Search

“Αιολικός και Ταρλάς είναι αλληλένδετα”

Με ανακοίνωσή του ο Ερασιτέχνης Αιολικός εκφράζει την αντίδρασή του στην απόφαση των μεγαλομετόχων για διεξαγωγή των εναπομεινάντων αγώνων του Αιολικού στο γήπεδο της Αριδαίας (!), πολύ μακριά από τη φυσική του έδρα και τον κόσμο του.

“Η έδρα του Αιολικού ήταν, είναι και θα είναι το Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης. Ούτε η Αριδαία, ούτε η Θεσσαλονίκη.

Ως εκλεγμένο διοικητικό συμβούλιο του Ερασιτέχνη, κατέχοντας νομίμως το 10% των μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΠΣ Αιολικός και μεμονωμένα ακόμα μεγαλύτερο ποσοστό, δηλώνουμε ότι δεν ερωτηθήκαμε, ούτε μας γνωστοποιήθηκε ποτέ η πρόθεση όσων χρηματοδοτούν την ΠΑΕ να δηλώσουν έδρα μακριά από τη Μυτιλήνη. Προφανώς γιατί γνώριζαν εξαρχής πως δεν θα ήμασταν ποτέ σύμφωνοι με κάτι τέτοιο.

Είναι ανήθικο και αθέμιτο να ξεριζώνεται η ομάδα από τη φυσική της έδρα, χωρίς να συντρέχει ουσιαστικός λόγος, παρά μόνο για τα προσωπικά συμφέροντα όσων παίρνουν τις διοικητικές αποφάσεις.

Μας προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η Super League 2 καταστρατηγεί την προκήρυξη και το Άρθρο 6, παράγραφος 3. Θα περιμέναμε η διοργανώτρια αρχή ενός επαγγελματικού πρωταθλήματος να σεβαστεί τους κανονισμούς, που η ίδια και η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία έχουν θεσπίσει.

Καλούμε τους χρηματοδότες της ΠΑΕ, έστω και την ύστατη στιγμή, να αναλογιστούν τις συνέπειες μιας τέτοιας απόφασης και οι δύσκολες μάχες για την παραμονή του Αιολικού στην κατηγορία να δοθούν στον «Ταρλά». Όπως επιβάλλει η ιστορία μισού αιώνα του συλλόγου.

Σε διαφορετική περίπτωση θα είναι οι μοναδικοί υπόλογοι για οτιδήποτε συμβεί από εδώ και στο εξής.

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης με αφορμή τις
τελευταίες εξελίξεις στην ομάδα του Αιολικού έκανε την παρακάτω δήλωση:


“Οι τελευταίες εξελίξεις στην ιστορική ομάδα της Λέσβου και του Βορείου Αιγαίου τον
Αιολικό και η “μετακόμιση” της στην Αριδαία για τα εντός έδρας παιχνίδια της, μας
βρίσκει αντίθετους και μας λυπεί. Μπορεί στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο οι
συναισθηματισμοί και η…φανέλα να μην παίζουν ρόλο για τους διοικούντες της
ομάδας, θεωρώντας προφανώς τον Αιολικό επιχείρηση που θα πρέπει να βγάζει τα
λεφτά της, ωστόσο αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό ηθικά σε ένα νησί που έχει
μεγαλώσει ποδοσφαιρικά με τον Αιολικό Μυτιλήνης. Αιολικός και Ταρλάς είναι
αλληλένδετα και το ένα δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς το άλλο. Καλούμε την διοίκηση
της ΠΑΕ να αναθεωρήσει την απόφαση της επιστρέφοντας την ομάδα στην φυσική της
εδρας, το γήπεδο Μυτιλήνης”.

Ακολούθως ο Γιάννης Μπουρνούς μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και πρώην Βουλευτής Λέσβου δήλωσε για τα τεκταινόμενα στην ΠΑΕ Αιολικός:

Η ύπαρξη του Αιολικού ως αθλητικού σωματείου είναι συνυφασμένη με τη Μυτιλήνη. Και είναι πραγματικά τραγικό, μετά τον περσινό άθλο της ανόδου της ομάδας στη Super League 2 μετά από 37 χρόνια, να έχουμε καταλήξει σήμερα να είμαστε αντιμέτωποι όχι μόνο με τον υποβιβασμό, αλλά και με τον διασυρμό την ομάδας που αγαπάμε.

Ας είμαστε ειλικρινείς: Η πορεία της ομάδας υπονομεύτηκε το καλοκαίρι του 2023. Όταν, μετά την άνοδο στην SL2, δεν έγινε δυνατό να υπάρξει μια τοπική “συμμαχία” που θα διοικούσε τη νέα ΠΑΕ και θα διαχειριζόταν τις αυξημένες οικονομικές ανάγκες της ομάδας λόγω της ανόδου στην β’ εθνική κατηγορία. Η αδυναμία αυτή οδήγησε στην παραχώρηση του Αιολικού σε άγνωστους επιχειρηματίες από τη Βόρεια Ελλάδα και αυτή με τη σειρά της στην απαξίωση της ομάδας. Τελευταία πράξη αυτού του κατήφορου, μετά από μια τραγική χρονιά, είναι η απόφαση των μεγαλομετόχων για διεξαγωγή των εναπομεινάντων αγώνων του Αιολικού στο γήπεδο της Αριδαίας (!), πολύ μακριά από τη φυσική του έδρα και τον κόσμο του.

Δεν είναι η πρώτη φορά που μια ποδοσφαιρική ομάδα καταντά έρμαιο ιδιοτελών σχεδιασμών επιχειρηματικών παραγόντων, αφού το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο βρίσκεται σε μόνιμη κατάσταση σήψης. Όμως, αυτή τη στιγμή δουλειά μας δεν είναι να κρίνουμε συνολικά το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αλλά να προλάβουμε να ακυρώσουμε αυτή την ύστατη ώρα την τελευταία πράξη του φετινού δράματος του Αιολικού.

Ο Αιολικός Μυτιλήνης πρέπει να παίξει τώρα στον Ταρλά. Οποιαδήποτε άλλη λύση τύπου Αριδαίας ακυρώνει την ίδια του την ιστορία και την ύπαρξη.