της να πραγματοποιήσει αυτό το δρομολόγιο,

– τον ταξιδιωτικό Πράκτορα κ. Ηλία Πίκουλο για την αποφασιστική συμβολή του στην πραγματοποίηση του δρομολογίου

– τα Υπεραστικά ΚΤΕΛ Λέσβου για τη δρομολόγηση λεωφορείου

– όλους τους επιβάτες που εμπιστεύτηκαν το Λιμάνι του Σιγρίου και το προτίμησαν για να φτάσουν στη Λέσβο ή για να μετακινηθούν προς τον Πειραιά.

Εμείς, οι κάτοικοι του Σιγρίου – μέλη του Μορφωτικού Συλλόγου «Θεοφάνης Σιγριανής», ζήσαμε έντονα την πρώτη άφιξη του πλοίου στις 11 Ιουνίου και είχαμε τη χαρά να υποδεχτούμε και να καλωσορίσουμε στο Σίγρι τους πρώτους επιβάτες και το πλήρωμα. Σήμερα, είμαστε συγκινημένοι με την ολοκλήρωση των δρομολογίων.

Ελπίζουμε να έχουμε τη χαρά να σας υποδεχτούμε και την επόμενη καλοκαιρινή περίοδο στο γραφικό χωριό μας, ει δυνατόν με περισσότερες αφιξοαναχωρήσεις, περισσότερα δρομολόγια.

Ελπίζουμε, το νέο σύγχρονο Λιμάνι του Σιγρίου, με το οποίο μειώνεται σημαντικά ο χρόνος της ακτοπλοϊκής σύνδεσης προς το νησί της Λέσβου, να συμβάλλει αποφασιστικά στη σύνδεση της Λέσβου με τα λιμάνια του Αιγαίου, όπως της Θεσσαλονίκης, της Καβάλας, της Αλεξανδρούπολης και του Βόλου, αλλά και της Ραφήνας και του Λαυρίου, ακόμη δε και των άλλων νησιών του Αρχιπελάγους του Αιγαίου.

Προηγουμενο αρθρο

Ζητείται για ενοικίαση τριάρι στη Μυτιλήνη

Επομενο αρθρο

Lesvos Relay 320km: Ο Γύρος της Λέσβου σε 40 διαδρομές!