Ένα γιγάντιο κολάζ στον πεζόδρομο της Κομνηνάκη! (Τετάρτη 24-7)

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Το Solidarity Collage Project ξεκίνησε 18/06 στην Μυτιλήνη, σε συνεργασία της Collage CONNECT PEOPLE ΑΜΚΕ και της ΗΛΙΑΚΤΙΔΑΣ ΑΜΚΕ και απευθυνόταν σε ασυνόδευτα ανήλικα προσφυγόπουλα. Είχε θέμα την τεχνική του κολλάζ και έχοντας ολοκληρώσει μια εβδομάδα σεμιναρίων για την θεωρία και ιστορία και μια εβδομάδα πρακτικής άσκησης workshop, με εικαστική δημιουργία πρωτότυπων έργων χειροποίητου collage από τα παιδιά. Επειδή ως γνωστόν απαγορεύεται να δείξουμε πρόσωπα και ονόματα των ασυνόδευτων παιδιών δίπλα στις δημιουργίες τους , παρά μόνο τις καρδιές που χτυπούν πίσω τα κολλάζ που δημιούργησαν, προτείναμε να διαλέξουν σημαντικές για αυτά λέξεις σαν υπογραφή για τα έργα που έφτιαξαν.

Η ιδέα

Έτσι γράφτηκαν από τα παιδιά στις γλώσσες τους σημαντικές λέξεις που τα απασχολούν στο χαρτί με το χέρι τους, με σκοπό να αποτυπώσουν τις έννοιες αυτές χωρίς ταμπέλες και προσδιορισμούς μόνο με εικόνες και κατόπιν με την βοήθεια των μεταφραστών, αποδώσαμε τις λέξεις στα Αγγλικά.

Πιστεύουμε πως οι συγκεκριμένες λέξεις κρύβουν μια αλήθεια πιο βαθιά από το όνομα, την ηλικία , την γλώσσα , την θρησκεία και την χώρα τους . Επίσης είναι λέξεις που όλοι, ανεξαρτήτως διαχωρισμών βρίσκουμε μέσα μας και σίγουρα μπορούμε να τις κάνουμε εικόνες.

Οι λέξεις έχουν δύναμη και μνήμη, έτσι σκεφτήκαμε το συγκεκριμένο event που θα ολοκληρώσει το Solidarity Collage Project αντί της κλασικής δημιουργίας εικαστικών συνόλων πάνω σ ’ένα ομαδικό μακρύ collage, να δουλέψουμε έχοντας σαν θέμα τις δικές τους λέξεις.

Από αυτές τις λέξεις ελπίζουμε να εμπνευστούν και όλοι οι υπόλοιποι συμμετέχοντες και να ανακαλύψουν μαζί με τα παιδιά τις εικόνες εκείνες που θα βοηθήσουν να εκφραστεί ένα διαδοχικό παιχνίδι χρωμάτων, δημιουργίας και φαντασίας.

Η δράση

Συγκεκριμένα την Τετάρτη 24/07 από τις 18.00 έως τις 21.00 στην οδό Κομνηνάκη, διοργανώνουμε μια δράση ομαδικής δημιουργίας ενός μακρύ θεματικού collage σε πεζόδρομο στο κέντρο της Μυτιλήνης, να γνωριστούμε έστω και χωρίς να έχετε προηγούμενη εμπειρία να φτιάξουμε ένα μακρύ κολλάζ με οδηγούς τη φαντασία και την καλλιτεχνική μας διάθεση μας.

Η δράση είναι ανοιχτή στο κοινό σε μια προσπάθεια να βρεθούν και να δημιουργήσουν μαζί όσοι το επιθυμούν, από την τοπική κοινωνία, τους πρόσφυγες και τους ανθρώπους που βρίσκονται στο νησί από άλλες χώρε

Προηγουμενο αρθρο

Νέος υπερσύγχρονος διάδρομος για τους αθλητές της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Λέσβου

Επομενο αρθρο

Μάθετε τα δικαιώματά σας στην παραλία: Τι ισχύει για καντίνες, ηχεία και ομπρέλες