Τραγωδία με τουλάχιστον 16 γυναίκες νεκρές σε ναυάγιο στη Λέσβο- Θρίλερ στα Κύθηρα

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Το βράδυ γύρω στις 2.00 ακούσαμε το ελικόπτερο στην περιοχή κοντά στη Θερμή και εδώ αυτό είναι πάντα κακό. Βγήκαμε έξω και είδα τη θάλασσα από μακριά αγριεμένη τόσο που δεν την έχουμε δει το τελευταίο διάστημα. 2.47 το Λιμενικό είχε βγάλει ανακοίνωση πως αναζητά περίπου 40 άτομα. Το πρωί μάθαμε. 16 γυναίκες νεκρές ως τώρα.

 Πριν από λίγο η ρεπόρτερ της ΕΡΤ Βορείου Αιγαίου Δήμητρα Λαχουρή, ανέφερε ότι βρέθηκε η σορός άλλης μίας γυναίκας στο ναυάγιο στην περιοχή «Προβοσκίδα», ανεβάζοντας έτσι τον αριθμό των νεκρών σε 16.

Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί άλλες εννέα, εκ των οποίων, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Λιμενικού Σώματος Νίκο Κοκκάλα που μίλησε στην ΕΡΤ, οι τέσσερις ήταν εγκλωβισμένες σε απόκρημνη περιοχή.

Οι έρευνες των λιμενικών αρχών εκτείνονται στην ευρύτερη χερσαία περιοχή, καθώς θεωρείται πως ορισμένοι πρόσφυγες βρίσκονται στη ξηρά.

Στην περιοχή του πολύνεκρου δυστυχήματος επιχειρούν υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης στελέχη του Λιμενικού, του Ελληνικού Στρατού, της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας.

Η επιχείρηση διεξάγεται υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες, καθώς πνέουν άνεμοι έντασης έως 7 μποφόρ.

Στην περιοχή σπεύδουν Παράκτιο Περιπολικό του λιμενικού και ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας.

►Τουλάχιστον 80 μετανάστες έχουν διασωθεί μέχρι στιγμής μετά την πρόσκρουση ιστιοφόρου σε βράχια και την ημιβύθισή του το βράδυ της Τετάρτης, σε θαλάσσια απόκρημνη περιοχή, στο Διακόφτι Κυθήρων, κοντά στο λιμάνι.

Στο σκάφος επέβαιναν, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν μέχρι τώρα οι αρχές, 95 άνθρωποι.

Η επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος για τον εντοπισμό αγνοουμένων συνεχίζεται υπό δυσμενείς συνθήκες, καθώς πνέουν άνεμοι έντασης 8 με 10 μποφόρ.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού για τη Λέσβο 

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες, η Λιμενική Αρχή Μυτιλήνης από Ελληνικό Στρατό για ύπαρξη βυθισμένης λέμβου με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων, στη θαλάσσια περιοχή “Προβοσκίδα” ανατολικά ν. Λέσβου.

Στην περιοχή επιχειρούν υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, στελέχη Ε.Σ., στελέχη Π.Υ. και στελέχη ΕΛ.ΑΣ. Η επιχείρηση διεξάγεται υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες, καθώς πνέουν άνεμοι εντάσεως Β-ΒΑ 7 BF. Στην περιοχή σπεύδει, ένα (01) Παράκτιο Περιπολικό Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. και ένα (01) ελικόπτερο Super Puma Π.Α.

Κατά δήλωση των επιβαινόντων στο σκάφος επέβαιναν περίπου σαράντα (40) άτομα. Μέχρις στιγμής έχουν διασωθεί πέντε (05) άτομα και έχουν ανασυρθεί δεκαπέντε (15) σοροί, ενώ βρίσκονται τρεις (03) εγκλωβισμένοι σε βραχώδη απόκρημνη περιοχή. Οι έρευνες εκτείνονται και στην ευρύτερη χερσαία περιοχή για αλλοδαπούς που έχουν σύμφωνα με πληροφορίες διαφύγει στην ξηρά.

Οποιαδήποτε εξέλιξη θα αναφερθεί με νεότερο δελτίο τύπου.

Προηγουμενο αρθρο

Συγκέντρωση για το ναυάγιο: “Καλούμε όλες τις γυναίκες του μόχθου…”

Επομενο αρθρο

Μυτιλήνη – Αϊβαλί: Ένα τραγούδι δρόμος