Search

Ανοίγουν τα ιαματικά λουτρά Πολιχνίτου! Σάββατο 27 Απριλίου

“Μια ακόμη πρόταση για τους τουρίστες, για τον κόσμο που αναμένεται να έρθει στο νησί και μια κίνηση που ελπίζουμε να στηρίξουν και οι ντόπιοι” δήλωσε στα Πολιτικά ο επιχειρηματίας Θεόδωρος Κούσκος για το opening των νέων εγκαταστάσεων των θερμών πηγών αυτό το Σάββατο! “Στόχος μας είναι η αξιοποίηση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο  των ιαματικών πηγών του Πολιχνίτου και ευελπιστούμε από φέτος να υπάρξει μεγάλο ενδιαφέρον και επισκεψιμότητα. Για την ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος της Λέσβου, απαιτείται συνεργασία όλων των φορέων”.

Σύμφωνα με το επιχειρηματικό σχέδιο, εντός του συγκεκριμένου Γεωπάρκου έκτασης 105 στρ., η TKC του κ Θεόδωρου Κούσκου έχει υπηρεσίες ευεξίας και θερμαλισμού σε συνεργασία με εξειδικευμένους παρόχους υπηρεσιών Ιαματικής και Ιαματικής ιατρικής

Ο θερμές πηγές του Πολιχνίτου Λέσβου – 43 χιλ. από την πρωτεύουσα του νησιού Μυτιλήνη, θεωρούνται ως οι θερμότερες (87,6°C) και οι καλύτερες στην Ευρώπη ως προς τα θεραπευτικά συστατικά σε συνδυασμό τη θερμοκρασία του νερού. Είναι χλωρονατριούχες και μπορούν να θεραπεύσουν μυοσκελετικές (χρόνιους ρευματισμούς, αρθρίτιδες, ισχιαλγίες, νευραλγίες), δερματικές και γυναικολογικές παθήσεις.

Αναζητώντας την απόλυτη ευεξία, θα αποκτήσετε μοναδικές thermal bath experiences σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, φωλιασμένους αρμονικά στο φυσικό τοπίο.

Οι πηγές, όσον αφορά τις θεραπευτικές τους ιδιότητες είναι εφάμιλλες του Βισμπάντεν της Γερμανίας. Πέρα από τις χαλαρωτικές ιδιότητες, τα ιαματικά νερά του Πολίχνιτου είναι κατάλληλα για χρόνιες μορφές ρευματοπαθειών, αρθροπάθειες (χρόνιες καταστάσεις, εκφυλιστικές και παραμορφωτικές), ριζονευρίτιδες, χρόνιες σπονδυλαρθρίτιδες, οσφυαλγίες, δυσμορφίες και μετατραυματικές κακώσεις του σκελετικού συστήματος.

Λόγω μάλιστα της ευεργετικής επίδρασης του θερμικού ερεθίσματος (=θερμοκρασία νερών) και της άνωσης του σώματος του λουόμενου (=ελάττωση σωματικού βάρους με καλύτερη κίνηση «σχεδόν χωρίς» πόνο), επιτυγχάνεται η χημικό-οσμωτική επίδραση των αλάτων και κυρίως του θείου (εμποδίζει τη δράση της υαλουρονιδάσης η οποία καταστρέφει τα οστά και τις αρθρικές οστεοχόνδρινες επιφάνειες).