Τσιριγώτη: “Οι φασίστες δεν αγαπούν την πατρίδα τους. Οι φασίστες τη μισούν”

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Όσοι αγαπάνε την πατρίδα είναι φασίστες; Απορίες και διευκρινήσεις…

Πέντε μέρες πριν τις εκλογές και αναρωτήθηκα ποιο ήταν το πιο περίεργο από αυτά που ακούσαμε στις περιοδείες. Πολλά ακούσαμε. Άλλα σοφά, άλλα λιγότερο σοφά, άλλα μας προβλημάτισαν, άλλα όχι. Άλλος κουμπωμένος, άλλος προβληματισμένος, άλλος με απορίες, άλλος ενθουσιασμένος. Εντύπωση όμως μου έκανε κάτι αναπάντεχο.

-«Κυρία Τσιριγώτη, αυτά που γράψατε σε μια συνέντευξή σας για εμάς που αγαπάμε την Ελλάδα δεν είναι σωστό.»

Μπήκα σε σκέψεις γιατί μέχρι τώρα δεν έχω δώσει κάποια γραπτή συνέντευξη.

«Τι έγραψα;» απορώ παρόλα αυτά.

-«Ότι όσοι αγαπάμε την Ελλάδα είμαστε φασίστες», είναι η απάντηση.

-«Μα δεν έχω γράψει ούτε έχω πει τέτοιο πράγμα», επιμένω.

– «Μα το είδα, μου το έστειλαν» είναι η απάντηση.

Πέρα από το διάλογο που ακολούθησε που με βεβαιότητα κατέληξε στο ζήτημα του προσφυγικού-μεταναστευτικού και με το ερώτημα εάν έχουμε θέσεις για το θέμα αυτό, πολλοί προβληματισμοί μου έμειναν, ιδίως όταν αυτά που άκουσα προέρχονταν από υποψήφιο άλλου χώρου, όπως αποδείχτηκε κατά τη διάρκεια της συζήτησης.

Αρχικά με προβλημάτισε πώς γίνεται υποψήφιος – πολιτευόμενος να μην ξέρει τι λένε οι άλλες παρατάξεις για το θέμα που τον απασχολεί, δηλαδή για το προσφυγικό-μεταναστευτικό, και ιδιαίτερα τις θέσεις του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης γι’ αυτό. Για ένα θέμα που τόσοι άλλοι υποψήφιοι προσπαθούν φανερά ή ιδίως κρυφά να χρησιμοποιήσουν; Γίνεται να μην έχει ακούσει όλα αυτά που τόσο καιρό λέμε μέσα και έξω από τα συμβούλια; Ότι δηλαδή είμαστε αντίθετοι στη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας και στις συνθήκες της ΕΕ που εγκλωβίζουν πρόσφυγες και μετανάστες στο νησί μας; Ότι ζητάμε τον πλήρη απεγκλωβισμό όλων τους από το νησί και από την Ελλάδα το κλείσιμο των «hot-spots» και της Μόριας μαζί και τη μεταφορά τους στην ηπειρωτική Ελλάδα από όπου και θα παίρνουν τα χαρτιά τους για τις χώρες που επιθυμούν; Ότι απαιτούμε να απορροφηθούν οι εργαζόμενοι των «hot-spots» ως μόνιμο προσωπικό σε κρατικές δομές, δήμους και Περιφέρειες, με βάση και τον τόπο κατοικίας τους; Ότι ζητάμε πλήρη αποζημίωση των ντόπιων για τις ζημιές που έχουν υποστεί; Ότι ζητάμε ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων και των μεταναστών για όσο λίγο καιρό θα παραμένουν στο νησί μας σύμφωνα με τα παραπάνω; Χωρίς καμία ανάμειξη των ΜΚΟ, με αποκλειστική ευθύνη του κράτους για το ζήτημα;

Έπειτα πώς γίνεται να ισχυρίζονται κάποιοι με βεβαιότητα ότι έχω πει ή γράψει πράγματα που δεν έχω πει και δεν έχω γράψει. Είναι πολύ δύσκολο ένας καλοπροαίρετος άνθρωπος και δη υποψήφιος να επιβεβαιώσει πριν αναπαράξει;

Τέλος, ιδιαίτερα με προβλημάτισε το πώς γίνεται κάποιος να πιστεύει ότι οι φασίστες αγαπάνε την πατρίδα μας και ότι εγώ τάχα θα χαρακτήριζα όποιον αγαπάει την πατρίδα μας ως φασίστα. Αφού οι φασίστες πραγματικά μισούν την πατρίδα μας, όπως η ιστορία έχει αποδείξει. Γιατί σε όλες τις δύσκολες στιγμές της ελληνικής ιστορίας οι φασίστες συνεργάστηκαν με τους κατακτητές, τα βρήκαν με τους γερμανούς (και όχι μόνο) ναζιστές και κατακτητές, φόρεσαν κουκούλες και πρόδωσαν κομμουνιστές και προοδευτικούς αγωνιστές που έδωσαν και τη ζωή τους στον αγώνα για τη λευτεριά της Ελλάδας. Γιατί οι ίδιοι οι φασίστες, έλληνες και ξένοι, δηλώνουν ότι είναι η σπορά των ηττημένων του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου. Και τόσα άλλα παραδείγματα της σύγχρονης πραγματικότητας θα μπορούσα να αναφέρω για το ποιούς υπηρετούνε οι σημερινοί φασίστες αλλά θα γέμιζα πέντε σελίδες σκέψεις και δεκάδες σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατά τη συνήθη προσφιλή τους.

Και επειδή αυτές τις μέρες πολλοί ίσως προσποιούνται τους υπερπατριώτες για να αρπάξουν ψήφους, δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να καπηλεύεται την αγάπη για την πατρίδα, την Ελλάδα των εργαζομένων, των ανέργων, των μικρομεσαίων αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων, των βιοπαλαιστών, της νεολαίας, την Ελλάδα των αγωνιστών προγόνων μας που έδωσαν το αίμα τους ενάντια στους κατακτητές φασίστες και θυσιάστηκαν χωρίς να απολαύσουν την ελευθερία και τα αποτελέσματα που έφερε η ηρωική τους δράση.

Ας αναλογιστούμε πριν πάμε να ψηφίσουμε, ποιόν και τι θα ψηφίσουμε.

Καλή και αγωνιστική ψήφο λοιπόν. Απέναντι στο σκοτάδι και στο μαύρο, να κοκκινίσει η πλάση!

Μυτιλήνη 21 Μαΐου 2019

Νίκη Τσιριγώτη

 

Προηγουμενο αρθρο

Άλμα Ανάπτυξης από την Καλλονή! Αισιοδοξία στην προεκλογική ομιλία του Κώστα Μουτζούρη

Επομενο αρθρο

Τα πουλιά της ελευθερίας στην Τεχνόπολη Αθηνών