Το ICEGOV 2020 στη Μυτιλήνη- Το μεγάλο διεθνές συνέδριο για την ψηφιακή διακυβέρνηση

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου διοργανώνει στην Ελλάδα το διεθνές συνέδριο των Ηνωμένων Εθνών για την Ψηφιακή Διακυβέρνηση – ICEGOV 2020

Το ICEGOV 2020, το συνέδριο που διοργανώνεται τα τελευταία 12 χρόνια από το Πανεπιστήμιο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών σε διάφορα μέρη του κόσμου, θα διοργανωθεί στην Αθήνα, για πρώτη φορά στην ιστορία του, από 31 Μαρτίου έως 3 Απριλίου 2020.

Το ICEGOV 2020 συνδιοργανώνεται στην Ελλάδα από το Κέντρο Έρευνας για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με τη συνεργασία και στις εγκαταστάσεις του Χαροκόπειου Πανεπιστήμιου στην Αθήνα, με την αρωγή εργαστηρίων και ομάδων που ασχολούνται με την Ψηφιακή Διακυβέρνηση από πολλά Ελληνικά ΑΕΙ.

Μετά τις τελευταίες διοργανώσεις σε Ινδία (2017), Ιρλανδία (2018) και Αυστραλία (2019), το συνέδριο στην Ελλάδα θα δώσει έμφαση στη συμμετοχή εκπροσώπων και στελεχών του δημόσιου τομέα από τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, τη Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή. Το συνέδριο θα πλαισιώσουν ειδικοί από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα από όλον τον κόσμο, στελέχη του ΟΗΕ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκπρόσωποι εταιρειών, οργανισμών, ερευνητές, φοιτητές και δραστήριοι πολίτες.

Στο συνέδριο καλούνται να παραστούν εκπρόσωποι όλων των ομάδων του Ψηφιακού Μετασχηματισμού κρατών και οργανισμών του δημόσιου τομέα:

– Ερευνητές και υλοποιητές λύσεων μπορούν να υποβάλλουν τις εργασίες τους σε ένα μεγάλο εύρος θεμάτων: Digital Transformation, Open Data, Artificial Intelligence, Blockchain, Internet of Things, Government 3.0, Legal & Policy Informatics και οι εφαρμογές τους στην πολιτική είναι μερικά από τα θέματα του συνεδρίου.

– Υποψήφιοι διδάκτορες στο πεδίο της Ψηφιακής Διακυβέρνησης μπορούν να υποβάλλουν την πρόοδο και τα επιτεύγματα των διδακτορικών διατριβών τους και να λάβουν καθοδήγηση από έμπειρους ερευνητές και καθηγητές

– Στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών του Δημοσίου μπορούν να υποβάλλουν σύντομα άρθρα με τις λύσεις ή τις εμπειρίες τους, και να τα παρουσιάσουν σε ένα διεθνές κοινό.

Παράλληλα, στο συνέδριο θα υπάρχουν ειδικές συνεδρίες με προσκεκλημένους ομιλητές, ειδικές παρουσιάσεις προς εκπρόσωπους του δημόσιου τομέα, κοινωνικές εκδηλώσεις και βραβεύσεις για τις καλύτερες εργασίες και παρουσιάσεις. Όλα τα άρθρα θα δημοσιευτούν σε ACM Digital Library Proceedings, ενώ τα καλύτερα άρθρα θα δημοσιευτούν στο Government Information Quarterly, το πιο έγκυρο επιστημονικό περιοδικό του πεδίου (SCI, Impact Factor 5+).

O Γιάννης Χαραλαμπίδης, Αναπληρωτής Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Επικοινωνιών στη Σάμο, και Πρόεδρος του συνεδρίου δήλωσε σχετικά: «Είμαστε χαρούμενοι που, μετά από διεθνή διαγωνισμό, αναλάβαμε τη διοργάνωση του ICEGOV 2020, Έτσι, μετά την Ινδία, την Ιρλανδία και την Αυστραλία, ο παλμός της Παγκόσμιας Ψηφιακής Διακυβέρνησης θα χτυπά στην Αθήνα, τον Απρίλιο αλλά και για ένα μεγάλο μέρος του 2020. Θέλουμε να βοηθήσουμε τον Ελληνικό δημόσιο τομέα, την Ελληνική επιστημονική κοινότητα και ειδικά τις Ελληνικές επιχειρήσεις ανάπτυξης σχετικών λύσεων και υπηρεσιών με διεθνή προσανατολισμό, να αξιοποιήσουν αυτήν την σημαντική ευκαιρία και περιμένουμε τις ιδέες και προτάσεις τους.»

Περισσότερες πληροφορίες για το διεθνές συνέδριο ICEGOV 2020 καθώς και η πρόσκληση υποβολής εργασιών, με καταληκτική ημερομηνία στα τέλη Σεπτεμβρίου 2019, βρίσκονται στο: www.icegov.org

Προηγουμενο αρθρο

“Τα οστά της αγάπης”- Και σήμερα στο Hope Project!

Επομενο αρθρο

Αφιερώμα στο Σάρλιζα Παλλάς από την ΟΛΣΑ