Search

«Από τις 8 Οκτωβρίου θα παλεύουμε από την πρώτη μέρα μαζί για να πάμε και τη Γέρα ΜΠΡΟΣΤΑ»

«Από τις 8 Οκτωβρίου θα παλεύουμε από την πρώτη μέρα μαζί για να πάμε και τη Γέρα ΜΠΡΟΣΤΑ» – ομιλία του Παναγιώτη Χριστόφα στον Παπάδο

Κατάμεστη ήταν η αίθουσα πολιτισμού «Οδυσσέας Ελύτης» στον Παπάδο της Γέρας από τον κόσμο που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της αυτοδιοικητικής κίνησης «ΜΠΡΟΣΤΑ» για την ομιλία του υποψήφιου Δημάρχου Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα.

«Είμαι εδώ ξανά, για να σας μεταφέρω ένα μήνυμα αισιοδοξίας, ότι η εμπιστοσύνη σας θα έχει αντίκρυσμα, με ανθρώπους που θα σταθούν και θα τρέξουν, με αδιάκοπη προσπάθεια κάθε μέρα, για τα χωριά της Γέρας» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χριστόφας στο ξεκίνημα της ομιλίας του, και συμπλήρωσε «Από τις 8 Οκτωβρίου θα παλεύουμε από την πρώτη μέρα μαζί για να πάμε και τη Γέρα μπροστά».

Στη συνέχεια, ο υποψήφιος Δήμαρχος Μυτιλήνης αναφέρθηκε στις αρχές της αυτοδιοικητικής κίνησης «ΜΠΡΟΣΤΑ», που έχουν στο κέντρο τους τον κάθε άνθρωπο, την αγάπη για τον τόπο. «Η συνέπεια, η υπευθυνότητα που θα φέρνει τη λογοδοσία, η ταπεινοφροσύνη και το ήθος, η εντιμότητα, η ανθρωπιά και η δικαιοσύνη, αυτές οι αξίες θα είναι οι πρώτοι και σταθεροί οδηγοί μας» επεσήμανε, ενώ επανέλαβε την προσέγγισή του για την περιοχή, που την αντιλαμβάνεται ως «ένα ιδιαίτερο οικοσύστημα με δύο πολύτιμους θησαυρούς, τον Κόλπο της και τον ελαιώνα».

Έπειτα, ο κ. Χριστόφας παρέθεσε τις προτάσεις της παράταξής του για την περιοχή της Γέρας, οι οποίες είναι:

· Έμφαση στην καθαριότητα με επανασχεδιασμό του πλάνου αποκομιδής απορριμμάτων και ανακύκλωσης με αξιοποίηση νέων μηχανημάτων και προσωπικού.

· Άμεση δρομολόγηση μελετών ανά οικισμό για τον Βιολογικό Καθαρισμό, αρχής γενομένης από τον Παλαιόκηπο.

· Εκσυγχρονισμός δικτύων ύδρευσης.

· Αγροτική οδοποιία: ολοκλήρωση έργων σε εξέλιξη (α. Άγιος Γρηγόριος έως διασταύρωση προς Τάρτι και β. Έργων πρόσβασης στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις σε Φαρά, Τάρτι, Τσάφι, Λιγονάρι και Τσίλια), νέες μελέτες για αγροτικούς δρόμους για ένταξη σε χρηματοδοτικά εργαλεία.

· Δρομολόγηση μελετών άρσης πλημμυρικών φαινομένων για την περιοχή της Ευρειακής και του Περάματος και κατασκευή των προτεινόμενων από αυτές έργων.

· Ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών κτιρίων αξιοποιώντας δυνατότητες χρηματοδότησης από το νέο ΕΣΠΑ.

· Σχεδιασμός και κατασκευή παιδικών χαρών σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα και στους υπόλοιπους οικισμούς, όπως το Μεσαγρό και το Σκόπελο.

· Εκπόνηση μελέτης για χώρους πάρκινγκ στους οικισμούς.

· Τελική έγκριση των μελετών για το παλαιό Σαπωνοποιείο Περάματος και δρομολόγηση της αναπαλαίωσής του και χρήση του ως κέντρο πολιτιστικών δραστηριοτήτων μέσω χρηματοδοτικού προγράμματος.

· Ανάπλαση της χερσαίας ζώνης του παραλιακού μετώπου Περάματος και άμεση μέριμνα για τα επικινδύνως ετοιμόρροπα κτίσματα.

· Επαναλειτουργία του Σφαγείου Σκοπέλου.

· Στήριξη πολιτικών και αθλητικών συλλόγων ως ζωντανά κύτταρα πολιτισμού και προαγωγής της υγείας κάθε γενιάς και συνεργασία για τη διοργάνωση εκδηλώσεων.

· Ανάδειξη περιπατητικών διαδρομών του ελαιώνα της Γέρας.

· Βελτίωση αθλητικών υποδομών της Γέρας.

 

«Σας καλώ λοιπόν όλες και όλους να κοιτάξετε τα παιδιά σας στα μάτια και να τους δώσετε μια υπόσχεση: ότι στις 8 Οκτώβριου το βράδυ, αυτός ο δήμος θα είναι ο τόπος που θα μεγαλώσουν όμορφα και θα φτιάξουν το μέλλον τους, γιατί με την δουλειά μας θα τους έχουμε προσφέρει ένα παράθυρο στο μέλλον» ανέφερε ο κ. Χριστόφας στο κλείσιμο της ομιλίας το