Απόμακρυνση βόμβα. Ποιός κάνει τελικά κουμάντο στο Καρά Τεπέ?

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Μεγάλη ανησυχία επικρατει αυτές τις ώρες στο κέντρο φιλοξενίας Μαυροβούνι “Καρα Τεπέ“ καθως η είδηση της μη ανανέωσης του συμβολαίου του Διευθυντή Σταύρου Μυρογιαννη που διαδίδεται από στόμα σε στόμα και αφήνει πολλά ερωτηματικά .

Σύμφωνα με πληροφορίες ο άνθρωπος που έχει αφιερώσει τη ζωή του για τη δημιουργία του Ευρωπαϊκού προτύπου κέντρου φιλοξενίας ετοιμάζεται να γίνει θυσία μικροπολιτικης και συμφερόντων. Ο…”αχινος”, όπως αποκαλούν μεταξύ σοβαρού και αστείου τον Σταυρο Μυρογιάννη υψηλά ισταμενα πρόσωπα της ΥΑ ωθειται να παραδώσει τη θέση του χωρις να υπάρχει λόγος σε ενα πιο… “φιλικό” προσωπο απέναντι στα σχέδια της ΥΑ για το κέντρο φιλοξενίας που ως σήμερα έχει καταφέρει να μην απασχολήσει αρνητικά πάρα μόνο θετικά.
Η θεση μάλιστα έχει προκηρυχθεί και αναμένεται να καλυφθεί ως τις 23 Αυγούστου.

 

Μια θέση που τιμά με τη δράση και την αφοσίωση του στο καθήκον ο Σ. Μυρογιάννης αυτά τα 4 χρόνια μέσα στα οποία ο Καρα Τεπές λειτουργεί χωρίς κανένα πρόβλημα κυρίως για τους φιλόξενουμενους του αλλά και για την τοπική κοινωνία.

Ως σήμερα ο Σταύρος Μυρογιαννης εργαζόταν ως ανεξάρτητος συνεργάτης της Ύπατης Αρμοστειας του ΟΗΕ και ήταν εξ αρχής εντεταλμένος του Δήμου Λέσβου για τη θέση αυτή καθώς το κέντρο φιλοξενίας του Καρα Τεπέ λειτουργει υπό την εποπτεία του Δήμου Λέσβου, κάτι που επιβεβαιώνει και η ίδια η Υπάτη Αρμοστεια του ΟΗΕ.

Ωστόσο σε επικοινωνία που είχαμε με τον νέο Δήμαρχο της Λέσβου Στρατή Κύτελη μας διαβεβαίωσε πως ο Δήμος καμία σχέση δεν έχει με το Καρα Τεπε!
“Εμείς δεν έχουμε καμία σχέση με το κέντρο φιλοξενίας του Καρά Τεπέ. Ο Σταύρος Μυρογιαννης έχει συμβόλαιο με την ΥΑ. Πάγια πρόθεση μας είναι η αποσυμφόρηση του και αργότερα η παράδοση του στον Δήμο της Μυτιλήνης για να λειτουργήσει ως αυτό που ήταν να γίνει, ως ένας χώρος για τους πολίτες της. Δεν έχουμε καμία σχέση με την απόλυση του Σταύρου Μυρογιαννη”.
Το βασικό ερώτημα που δημιουργειται από αυτή τη στάση της Δημοτικής Αρχής είναι τελικά ποιος θα κάνει κουμάντο στο Δημοτικό Κέντρο Φιλοξενίας από 1η Σεπτεμβρίου στο Καρα Τεπε; Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης η ή ΥΑ?
Έχει άραγε ο νέος Δήμαρχος το… δικαίωμα να πιέσει για την αλλαγή αυτής της απόφασης;
Επιπλέον αν υποθέσουμε πως ένα από τα βασικά ζητήματα της… απαλλαγής από τον “αχινό” είναι και η στάση του Σταύρου Μυρογιαννη απέναντι σε βασικά και κρίσιμα ζητήματα της λειτουργίας και πορείας του Κέντρου από της ίδρυσης του μέχρι και σήμερα.
Και αν ο Δήμος δεν έχει καμία σχέση με τον Καρα Τεπε οπως ισχυρίζεται, ποιος εγγυάται ότι δεν θα γίνει σε λίγο διάστημα αλλού τύπου κέντρο, χωρίς να διαταραχτει η ασφάλεια των φιλοξενουμενων και των κατοίκων τις Λέσβου, καθώς ως σήμερα ο…αχινος κρατούσε τον Καρα Τεπε σε ένα άριστο επίπεδο με αποτέλεσμα να πίνουν νερό στο όνομα του όχι μόνο οι φιλοξενούμενοι και το προσωπικό του κέντρου αλλά και διάφοροι παράγοντες της τοπικής κοινωνίας καθώς αυτά τα 4 χρόνια κατάφερε να δημιουργήσει ένα πρότυπο κέντρο…με παγκόσμια αποδοχή για την άψογη λειτουργία του.
Ας ελπίσουμε ότι στο τέλος θα επικρατήσει η λογική.

Προηγουμενο αρθρο

Κλασσική στο Τσαρσί (Χαμάμ), γιατί η μουσική μας ενώνει!

Επομενο αρθρο

Τζαζ συναυλία στη Μόρια: “Θα πατήσω στον ώμο των προγόνων μου” (20 Αυγούστου)