Ξανά σε λειτουργία ο παλιός νερόμυλος στους Αγίους Αναργύρους- Από τους “Κήπους Ασωμάτου”

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:
O παλιός πετρόμυλος στους Αγίους Αναργύρους καθαρίστηκε, βάφτηκε, βγάλαμε και το πρώτο μας σκληρό αλεύρι παλαιού τύπου, ο φούρνος πήρε μπροστά, κάναμε και το πρώτο μας φαΐ και ψωμί, μένουν κάποιες μικρές λεπτομέρειες για να είναι έτοιμος επισκέψιμος ο χώρος.
Οι Κήποι Ασωμάτου είναι μια αγροτική, οικολογική και καλλιτεχνική κοινότητα που βρίσκεται σε ένα μικρό ορεινό παραδοσιακό χωριό στην Λέσβο και καλλιεργεί, συλλέγει, μεταποιεί και παρέχει φυσικά προϊόντα και καλλιτεχνήματα όπως φρέσκα λαχανικά και φρούτα, καρπούς, ελαιόλαδο, βαλσαμόλαδο, μαρμελάδες, χυμούς, τουρσιά, πίτες, σάλτσες, ψωμί, ζυμαρικά, τυριά, γλυκά, βότανα, κεραλοιφές και άλλα – σε εξαιρετική ποιότητα αλλά και εξαιρετικά περιορισμένες ποσότητες.

Οι Κήποι Ασωμάτου βρίσκονται και λειτουργούν σε φυσικό περιβάλλον απαράμιλλής ομορφιάς και πλούσιας βιοποικιλότητας και διοργανώνουν ιδιωτικά ή ανοιχτά εκπαιδευτικά και καλλιτεχνικά εργαστήρια, προωθώντας μια φιλοσοφία που προασπίζεται την διατροφική αυτονομία, την φυσική αναγέννηση και την προστασία της τοπικής παράδοσης.

Από το 2020 διαθέτουν αγροτική παραγωγή με εβδομαδιαία διανομή στην πόλη της Μυτιλήνης, φυσικό και ηλεκτρονικό κατάστημα αναμένοντα σύντομα.

Όσοι φίλοι ενδιαφέρονται να κάνουν το δικό τους αλεύρι ας επικοινωνήσουν μαζί μας (Γιώργος 6983258265. Είναι καιρός να βάλουμε μπροστά την παραγωγή σιταριού

Προηγουμενο αρθρο

Παναγιώτης Καλδής: Ένας μποέμ Μυτιληνιός στην Αθήνα των 70ς

Επομενο αρθρο

Το “Αθηνολόγιο” ξανά στη Λέσβο! Για ένα 2ο ΣΟΥΠΕΡ αφιέρωμα!