Υποδεχτείτε την Άνοιξη στην «Εδέμ του Μπέη»: Γεύσεις, θέα και επαφή με τη φύση!

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Μέσα σε ένα ελαιόφυτο τοπίο, στην αγροτική περιοχή “ΑΠΔΟΥΛΙΑ” της Αγίας Παρασκευής Λέσβου δημιουργήθηκε η «Εδέμ του Μπέη» ένας χώρος με μεράκι και ιδιαίτερες, καλομαγειρεμένες γεύσεις. Ένα παλιό γκιόλι, κατασκευασμένο το 1937 ανακατασκευάστηκε και μεταμορφώθηκε σε έναν πολυχώρο, στον οποίο το ξύλο και η πέτρα δένουν μεταξύ τους αρμονικά δημιουργώντας μια αίσθηση χαλάρωσης και ηρεμίας στον επισκέπτη.

Το Αγρόκτημά διαθέτει ένα ζεστό και παραδοσιακά διαμορφωμένο χώρο εστίασης για να απολαύσετε ντόπια κρεατικά, ψητά ή μαγειρευτά, αρνάκι στη σούβλα, αλλά και πολλά νόστιμα συνοδευτικά και ορεκτικά πιάτα, μαγειρεμένα σύμφωνα με τις παραδοσιακές συνταγές του νησιού μας.

Το Αγρόκτημα «Η Εδέμ του Μπέη» προσφέρει μια μαγευτική θέα στις φυσικές ομορφιές της Λέσβου.

Μπροστά στα μάτια σας ξεδιπλώνονται ο επιβλητικός Όλυμπος, ο κόλπος της Καλλονής ο κάμπος του ιστορικού μνημείου των “Μέσσων” και στην επιστροφή, τα μοναδικά “τηγάνια” της Αλυκής Καλλονής.

Στην Εδέμ του Μπέη, υπάρχει και ένας μικρός ζωολογικός κήπος, μοναδικός στο νησί, τον οποίο μπορούν να επισκεφτούν ελεύθερα μικροί και μεγάλοι για να γνωρίσουν από κοντά πολλά είδη σπάνιων πουλιών και ζώων, όπως πόνυ Σκυριανό, λάμα του Θιβέτ, ελάφια Ντάμα-Ντάμα, στρουθοκάμηλους, πολλά και διαφορετικά είδη πάπιας, περιστεριών, παπαγάλων, φασιανών κ.α.

Στο ειδυλλιακό περιβάλλον,του αγροκτήματος που εναρμονίζει το ασημένιο χρώμα της ελιάς με το φυσικό τοπίο που την πλαισιώνει, είναι ιδανικό για να μοιραστείτε τις πιο σημαντικές και όμορφες στιγμές της ζωής σας και να διοργανώσετε τη γαμήλια δεξίωσή σας ή τη βάπτιση του παιδιού σας.

Ακόμη είναι ένας μοναδικός χώρος φιλοξενίας για παιδιά όπου μπορούν να εκτονωθούν στη φύση αλλά και να ψυχαγωγηθούν εκπαιδευτικά

 

Προηγουμενο αρθρο

Ιστορίες Μικρασιατών Προσφύγων: 6 μήνες κρυμμένοι στα βουνά

Επομενο αρθρο

Οι Φίλοι της Ιστορικής Μνήμης- www.fimpod.gr Η λεσβιακή ιστορία έχει τη δική της ιστοσελίδα