Ξανά δημόσιες σφαγές ζώων στο Μανταμάδο Λέσβου

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

 

H ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης έγινε αποδέκτης υλικού (φωτογραφίες και video οι οποίες αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης) το οποίο αποδεικνύουν ότι και εφέτος, στις 10 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε δημόσια θανάτωση ζώου (βοοειδούς) εκτός σφαγείου στο προαύλιο της Ι.Μ. Ταξιαρχών στο Μανταμάδο Λέσβου, στα πλαίσια τοπικής πανηγύρεως.

Μάλιστα, στο video το οποίο μας κοινοποιήθηκε και μέρος του οποίου παρουσιάζουμε, φαίνονται να κινούνται τα πίσω άκρα του ζώου ΠΡΙΝ το κατασφάξουν, ενώπιων προσκυνητών και παιδιών, οι εκδοροσφαγείς, επομένως γεννούνται ερωτήματα, αν το ζώο αργοπέθαινε πριν την τελική του θανάτωση.

Υπενθυμίζουμε, ότι η δημόσια θανάτωση ζώων εκτός σφαγείου είναι παράνομη, βάση της Ευρωπαϊκής και Ελληνικής νομοθεσίας, όπως είχε ξεκαθαρίσει από το βήμα της Βουλής στις 7 Φεβρουαρίου 2019 – απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση βουλευτή – η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κα Ολυμπία Τεληγιορίδου. Είναι ενδεικτικό ότι ήδη από το 2016, η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου απορρίπτει συστηματικά τις αιτήσεις των διοργανωτών του εν λόγω πανηγυριού για δημόσια σφαγή ζώων ως μη-σύννομη. Επίσης, μόλις πριν μερικές εβδομάδες στην Κέρκυρα και στη Θεσσαλονίκη συνελήφθησαν στα πλαίσια του αυτοφώρου όσοι επέλεξαν να τηρήσουν τις «παραδόσεις» της δημόσιας κατακρεούργησης ζώων.

Η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης είχε απευθυνθεί ήδη από την περασμένη εβδομάδα στην Εισαγγελία Μυτιλήνης, θέτοντας υπ’ όψιν της όλο το σχετικό υλικό και έγγραφα, ζητώντας να τηρηθεί η νομιμότητα. Όμως όπως αποδεικνύουν τα video, αυτό δεν συνέβη. Κατόπιν αυτών, ήδη έχει σχηματισθεί δικογραφία και πλέον θα απευθυνθούμε σε κάθε αρμόδιο φορέα και αρχή, για να τους ενημερώσουμε για τα τεκταινόμενα στο νησί μας, καθώς επίσης θα προσφύγουμε στις αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεδομένου ότι οι δημόσιες σφαγές είναι παράβαση ΚΑΙ της σχετικής κοινοτικής νομοθεσίας.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10157627063774341&id=192357654340&sfnsn=mo

 

Προηγουμενο αρθρο

Λέσβος, φάκελος ναρκωτικά: Πάνω από 60 συλλήψεις από την αρχή της χρονιάς

Επομενο αρθρο

Οπτικά θραύσματα από τον Μάη του 68-Museolab, Παν.Αιγαίου