Αναμνήσεις από την “Disco AQUARIUS”

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

 

“Στη ντισκοτέκ ο ρυθμός έχει τώρα αλλάξει
ξένος μου μοιάζει ο χορός που μου `χες διδάξει”, τραγουδά η Ελπίδα “Στην ντισκοτέκ την παλιά”.  Ένας από τους πρώτους διδάξαντες, ο Γιώργος Χιωτέλλης ή αλλιώς Dj Κολιός μας ταξιδεύει στην εποχή που πηγαίναμε “να κουνηθούμε κάτω απ’ τη ντίσκο μπάλα τώρα που ο D.J. μιξάρει “Collegialla”…

“Ξεκίνησα να παίζω μουσική στην DISCO ARGO στο Φανάρι Μυτιλήνης σε  ηλικία 14 χρονών. Την δεκαετία του 80s αρχικά και για ένα διάστημα περίπου δύο μηνών έκανα πρόγραμμα μέχρι την ώρα που θα ερχόταν ο κόσμος, στη συνέχεια ασχολούμουν με τον φωτισμό και  σιγά- σιγά άρχισα να κάνω μόνος μου πρόγραμμα. Έπειτα  πήγα στην DISCO AQUARIUS που μετονομάστηκε σταδιακά σε Upanddown και Cadillac,στην disco dionyso,στα Βατερά Λέσβου. Απότην AQUARIUS ξεκίνησα επαγγελματικά.Αυτός που μου έμαθε να παίζω μουσική ήταν ο Πέτρος ο Ρουσόπουλος που είχε μαγαζί στην Ερεσό, τη disco Le Zarden, δισκάδικο στο Κολονάκι και ήταν από τους πρώτους DJτης εποχής αυτής.Όσο για τα πρώτα βήματα στην αρχή και όταν έπαιζα με κόσμο έτρεμαν τα χέρια, ταχυπαλμίες . Εκείνη την εποχή τα μηχανήματα δεν ήταν επαγγελματικά, σκεφτείτε ότι  παίζαμε σxεπικά με ιμάντες, που όταν έβγαιναν , αναγκαζόμασταν να γυρνάμε το δίσκο με το χέρι  μέχρι να αλλάξουμε τραγούδι και να βάλουμε ξανά τον ιμάντα στη θέση του. Τα μαγαζιά που έχω εργαστεί στην Μυτιλήνη  εκτός τις DISCO είναι: Shalimar-Evenos -Petrino-Esco bar-La scala-Manky- Marush-Arena-Apodrasi-Agora-ΑΒΗΣΥΝΙΑ-

-Ποια ήταν τα μαγαζιά που μεσουρανούσαν τότε και τι μπορούσες να ακούσεις; 

Στην αρχή οιdisco t που υπήρχαν ήταν τρεις η Argo- Fontana- what, Μετά άνοιξε η disco Αquarius (τώρα είναι το MOTELboutiqueclub), η Galactica (Στον Χάλικα), η Isteria(Στον Άγιο Συμεών από κάτω) και τέλος η Αποκάλυψη (Cine Αρίων)

Ποιος είναι ο πρώτος δίσκος που αγόρασες ;

David Bowie – Cat People

-Πες μου μια ανάμνηση περασμένης δεκαετίας (80ς , 90ς 2000) από μαγαζί της Μυτιλήνης όπου έπαιζες μουσική.

Στην disco UP and Down  θυμάμαι  ότι κάθε Τετάρτη κάναμε διάφορους διαγωνισμούς  μιλάμε για πολλή γέλιο μέχρι διαγωνισμό αγγουροφαγίας κάναμε  είχε πάρα πολύ κόσμο και πολλές συμμετοχές .

-Τι έχει αλλάξει από τότε μέχρι σήμερα;

ΟΛΑ

Τότε στις ντισκοτέκ ήταν σήμα κατατεθέν η ντισκομπάλα και τα εφέ με τα λαμπιόνια και τις στιγμιαίες λάμψεις…

Υπήρχε καπνός στις  ντισκοτέκ. Έβγαινε από κάτω και αισθανόσουν πως ήσουν πάνω σε σύννεφο! Συνήθως αυτό το εφέ χρησιμοποιούνταν στα πρώτα χορευτικά τραγούδια και είχε σκοπό να σηκώσει τους αδέξιους χορευτές αφού έκρυβε τα πόδια!

Τότε, στις ντίσκο της δεκαετίας του 80 πήγαινες πραγματικά για να διασκεδάσεις και για να ακούσεις μουσική… Χόρευες πέρναγες καλά και άκουγες υπέροχα hit όπως το Big in japan, το she works hard for he money, κλπ…

Έκανες εισαγωγές προγραμμάτων  για να ξεκινήσεις το πρόγραμμα ευχαριστούσες τον κόσμο  και ξεκίναγες , ανέβαινε ο κόσμος για χορό και άδειαζε η πίστα όταν έκλεινε το μαγαζί.

Κάθε δεκαετία άλλαζε το στιλ  της διασκέδασης  από disco πήγανε  σε Pub μετά σε club και μετά το χάος όπου να ναι Παλιά  ήξερες ότι για να πας να πιείς καφέ  πήγαινες στην καφετέρια,  όταν ήθελες να φας πήγαινες ταβέρνα,  όταν ήθελες να ακούσεις μουσική και να διασκεδάσεις  πήγαινες  στην Disco  ή στα μπουζούκιαγια να ακούσεις ελληνικά.

Τώρα δεν χρειάζεται αυτό πηγαίνεις σε ένα μαγαζί  πίνεις τον καφέ σου ,τρως, ακούς πέντε κομμάτια ξένα  και το υπόλοιπο πρόγραμμα  ελληνικά.

Τα μαγαζιά παλιά γέμιζαν  από νωρίς εγώ θυμάμαι αρχίζαμε πρόγραμμα  στις  9 το βράδυ και τελειώναμε στις τρείς  και μετά μπουζούκια.

Τώρα πας σε μαγαζί από τις 11 έως της 1 δεν υπάρχει ψυχή, μαζεύονται   μετά τις 1 και βάλε και προσπαθούν να δουλέψουν  2 ώρες για να βγάλουν τα έξοδα του μαγαζιού. Αυτοί που βγήκαν κερδισμένοι είναι οι φοιτητές και οι νεολαίες των κομμάτων.Oι DJπροσαρμοζόταν ανάλογα στο μαγαζί που δούλευαν.

 

-Ποιο είναι το τραγούδι που έχεις παίξει τις περισσότερες φορές;

Το Big in Japan

-Ποιο είναι το μότο σου σχετικά με τη νύχτα και το ντιτζειλίκι; (μια φράση,ή μια συμβουλή ή ποιο εινα το «μυστικό της επιτυχίας» για μια καλή βραδιά)

Τα πράγματα είναι απλά  όταν βγαίνεις σε κάποιο  μαγαζί  θέλεις να περάσεις καλά, διασκέδαση-ποτό,  καλή παρέα  έτσι και ο djθέλει να φτιάξει καλό πρόγραμμα μουσικής  για να διασκεδάσει ο κόσμος και ποτό…

 

Προηγουμενο αρθρο

Χωριό φάντασμα η Βρίσα

Επομενο αρθρο

“Μην αφήνετε τα μονοπάτια να ρημάζουν”