Search

Το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου στη διεθνή έκθεση ProWein στο Ντίσελντορφ

 

Το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου, το εθνικό μας απόσταγμα που για πάνω από έναν αιώνα περικλείει στη γεύση του την ελληνική κουλτούρα, ταξίδεψε για ακόμη μια φορά στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας και στη Διεθνή Έκθεση Οίνων και Αποσταγμάτων ProWein 2019 (17 – 19 Μαρτίου), μεταφέροντας στους επισκέπτες της, γεύση και άρωμα Ελλάδας. Πρόκειται για την 9η συνεχή χρονιά που το Ούζο Πλωμαρίου συμμετέχει με επιτυχία στη σημαντική αυτή διεθνή έκθεση, συμμετοχή που φέτος συνέπεσε με τα 25 χρόνια παρουσίας της ProWein, έχοντας πλέον καθιερωθεί ως το μεγαλύτερο και σημαντικότερο trade fair στο κλάδο των κρασιών και των ποτών. Ενδεικτικοί της φετινής επιτυχίας της έκθεσης είναι οι αριθμοί: 61.500 επισκέπτες από 142 χώρες, με τους περισσότερους να προέρχονται κυρίως από τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία και τη Μεγάλη Βρετανία.

Το περίπτερο του Ούζου Πλωμαρίου ήταν εμπνευσμένο από τα χρώματα του Πλωμαρίου και της Ελλάδας, ενώ παράλληλα μέρος του ήταν αφιερωμένο στην προβολή του Newcomer Of The Year 2018 – Ούζο Πλωμαρίου Άδολο- τίτλο που κατέκτησε στη Γερμανία στην αγορά της οποίας παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2018, με τους επισκέπτες να δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον τρόπο παρασκευής του. Επίσης, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος υπήρχε ειδική οθόνη όπου προβαλλόταν η ιστορία του δημιουργού του Ούζου Πλωμαρίου, Ισίδωρου Αρβανίτη και του ίδιου του αποστάγματος. Στο bar του περιπτέρου σερβίρονταν τα ποτά της Ποτοποιίας, Ούζο Πλωμαρίου, Oύζο Πλωμαρίου Άδολο και M DRY Mastiha τόσο με τον κλασικό τρόπο, όσο και σε cocktail εκδοχές. Επαγγελματίας bartender σέρβιρε στους επισκέπτες τα cocktails Adolo Fizz και Adolo Garden Fizz με βάση το Ούζο Πλωμαρίου Άδολο καθώς και τα M DRY Golden και M DRY Sweet & Sour με βάση την M DRY Mastiha, μυώντας τους στα εκλεκτά ελληνικά αποστάγματα και στους διαφορετικούς τρόπους κατανάλωσής τους. Μάλιστα το Ούζο Πλωμαρίου είχε διπλή προβολή στην έκθεση, καθώς συμμετείχε και στο εθνικό περίπτερο της Enterprise Greece, ως άξιος πρεσβευτής της Ελλάδας.

Το Ούζο Πλωμαρίου με την πολυετή παρουσία στην διεθνή Έκθεση ProWein, εδραιώνει τη θέση του ως ένα international brand και παραδίδει μαθήματα ελληνικής διπλωματίας, ταξιδεύοντας στον κόσμο ορμώμενο από το Πλωμάρι της Λέσβου, στην καρδιά του Αιγαίου.

Λίγα λόγια για το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου:

Η ιστορία του Ούζου Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου ξεκινά το 1894 με την περίφημη συνταγή του ιδρυτή του. Η εταιρία, είναι 100% ελληνική και παράγει το εκλεκτό Ούζο Πλωμαρίου χρησιμοποιώντας την ίδια, μυστική συνταγή με έμφαση στους εξαιρετικούς καρπούς και βότανα και τον ίδιο παραδοσιακό τρόπο απόσταξης σε μικρούς, χειροποίητους, χάλκινους άμβυκες. Το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου σφραγίζεται στη γνωστή παραδοσιακή συσκευασία με το χαρακτηριστικό φελλό και προσφέρει μια πολύτιμη ισορροπία γεύσης που επιτυγχάνουν τα πιο εκλεκτά ποτά με ονομασία προέλευσης.

Σήμερα το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου έχει δυναμική παρουσία σε περισσότερες από 40 χώρες σε όλο τον κόσμο. Με την εξαγωγική δραστηριότητα να επεκτείνεται διαρκώς, το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου βρίσκεται σε αλυσίδες τροφίμων και ποτών, σημεία λιανικής πώλησης και εστιατόρια, σχεδόν σε κάθε γωνιά της γης. Από την Αμερική και τον Καναδά ως την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία και από την Ιαπωνία και τη Ρωσία ως τη Νότιο Αφρική και την Ταϋλάνδη. Oι εξαγωγές του Ούζου Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου αποτελούν το 58,5% των συνολικών πωλήσεων, ενώ από αυτό το ποσοστό, το 42% το απορροφά η Γερμανία, η οποία αποτελεί και την αγορά με τη μεγαλύτερη δυναμική της Ευρωζώνης.

Το Ούζο Πλωμαρίου είναι ένα απόσταγμα με διεθνείς και εγχώριες βραβεύσεις, όπως το διπλό χρυσό στον διεθνή οργανισμό αποσταγμάτων World Spirits Award, με τον χαρακτηρισμό «World Class, Extraordinary Product», αλλά και για το Platinum βραβείο στο διαγωνισμό των Αιωνόβιων brands (2016), για τα 120 και πλέον χρόνια παρουσίας του στην ελληνική αγορά.

Δείτε επίσης: www.ouzoplomari.gr, www.facebook.com/ouzoplomari, www.theworldofouzo.gr