Search

Think outside the Box… στο BOX της Κουμιδιάς!

Φωτογραφίες: Ηλίας Μάρκου

Το διάσημο σλόγκαν του επιχειρηματικού κόσμου “Think outside the box», αγαπημένο μάντρα των μάνατζερ του «δημιουργικού» των αμερικανικών εταιριών τη δεκαετία του 70 ήταν αυτό που ενέπνευσε το όνομα του επίσης αγαπημένου μαγαζιού της Κουμιδιάς. Το Box,  το «Boxaki μας», μας καλεί να σκεφτούμε έξω από το «κουτί», έξω από τα τετριμμένα της διασκέδασης και να τη δούμε λίγο αλλιώς. Πως αλλιώς; Όπως την είδαν ο Δήμος και ο Γιώργος Καραμπεάζης δύο αδέρφια από τη Μυτιλήνη που μαζί με τη Ρεβέκκα, σύζυγο του Δήμου, έκαναν αυτό που ο μέσος Έλληνας θέλει να κάνει μια φορά στη ζωή του. Να ανοίξει ένα μπαρ! Ωστόσο λίγοι είναι αυτοί που το κάνουν με επιτυχία. Στα δύο χρόνια ζωής του το Box έχει καταφέρει να χτίσει το φανατικό κοινό του και να αφήσει το στίγμα του στη νυχτερινή ζωή της πόλης σε μια πολύ δύσκολη εποχή.

«Χρόνια στην εστίαση κι εγώ και ο αδερφός μου και η γυναίκα μου, είπαμε να κάνουμε τελικά κάτι δικό μας. Το όνομα προέκυψε από το διάσημο σλόγκαν καθώς όταν ήρθαμε η Κουμιδιά ήταν ακόμη ανερχόμενη περιοχή και όχι ο εύκολος δρόμος», λέει ο Δήμος. «Το γεγονός πως στα μαγαζιά εδώ δουλεύουν μόνο νέα παιδιά με όρεξη και νέες ιδέες, η εναλλακτική κουζίνα της γειτονιάς και ο ιδιαίτερος χαρακτήρας της ήταν αυτός που μας τράβηξε».

Κοκτέιλ και out of the box χαρμάνι

Στο πιο δροσερό στενάκι της Κουμιδιάς μπορείς να απολαύσεις το μοναδικό χαρμάνι του Δήμου που επέλεξε από την Quality Unica προσαρμοσμένο ειδικά για το μαγαζί, ενώ το βράδυ μπορείς να… χαθείς σε μία μια από τις πιο πλούσιες κι ενημερωμένες κάβες του νησιού και να δοκιμάσεις τις δεκάδες διαφορετικές ετικέτες από ουίσκι, ρούμι ή τζιν: «Η κάβα είναι και μια έμπνευση και παραμένει για μένα μια σταθερά, έτσι προσπαθώ να έχω πολλές ετικέτες. Επιθυμία μου είναι να πιάσω το υψηλότερο επίπεδο έτσι ώστε να ικανοποιούνται ακόμα και οι πιο απαιτητικοί πελάτες. Έχω γύρω στα 25 διαφορετικά ρούμια, 20 διαφορετικά ουίσκι και τζιν, ανάμεσά τους κι ένα ελληνικό τζιν -έκπληξη, σε καλές τιμές ενώ διατηρώ μια μεγάλη γκάμα spicy ρουμιών.  Άλλο ένα ατού μας είναι το κοκτέιλ και ο ιδιαίτερος τρόπος που το προσεγγίζουμε. Αν και δυστυχώς εδώ στη Μυτιλήνη το κοκτέιλ δεν πληρώνεται εμείς επιμένουμε σε αυτό. Επιλέγουμε φρέσκα φρούτα και όχι έτοιμους πουρέδες και bitter και με ανταγωνιστικές τιμές σκεφτόμαστε out of the box και στο κοκτέιλ! Τώρα που χειμωνιάζει ετοιμάζουμε τα ζεστά κοκτέιλ μας με κρασί και καρυκεύματα».

Πως είναι όμως να σκέφτεσαι out of the box …μέσα στο Box;

«Άλλη μια παράμετρος διαφορετική είναι και η μουσική. Στο Box δεν θα ακούσεις λαϊκά, μπορεί να ακούσεις ελληνικό ραπ, χάουζ και disco αλλά όχι λαϊκά. Αυτό είναι ένα στοίχημα για ένα μαγαζί, ειδικά όταν έχεις πελάτες που στο ζητάνε. Ωστόσο δεν ταιριάζει με την αισθητική του γι αυτό κι αν είναι να παίξει κάποιο ελληνικό θα ναι πειραγμένο ή θα έχει σηματοδοτηθεί διαφορετικά από την εποχή του…»

Άλλο ένα σημείο στο ο οποίο ο Δήμος έπραξε σκεπτόμενος …έξω από το κουτί ήταν και στα μέτρα για τον κορονοιό. «Από την πρώτη στιγμή τηρούμε τα μέτρα αυστηρά και είμαστε δυστυχώς από τους λίγους γιατί όπως παρατηρώ λίγα μαγαζιά το κάνουν. Παρασκευή και Σάββατο διώχνω τουλάχιστον 30 άτομα! Φυσικά αυτό έχει κόστος αλλά δεν γίνεται αλλιώς. Πρέπει να προφυλάξω την πελατεία μου που στο τέλος της μέρας νομίζω ότι εκτιμά αυτή μου την κίνηση».

Με resident dj τον D. Tsimadis και guest dj τους Manolente  και Don Kay, το ΒΟΧ κλείνει μέσα του όλα όσα θέλει κανείς τη διασκέδασή του.

BOX

Αθανασίου Μητρέλια 23-

Κουμιδιά