Search

Ζήτω η 9η Μάη, Μέρα της Μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών!

Η ανακοίνωση από το παράρτημα της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ στη Λέσβο.Στη φωτογραφία: Λέσβιοι ελασίτες στο στρατόπεδο του Καρά-Τεπέ Μυτιλήνης το 1944. Μεσαίος στην κάτω σειρά ο λοχαγός του ΕΛΑΣ Λέσβου Θανάσης Σκούφος (από το αρχείο του Γιώργου Αθ. Σκούφου). 

Η Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας τιμά τη Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών και τους αγωνιστές που θυσιάστηκαν, όσους συμμετείχαν στον αντιφασιστικό αγώνα, τους μαχητές του Κόκκινου Στρατού της ΕΣΣΔ και των άλλων κατεχόμενων χωρών. Τιμά τον λαϊκό, απελευθερωτικό, ταξικό αγώνα του λαού μας, με το ΕΑΜ – ΕΛΑΣ και τον ΔΣΕ, για την απαλλαγή του από τον ζυγό του φασίστα κατακτητή και από τον ζυγό του εκμεταλλευτικού συστήματος, για να πάρει ό ίδιος ο λαός την τύχη του στα δικά του χέρια.

Ο ελληνικός λαός την περίοδο του απελευθερωτικού αγώνα κατά της Κατοχής έδωσε πάνω από 500.000 θύματα. Η Ελλάδα ήταν μία από τις χώρες με τα περισσότερα σε αναλογία με τον πληθυσμό της χώρας θύματα του αντιφασιστικού απελευθερωτικού αγώνα. Ο λαός μας, συσπειρωμένος στο ΕΑΜ – ΕΛΑΣ, μεγαλούργησε με τον αγώνα του κατά των φασιστών κατακτητών και των ντόπιων συνεργατών τους, για την απελευθέρωση της πατρίδας. Οργανωτής, ψυχή και ραχοκοκαλιά της Αντίστασης του ελληνικού λαού ήταν το τιμημένο ΚΚΕ. Είναι η δική του συμβολή στην Αντιφασιστική Νίκη.

Ο ηρωικός απελευθερωτικός αγώνας του λαού μας, όπως και των άλλων λαών, επιβεβαίωσε ότι η δύναμη του λαού που βγαίνει μπροστά, οργανωμένος και αποφασισμένος, είναι ανίκητη.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι κυβερνήσεις, επιδιώκουν την αναθεώρηση, την πλαστογράφηση της Ιστορίας του Β’ ΠΠ. Γιατί στόχο έχουν τη συκοφάντηση του ηρωικού λαϊκού απελευθερωτικού αγώνα, την υποβάθμιση της τεράστιας προσφοράς της ΕΣΣΔ και των κομμουνιστικών κομμάτων, ώστε να αλλοιώσουν τα διδάγματα που προκύπτουν από την πάλη των λαών, που είχε ως αποτέλεσμα τη Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη.

Η ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ αγωνίζεται για την απεμπλοκή της χώρας από τους πολέμους, να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου, να γυρίσουν πίσω όλες οι στρατιωτικές δυνάμεις που δρουν εκτός συνόρων. Παλεύει για την πληρωμή των αναγνωρισμένων από διεθνείς Συνθήκες γερμανικών αποζημιώσεων – επανορθώσεων, που είναι χρήματα του λαού μας. Οι ελληνικές κυβερνήσεις διαχρονικά δεν τις διεκδικούν. Στην πραγματικότητα κάνουν πλάτες στο γερμανικό κράτος να μην πληρώσει, γιατί προκρίνουν τις συμμαχικές σχέσεις των αστικών τάξεων Ελλάδας – Γερμανίας, στο πλαίσιο της συμμετοχής τους σε ΝΑΤΟ και ΕΕ.