Search

Νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης ανέργων, στην περιφερειακή ενότητα Λέσβου

Το Επιμελητήριο Λέσβου απευθύνει Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος σε 300 άνεργους/ες ωφελούμενους/ες από την Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου, προκειμένου να υποβάλουναίτηση συμμετοχής σε επιδοτούμενα προγράμματα συμβουλευτικής, κατάρτισης και πιστοποίησης, στο πλαίσιο της Πράξης «Βελτίωση Δεξιοτήτων στο Βόρειο Αιγαίο», με κωδικό ΟΠΣ 6001202.

Η Πράξη περιλαμβάνει:

  • 5 ατομικές και 2 ομαδικές συνεδρίες συμβουλευτικής υποστήριξης και καθοδήγησης
  • Θεωρητική κατάρτιση 300 ωρών σε:

Βασικές δεξιότητες ΤΠΕ και οριζόντιες δεξιότητες

Εκπαίδευση στην Γαλάζια Οικονομία

Εκπαίδευση στην Πράσινη Οικονομία

Εκπαίδευση στην Ψηφιακή Οικονομία

  • Δωρεάν πιστοποίησησε 2 εξειδικευμένα αντικείμενα
  • 150 ώρες πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου

Προϋποθέσεις συμμετοχής:

Να είναι άνεργοι, της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου, εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανέργων της Δ.ΥΠ.Α., με κάρτα ανεργίας σε ισχύ, ανεξαρτήτως αν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι.

  • Να είναι άνεργοι/ες τόσο κατά τη χρονική στιγμή υποβολής της αίτησης συμμετοχής,όσο και τη χρονική στιγμή που εισέρχονται και επίσημα στο Πρόγραμμα (ως χρονική στιγμή της εισόδου στη δράση νοείται η 1η συνεδρία Συμβουλευτικής).
  • Αποκλείονται όσοι είναι εργαζόμενοι με σχέση εξαρτημένης εργασίας ή αυτοαπασχολούμενοι.
  • Να μην συμμετέχουν παράλληλα σε άλλο πρόγραμμα κατάρτισης καθ’ όλη τη διάρκεια υλοποίησης των δράσεων Συμβουλευτικής, Κατάρτισης και Πιστοποίησης.
  • Να μην έχουν τη μαθητική ή σπουδαστική ή φοιτητική ιδιότητα.
  • Να είναι κάτοικοι της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου.
  • Να μην έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς πρόγραμμα κατάρτισης στο ίδιο αντικείμενο τα τελευταία δύο (2) έτη πριν από τη δημοσίευση της παρούσας πρόσκλησης.

Εκπαιδευτικό Επίδομα:

Οι ωφελούμενοι θα λάβουν εκπαιδευτικό επίδομα  2.395,12€ μικτά, εφόσον ολοκληρώσουν το πρόγραμμα κατάρτισης, πετύχουν στις εξετάσεις πιστοποίησης και των δύο εξειδικευμένων αντικειμένων, ολοκληρώσουν την πρακτική άσκηση, καθώς και τις 7 συνεδρίες συμβουλευτικής.  Σε περίπτωση αποτυχίας σε μία ή και στις δύο εξετάσεις πιστοποίησης, οι ωφελούμενοι θα λάβουν το 70% του συνολικού επιδόματος.

Υποβολή αιτήσεων:

Οι αιτήσεις υποβάλλονται από 05/04/2024 έως και 25/04/2024 και ώρα 23:59:59.

Η υποβολή της αίτησης γίνεται μόνο ηλεκτρονικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://katartisi-lesvos.gr/

Για την υποστήριξη των ενδιαφερομένων στην υποβολή της αίτησής τους και την ανάρτηση των δικαιολογητικών, καθώς και για οποιαδήποτε πληροφορία αφορά την Πράξη, το Επιμελητήριο Λέσβου παρέχει υπηρεσίες υποστήριξης στο τηλέφωνο: 2144089313 τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 09:30 ‐ 18:00 και μέσω helpdesk στο e-mail: katartisilesvos@gmail.com.