Search

Επιτροπή αγώνα εργαζομένων σε δομές και ΜΚΟ στο προσφυγικό: “Να γίνουμε ασπίδα για τα παιδιά και τις γυναίκες”

Η επιτροπή αγώνα εργαζομένων σε δομές και ΜΚΟ στο προσφυγικό- μεταναστευτικό για τον τραγικό πνιγμό των τριών κοριτσιών στο ναυάγιο στη Χίο και για τη συνεχιζόμενη βία κατά των γυναικών και παιδιών προσφύγων.

Σ’ έχουνε κάνει εμπόριο βράδυ απ’ την Ουκρανία και στα Βαλκάνια σε αφήσανε να κάνεις πορνεία Σ’ έχουνε λιθοβολήσει σου έχουνε μάθει την βία

Σου ‘χουν στερήσει την γνώση την μόρφωση την παιδεία

Σε έχουνε πυροβολήσει ή από το ξύλο σκοτώσει

δούλα κυρά σε ένα σπίτι και εκεί μέσα κλειδώσει

στην έχουν πέσει στην δουλειά λίγο μετά σε έχουν διώξει….

ΣΤΙΧΟΙ: ΚΟΙΝΟΙ ΘΝΗΤΟΙ από το τραγούδι τους ΑΓΓΟ

Η ανακοίνωση της επιτροπής:

Όλοι μας βρισκόμαστε ξανά και ξανά στις ίδιες τραγωδίες θεατές. Τραγωδίες που πλέον αυτό το σύστημα γεννά με τρομακτική συχνότητα ενώ μας προτρέπει παράλληλα να συνηθίσουμε σε αυτές, να μην αντιδρούμε, αποσκοπώντας να μας κάνουν συνένοχους στα εγκλήματά τους.

Να συνηθίσουμε δηλαδή νεαρά κορίτσια σήμερα στην Χίο, σε άλλο ένα πολύνεκρο ναυάγιο, να ανασύρονται νεκρά. Να προστίθενται στην ατέλειωτη λίστα ξεριζωμένων λόγω των πολέμων και της φτώχιας που πληρώνουν με την ζωή τους την αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων.

Να συνηθίσουμε δηλαδή γυναίκες να δολοφονούνται έξω από τα Α.Τ. από τα οποία διώχθηκαν χωρίς να τους δοθεί ουδεμία βοήθεια και στήριξη. Αντιθέτως να λαμβάνει και την κατάπτυστη απάντηση που μας γεμίζει οργή πως «το περιπολικό δεν είναι ταξί» λίγα μόλις λεπτά πριν δολοφονηθεί.

Να συνηθίσουμε δηλαδή προσπάθειες συγκάλυψης μαστροπών και βιαστών όπως του Ηλία Μίχου στην υπόθεση του Κολωνού, προσπάθειες που έπεσαν στο κενό μετά και τον ξεσηκωμό του λαού.

ΟΧΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΝΗΘΙΣΟΥΜΕ – ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ «ΑΣΠΙΔΑ» ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Η επιτροπή καλεί σε σύσκεψη – συζήτηση την Δευτέρα στις 18:30 στο καφέ «Ιρλανδός» με θέμα : Πολύμορφη βία κατά των γυναικών. Χτίζουμε συλλογική ασπίδα προστασίας. Δεν συνηθίζουμε στα τέρατα που το σύστημα γεννά!

Προετοιμάζουμε και συμμετέχουμε στην Πανελλαδική Απεργία στις 17/04 με το

Εργατικό Κέντρο στην πλατεία Σαπφούς στις 11 π.μ.