Search

Μαθητές από το Βοστάνειο Δημοτικό Σχολείο Παμφίλων στην Ακρόπολη και τη Βουλή.

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκπαιδευτική επίσκεψη της Στ τάξης του Βοστάνειου Δημοτικού Σχολείου Παμφίλων στην Αθήνα και στη Βουλή των Ελλήνων. Ήταν μια εξαιρετική εμπειρία για μαθητές/τριες, εκπαιδευτικούς και γονείς!
Την πρώτη μέρα οι μαθητές/τριες ξεκίνησαν την περιήγηση τους από το Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο όπου συμμετείχαν σε Αθλητικές δραστηριότητες με το προγραμμα kids athletics. Πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο επί της οδού Πατησίων όπου οι μαθητές θυμήθηκαν μαζί με δασκάλους και γονείς τα γεγονότα του Νοέμβρη του 1973 και στη συνέχεια επισκέφθηκαν το εξαιρετικό Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών. Επόμενη στάση στο Xplore που βρίσκεται στο εμπορικό κέντρο Golden Hall και την ενότητα Oceans (ενυδρείο).


Η δεύτερη μέρα ήταν αφιερωμένη στο βράχο της Ακρόπολης όπου μαθητές και γονείς ξεναγήθηκαν στον Παρθενώνα, το Ερέχθειο, τα προπύλαια, το Ηρώδειο και τα άλλα μνημεία από τους συνοδούς εκπαιδευτικούς. Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε το μοναδικό Μουσείο Ακρόπολης όπου η ξεναγός μας εντυπωσίασε με την υπέροχη ξενάγηση.
Την Τρίτη και τελευταία μέρα οι μαθητές παρακολούθησαν το πρόγραμμα Robotics στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων όπου οι μαθητές ξεναγήθηκαν στην αίθουσα Ελευθερίου Βενιζέλου, εντυπωσίασαν την ξεναγό με τις ιστορικές γνώσεις τους και τέλος παρακολούθησαν από τα άνω δυτικά θεωρεία συζήτηση της Ολομέλειας όπου ο Πρόεδρος της Βουλής τους προσφώνησε. Ο βουλευτής Λέσβου και πρώην πρόεδρος της Βουλής κύριος Χαράλαμπος Αθανασίου που βρισκόταν εκεί καλωσόρισε τα παιδιά και τους μίλησε για τη λειτουργία της Βουλής.
Ο διευθυντής του Σχολείου Γιώργος Κλειδαράς σημειώνει:

“Θα θέλαμε ιδιαιτέρως να ευχαριστήσουμε το Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του σχολείου για τη συνεισφορά του στην πληρωμή των εισόδων των παιδιών στις δραστηριότητες, την πληρωμή της ξεναγού αλλά και γιατί είναι πάντα και τα στο σχολείο και στους μαθητές ο,τι κι αν χρειαστούμε. Ολόψυχα ευχαριστώ τους συνοδούς γονείς για την εξαιρετική στάση και συνεργασία τους, τους συνοδούς εκπαιδευτικούς για τον επαγγελματισμό τους και κυρίως στους μαθητές και στις μαθήτριες της Στ’ τάξης που συμμετείχαν οι οποίοι ήταν άψογοι σε όλες τις επισκέψεις κερδίζοντας τις εντυπώσεις. Άλλωστε το χαμόγελό τους και ευχαρίστησή τους ήταν για μας η μεγαλύτερη ανταμοιβή.
Ευχόμαστε από καρδιάς υγεία σε όλους, καλή πρόοδο στα παιδιά και πάντα τέτοιες όμορφες δράσεις”.