Βάφουμε αυγά στην Ερμού! Το Μεγάλο Σάββατο στη Μυτιλήνη

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Όπως έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια, ο Εμπορικός Σύλλογος Μυτιλήνης σε συνεργασία με την Οργανωτική Επιτροπή του “Πάσχα 2019 … στη Μυτιλήνη ! (Δήμος Λέσβου & Δ/Κ Μυτιλήνης), οργανώνουν το Μεγάλο Σάββατο, 27 Απριλίου 2019 και ώρα 11:30 π.μ., εντός της κεντρικής αγοράς (Στοά Βεκρέλη, Ερμού), εκδήλωση με θέμα την παρουσίαση & αναπαράσταση από νοικοκυρές της πόλης που συγκροτούν τη “Λαογραφική Ομάδα Μυτιλήνης”, του τρόπου που γινόταν το “βάψιμο” και η “διακόσμηση” των πασχαλινών αυγών, με τον παραδοσιακό λεσβιακό τρόπο (επιμέλεια: Βαγγέλης Χατζημανώλης & Ειρήνη Παράσχου).

Θα ακολουθήσει επίδειξη και βράβευση των πιο ωραίων και πρωτότυπων λαμπριάτικων συνόλων (κουλούρες με βαμμένα αυγά, λαμπάδες, αυγά βαμμένα και τοποθετημένα σε πανεράκια, κούπες, φρουτιέρες, κ.λπ.), που θα προετοιμαστούν και θα παρουσιαστούν έτοιμα εκείνη τη στιγμή, από νοικοκυρές και επαγγελματίες της πόλης. Οι κάτοχοι των τριών καλύτερων “συνόλων”, θα βραβευθούν με μία καλλωπισμένη αναστάσιμη λαμπάδα και μια κουλούρα.

Όσες νοικοκυρές και όσοι επαγγελματίες επιθυμούν, μπορούν να φέρουν επιτόπου στις 11 π.μ. έτοιμα τα “λαμπριάτικα σύνολα” που θα έχουν φτιάξει. Επίσης μπορούν να ενημερώσουν από πριν, στα τηλέφωνα 6948 618999 (Μαρία Βαμβακίτη) και 6942 520873 (Ραλλού Μπάγια).

Η εκδήλωση θα κλείσει, με προσφορά στους διερχόμενους πιστούς, της πατροπαράδοτης κουλούρας (τσουρέκι), για την Ανάσταση.

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ:

Υπενθυμίζονται οι τρεις άλλες εκδηλώσεις – πασχαλινά έθιμα, που θα πραγματοποιηθούν φέτος, με την επιμέλεια της Οργανωτικής Επιτροπής του “Πάσχα 2019 … στη Μυτιλήνη”:

Προηγουμενο αρθρο

Οδοιπορικό στο Οδεμήσιο- Από την Εύα Κασκάνη-Durkan

Επομενο αρθρο

Πάσχα στη Λέσβο! -Πρόγραμμα εκδηλώσεων σε Μυτιλήνη και Πλωμάρι