Το Film Office θα φέρει νέες επενδύσεις

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Τα οφέλη που προκύπτουν για την οικονομία και τις τοπικές κοινωνίες από την προσέλκυση οπτικοακουστικών παραγωγών από το εξωτερικό, καθώς και το θέμα ίδρυσης ενός Film Office στην Αττική, ενός τοπικού δηλαδή γραφείου διεκπεραίωσης οπτικοακουστικής παραγωγής συζητήθηκε σήμερα στην συνάντηση του Υπουργού ΨΗΠΤΕ, Νίκου Παππά με την Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου.

Τα Film Office αποτελούν one-stop-shop υπηρεσίες για τη διαχείριση όλων των αιτημάτων κινηματογράφησης και φωτογράφησης και όλων των εν γένει οπτικοακουστικών έργων στη χώρα. Είναι επιφορτισμένα με την ευθύνη διασύνδεσης όλων των επαγγελματιών και φορέων που σχετίζονται με την εκτέλεση μιας παραγωγής από την αδειοδότηση μέχρι την τελευταία λεπτομέρειες (εστίαση, καταλύματα, τεχνικές και ασφαλιστικές υπηρεσίες κοκ), με στόχο την εξυπηρέτηση των αναγκών εκτέλεσης μιας οπτικοακουστικής παραγωγής σε τοπικό επίπεδο.

Η ίδρυση του Film Office είναι καλά νέα για την Αττική καθώς θα διευκολύνει την προσέλκυση οπτικοακουστικών παραγωγών δημιουργώντας θέσεις εργασίας μέσω ξένων επενδύσεων αλλά και αναγνωρισιμότητα για την Αθήνα και την Αττική γενικότερα μέσω του κινηματογραφικού προϊόντος.

Όπως δήλωσε η Περιφερειάρχης Αττικής κα Ρένα Δούρου «το Film Office της Αττικής μπορεί να φέρει ξένες επενδύσεις στον τόπο. Να στηρίξει την επιχειρηματικότητα. Να δημιουργήσει δουλειές. Η Αττική διαθέτει σημαντικά – χωροταξικά, αρχαιολογικά, περιβαλλοντικά – συγκριτικά πλεονεκτήματα. Σήμερα είμαστε έτοιμοι να λειτουργήσουμε ως κόμβος ενημέρωσης, συντονισμού και αντιμετώπισης των γραφειοκρατικών εμποδίων για να προσελκύσουμε και να διευκολύνουμε ξένες οπτικοακουστικές παραγωγές».

Πηγή: Αθηνόραμα

Προηγουμενο αρθρο

Τι σημαίνουν τα «λάικ» μας;

Επομενο αρθρο

Βιτάλη-Ζιώγαλας στον Οινοφόρο