Τριήμερο εργαστήριο σωματικής έκφρασης με την Ηλιάνα Αντωνιάδου

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Ένα 3ήμερο εργαστήριο για την Αναπνοή, το Σώμα και την Φωνή, μέσα από τις τεχνικές του Σωματικού Θεάτρου θα πραγματοποιηθεί στο Οpen Space στην Τυρταίου από την 1η ως της 3ης Ιουλίου. Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους όσους θα ήθελαν να πειραματιστούν με το σώμα τους και με τις παραστατικές τέχνες (μουσική, χορός, θέατρο). Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία, μόνο επιθυμία για αναζήτηση, παιχνίδι και πειραματισμό.

Η Ηλιάνα Αντωνιάδου γεννήθηκε στη Λέσβο. Σπούδασε θέατρο και αρχιτεκτονική. Έχει εκπαιδευτεί στον χορό και στο σωματικό θέατρο. Είναι μαθήτρια του Ryszard Nieoczym και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια κατάρτισης με τον Σάββα Στρούμπο (τεχνική Θεόδωρος Τερζόπουλος). Έχει εργαστεί στο θεάτρου ως σκηνοθέτης, σκηνογράφος και ηθοποιός. Στον κινηματογράφο έχει συμμετάσχει σε ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους. Είναι ιδρυτικό μέλος της θεατρικής ομάδας ΔέντροΣτοΒράχο η οποία πειραματίζεται βασιζόμενη στις τεχνικές του Ryszard Nieoczym. Η ομάδα έχει ανεβάσει θεατρικές παραστάσεις στην Θεσσαλονίκη (Θάλαμος 45ΚΧ, Φάντο και Λις), ενώ τα καλοκαίρια κάνει θέατρο δρόμου. Το 2017 μέλη της ομάδας ήρθαν στο νησί της Λέσβου παρουσιάζοντας την παράσταση «Τρεις Σταγόνες Μνήμη», ένα μουσικό παραμύθι βασισμένο σε κείμενα της Λουκίας Ρικάκη, με πρωτότυπη μουσική και ομαδική σκηνοθεσία. Παράλληλα, τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την εμψύχωση ομάδων ενηλίκων και παιδιών μέσω της τέχνης, δίνοντας τον χώρο που απαιτείται στους συμμετέχοντες να εκφραστούν και να δημιουργήσουν σε ένα προστατευμένο μη παρεμβατικό περιβάλλον.

Λίγα Λόγια για την τεχνική:

Έκφραση μέσα από το σώμα που είναι συνεχώς παρόν, στο τώρα.

Μαθαίνω να παρατηρώ το σώμα μου από την κορυφή ως τα νύχια.

Πόσους διαφορετικές ηχητικές ποιότητες μπορεί να παράξει το σώμα ανάλογα με την του κατάσταση;

Πόσο μπορούμε να παίξουμε με όλα τα παραπάνω;

Η αναπνοή είναι η αρχή κάθε δράσης, κάθε ήχου. Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου θα εστιάσουμε στην λειτουργία της αναπνοής, στην εξερεύνηση του σώματος και των δυνατοτήτων του και τον τρόπο με τον οποίο η κίνηση επηρεάζει την αναπνοή, η αναπνοή την δράση, και κατ’ επέκταση την φωνή (τον ήχο, το κείμενο, το τραγούδι).

Θα χτίσουμε ένα σύντομο κινησιολογικό λεξιλόγιο που θα έχει να κάνει με απλές αρχές κίνησης (την ακινησία, την επανάληψη, τις θέσεις της σπονδυλικής στήλης, την ταχύτητα, τον μυϊκό τόνο και τον ρυθμό) . Με αυτό ως βάση θα δουλέψουμε με τους συμμετέχοντες πάνω σε αυτοσχεδιασμούς.

Οι συμμετέχοντες καλούνται να γνωρίζουν

Ένα οποιοδήποτε κείμενο που τους αρέσει (5 με 10 σειρές)

Ένα οποιοδήποτε τραγούδι (δεν μας ενδιαφέρει η καλή φωνή και οι σωστές νότες, απλώς ένα τραγούδι που να περνάνε καλά με αυτό)

Συνίστανται άνετα και δροσερά ρούχα. Παρακαλώ ενημερώστε με για οποιονδήποτε τραυματισμό ή κάποια άλλη σωματική δυσκολία.

Το ανθρώπινο σώμα είναι το «αίμα του σώματος που χορεύει»

Yoshi Oida, Ο αόρατος ηθοποιό

Κόστος Συμμετοχής 40€ και για τις 3 μέρες

Περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων

Επικοινωνήστε μαζί μας για να κλείσουμε θέση elianantonia@gmail.com 6948121735 Medea Kali Abigail

Για όσους θέλουν να έρθουν αλλά δεν μπορούν να παρακολουθήσουν και τις 3 μέρες, επικοινωνήστε με τους διοργανωτές

 

Προηγουμενο αρθρο

Με κάψαλα και μουσικές ζωντάνεψε το πάρκο Χατζηδήμου

Επομενο αρθρο

Ν. Γιακαλής : “Τα νταούλια και οι ζουρνάδες του Τσίπρα ήταν ένα μεγάλο ψέμα”