Τζαζ και εικαστικές αναζητήσεις στο Μουσείο Teriade

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Με μια τζαζ συναυλία συναυλία συνεχίζεται το πρώτο μεγάλο καλλιτεχνικό event το καλοκαιριού στο Μουσείο Βιβλιοθήκη Στρατή Ελευθεριάδη – Teriade, στη Βαρειά. To Anoumen Jaz Quartet παρουσιάζει την Κυριακή το βράδυ το ρεπερτόριό του στην αυλή του μουσείου ενώ δεκατέσσερις εικαστικοί, απόφοιτοι Σχολών Καλών Τεχνών, που δραστηριοποιούνται σαν εκπαιδευτικοί στη Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση σε σχολεία της Λέσβου, εκθέτουν έργα τους στην αίθουσα εκδηλώσεων.

Με τη διοργάνωση της Έκθεσης, αποσκοπούν στο να επικοινωνήσουν με ένα κοινό που αποζητά την επαφή με τον Εικαστικό χώρο, να κρατήσουν ζωντανή τη μακρά καλλιτεχνική παράδοση του νησιού και να φέρουν κοντά στο Μουσείο και το έργο που επιτελείται μέσα από αυτό, ευαισθητοποιώντας τους, τους μαθητές, τις οικογένειές τους αλλά και όλους τους πολίτες που θα το επισκεφθούν.

Τα έργα που θα παρουσιαστούν στην Έκθεση, καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα των Εικαστικών Τεχνών, όπως ζωγραφική, εγκαταστάσεις, γλυπτική, χαρακτική και βιντεοτέχνη σε συνδυασμό με Performance. Οι εικαστικοί – εκπαιδευτικοί: Αγάθος Γιάννης, Αχειμάστου Φανή, Βουδουρέλλη Έλενα, Γιαννίκου Μαρία, Δημητρίου Αικατερίνη, Θεοχαρίδης Ανδρόνικος, Κατσαρόs Γιώργος, Κογκορόζη Μαρία, Λαϊνά Σύλβια, Μαυροπούλου-Καραγκίκα Αργυρώ, Μιστριώτης Δημήτρης, Μπρούσαλη Βίκυ, Πρώιος Ζήσος, Ταγαρούλιας Θόδωρος. Η έκθεση θα είναι επισκέψιμη από τις 8μ.μ.

 

Προηγουμενο αρθρο

Μια φιλία που γεννήθηκε στο Συνοικισμό: Με τα μάτια της Stella Johnson

Επομενο αρθρο

Μεγάλο αφιέρωμα του περιοδικού Γαστρονόμος στο Lesvos Food Fest (2-7 Ιουλίου)