Search

Μαζική και δυναμική κινητοποίηση στα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων του ΕΚΑΒ από τον Υπουργό Υγείας

Τις νέες εγκαταστάσεις του παραρτήματος ΕΚΑΒ Λέσβου και του συντονιστικού ΕΚΑΒ Βορείου Αιγαίου εγκαινίασε σήμερα, στη Μυτιλήνη ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους και τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ Νίκο Παπαευσταθίου.

Ωστόσο Στον χώρο εισχώρησαν εργαζόμενοι υγειονομικοί και μέλη του εργατικού κέντρου που διαμαρτύρονταν καθ’ όλη τη διάρκεια της τελετής των εγκαινίων, κάνοντας λόγο για «κακή κατάσταση στον χώρο της υγείας, ελλείψεις προσωπικού και για το ότι έγιναν εγκαίνια όχι σε έναν καινούριο χώρο του ΕΚΑΒ αλλά σε νοικιασμένο κτίριο», όπως υποστηρίζουν.

Με ανακοίνωσή του το εργατικό κέντρο καλεί στην αυριανή απεργία και αναφέρει σχετικά:

“Με μία μαζική και δυναμική κινητοποίηση, οι γιατροί, οι υγειονομικοί, οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο και ο λαός της Μυτιλήνης, υποδέχθηκαν αγωνιστικά τον υπουργό “εμπορίας της υγείας” Άδωνι Γεωργιάδη.

Μετά από κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Λέσβου, της Ένωσης Ιατρών ΕΣΥ και του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στον αύλειο χώρο του Νοσοκομείου.

Ο υπουργός, που δεν τόλμησε να εμφανιστεί στο νοσοκομείο, άκουσε για τα καλά τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις του λαού και των υγειονομικών την ώρα που πήγε να εγκαινιάσει το “νέο” κτήριο του ΕΚΑΒ.

Οι διαδηλωτές έσπασαν τον κλοιό των αστυνομικών δυνάμεων (που απέκλεισαν την πίσω είσοδο του νοσοκομείου!) και έφτασαν στο χώρο της φιέστας φωνάζοντας συνθήματα όπως “δεν φταίει η ώρα ούτε η κακιά η χώρα, που έχουμε  καρότσες για ασθενοφόρα” και “στον τόπο μας να ζούμε αξιοπρεπώς, αυτό ζητάει της Λέσβου ο λαός”.

Η ενόχληση του υπουργού από την παρουσία των συγκεντρωμένων ήταν εμφανής, αφού την περισσότερη ώρα της ομιλίας του την αφιέρωσε για να ειρωνευτεί και να επιτεθεί με χυδαίους χαρακτηρισμούς στους διαδηλωτές, που διεκδικούν ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Δεν βρήκε κουβέντα να πει για τις ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές στο νοσοκομείο, τα κέντρα υγείας αλλά και στο ΕΚΑΒ, δεν είπε κουβέντα για τους δύο νεκρούς συνανθρώπους μας από τον Πολιχνίτο που χάθηκαν επειδή δεν υπήρχε οδηγός για το ασθενοφόρο, δεν είπε κουβέντα για τους σχεδόν σαράντα χιλιάδες νεκρούς την εποχή της πανδημίας,

Ακόμα και όταν η γιατρός και μέλος της “Αγωνιστικής Συσπείρωσης Υγειονομικών” Ζήνα Κακναβάτου ανέβηκε στο βήμα και ανέφερε την τραγική κατάσταση του συστήματος υγείας στο νησί μας, ο υπουργός υπερασπίστηκε την κυβερνητική πολιτική που αντί να προσλάβει οδηγούς και τραυματιοφορείς για το ΕΚΑΒ, καλύπτει τις ανάγκες με στρατιωτικούς, ενώ μας “αποκάλυψε” ότι το Βοστάνειο έχει από τις μεγαλύτερες πληρότητες προσωπικού στην Ελλάδα! (άραγε οι χαμηλές πληρότητες πώς είναι;)

Τους χαλάσαμε τη φιέστα! Συνεχίζουμε τον αγώνα για δημόσια και δωρεάν Υγεία, για να ζήσουμε στον τόπο μας με αξιοπρέπεια, για να μην πεθαίνουν άνθρωποι σε καρότσες εν έτει 2024!Όλοι και όλες, αύριο Τετάρτη 1η Μάη στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου και των σωματείων, στις 11:00 στην Πλατεία Σαπφούς!