Βραβεία για τις γυναίκες “που δεν το βάζουν κάτω” !

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο γεμάτο από κόσμο Ρουσέλλειο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, η εκδήλωση «Άρωμα Γυναίκας… σήμερα!», που οργάνωσαν με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης και ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών του Δήμου Λέσβου.

Η εκδήλωση περιελάμβανε την παρουσίαση και βράβευση γυναικών του τόπου μας που διακρίθηκαν στον τομέα τους, παραδοσιακούς χορούς από τη νεοσύστατη ομάδα χορού του Κ.Α.Π.Η. Μυτιλήνης, καθώς και καλλιτεχνικό πρόγραμμα από το συγκρότημα «efapax».

Ειδικότερα, με στόχο να αναδειχθούν φωτεινά πρότυπα γυναικών του τόπου μας που διακρίθηκαν στον τομέα που δραστηριοποιούνται τιμήθηκαν: η Όλγα Φιάσκα Ολυμπιονίκης, η Μαρία Ζερβού 22 χρόνια Πρόεδρος Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Μυτιλήνης, η Χρύσα Βακάλη Διοικήτρια Τροχαίας Μυτιλήνης και η Μυρσίνη Αράμπογλου εργαζόμενη και μάνα 10 παιδιών.

Στον χαιρετισμό της η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λέσβου Αναστασίας Αντωνέλλη, τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Η Δημοτική Αρχή του Σπύρου Γαληνού, της οποίας έχω την τιμή να προΐσταμαι στον τομέα της Κοινωνικής Πολιτικής, δεν ασχολείται με τις γυναίκες μόνο επετειακά. Εδώ και τέσσερα χρόνια με δομές και πολυποίκιλες δράσεις έδωσε βάση στα μεγάλα και σύνθετα προβλήματα που αντιμετώπιζαν και αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στο νησί μας. Δεν φιλοδοξούμε να λύσουμε όλα τα προβλήματα, αλλά να βοηθήσουμε συστηματικά έμπρακτα και ουσιαστικά. Φέτος ανατρέπουμε τα δικά μας καθιερωμένα για τη μέρα αυτή και βλέπουμε ποιά είναι τα συστατικά που οδηγούν γυναίκες του τόπου μας να τα καταφέρνουν και να διακρίνονται στον τομέα τους. Φέτος «διαβάσουμε» αλλιώς την πραγματικότητα του τόπου μας. Βλέπουμε την φωτεινή πλευρά του φεγγαριού, που οι γυναίκες αντιπροσωπεύουν διαχρονικά και ιστορικά. Οι γυναίκες που έχουν δράση, έχουν θέση και κοινωνικό λόγο. Η Λέσβος διαθέτει γυναίκες με πολλαπλούς ρόλους στην κοινωνία, σύμβολα αξιοπρέπειας, που αγωνίζονται συνέχεια και έχουν τη δυνατότητα, το πείσμα και τη δύναμη να μην το βάζουν κάτω. Γυναίκες που διακρίθηκαν και αντιπροσωπεύουν όλα τα παραπάνω βραβεύουμε σήμερα με ξεχωριστή χαρά και υπερηφάνεια. Ένα μεγάλο ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μας στις κυρίες που τιμούμε σήμερα για το φωτεινό παράδειγμα τους που δημιουργεί ελπίδα για τον τόπο μας».

Τις τιμητικές διακρίσεις απένειμαν οι Αντιδήμαρχοι Κώστας Αστυρακάκης, Αθηνά Ιωσηφέλλη, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Λ. Θεόδωρος Στεργίου, καθώς και η κα Αντωνέλλη

Προηγουμενο αρθρο

Μια νέα αρχή για τη Λέσβο

Επομενο αρθρο

Δίδυμα αγόρια 4,5 ετών τα θύματα του ναυαγίου στη Σάμο