Άλλο ένα βραβείο για τον Σταύρο!

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Με ακόμη ένα βραβείο για την για την προσφορά του στην ανθρωπότητα και τη δράση του για τη διαφύλαξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τιμήθηκε ο απερχόμενος διευθυντής του Καρά Τεπέ Σταύρος Μυρογιάννης το Σάββατο στη Ρώμη. Το σημαντικό βραβείο παρέλαβε η εκπρόσωπος της οργάνωσης “Better Days” κυρία Έλενα Μουστάκα καθώς όπως είπε και στον σύντομο χαιρετισμό της ο Σταύρος βρίσκεται στην Αθήνα εξαιτίας των τελευταίων εξελίξεων.

“Δυστυχώς ο Σταύρος δεν μπορεί να είναι μαζί μας σήμερα για να δεχτεί αυτό το βραβείο.

Οι προτεραιότητές του αυτή τη στιγμή και το καθήκον του είναι να παραδώσει το κέντρο φιλοξενίας, ελπίζουμε στα δια ικανά και συμπονετικά χέρια. Τελευταία μιλήσαμε την Πέμπτη όπου ήταν ακόμα στην Αθήνα σε παράλληλες συναντήσεις με υπουργεία και υπηρεσίες του ΟΗΕ.

Έχω γνωρίσει τον Σταύρο για πολλά χρόνια και τις αρχέςτου. Ελευθερία, Δημοκρατία, Σεβασμός των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Αξιοπρέπεια και Φιλοξενία όπως υπαγορεύονται από τις αξίες της Ανθρωπότητας και της Αλληλεγγύης.

Ως διευθυντής του Καρά Τεπέ, συνέβαλε στη δημιουργία αυτού που σήμερα αναφέρεται ως «στρατόπεδο εκκίνησης» ή «μοντέλο κατασκήνωσης». Ο Σταύρος δημιούργησε μια αφοσιωμένη και ενωμένη ομάδα προσωπικού ΜΚΟ και εθελοντών που δούλευαν αδιάλλακτα τα τελευταία 4 χρόνια για να εξασφαλίσουν την αξιοπρέπεια και την ασφάλεια πολλών χιλιάδων οικογενειών που ζουν στη Λέσβο.

Ελπίζω ότι το ταξίδι του θα τον οδηγήσει σε μέρη όπου η τεχνογνωσία του και το ήθος του θα μπορέσουν να οδηγήσουν στην επίτευξη περισσότερων ανθρωπιστικών ναυαρχίδων εμπνευσμένων από τη γνώση και την επιμονή ενός μεγάλου ηγέτη που έκανε τον Καρά Τεπέ πραγματικότητα κάτω από τις πιο δύσκολες συνθήκες.

Ο Καρά Τεπές έχει φιλοξενήσει ανθρώπους όλων των εθνικοτήτων θρησκεία και υπόβαθρο. Αυτοί οι άνθρωποι και εμείς ζούσαμε αρμονικά μαζί για χρόνια και αγωνιστήκαμε για την εδραίωση της αξιοπρέπειας και της ειρήνης στη μικρή μας κοινότητα μαζί σαν οικογένεια. Η υπόσχεσή μας είναι να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για αυτό που είναι τίμιο και ανθρώπινο σε αυτόν τον κόσμο και το κάνουμε κάθε ένας από εμάς από τη θέση της εξουσίας και ευθύνης μας καθώς και από την αλληλεγγύη. Είμαστε μια οικογένεια.

Τον χαιρετώ και το έργο του, λαμβάνοντας αυτό το βραβείο εξ ονόματός του».

 

Προηγουμενο αρθρο

Όλη η Λέσβος μια αγκαλιά! 2ο Lesvos Relay 320km

Επομενο αρθρο

Τη Δευτέρα η πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημ. Κοινότητας Μυτιλήνης