Τάρτα Φράουλας με Κρέμα Μουσελίν από τη Μαρία Καζάνη

Δροσερή, κομψή και βελούδινη. Η απόλυτη γλυκιά πρόταση της Άνοιξης, από τη σεφ Μαρία Καζάνη.

Τάρτα με Φράουλες και Κρέμα Μουσελίν της σεφ Μαρίας Καζάνη

Χρόνος Εκτέλεσης: 30’
Χρόνος Αναμονής: 120’
Μερίδες: 6-8

Η άνοιξη μπήκε και οι φράουλες είναι στα καλύτερά τους. Η σεφ Μαρία Καζάνη παρουσιάζει μία δροσερή και ανάλαφρη τάρτα φράουλας, με φίνα κρέμα μουσελίν, που θα στολίσει το τραπέζι και θα κερδίσει όλα τα βλέμματα (και τα κουτάλια).

Υλικά

Για τη βάση:

  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κοσκινισμένο)
  • 3 γρ. αλάτι
  • 150 γρ. βούτυρο (σε κύβους)
  • 70 γρ. ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 20 ml γάλα

Για τη γέμιση:

  • 500 ml γάλα
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. κορν φλάουρ
  • 200 γρ. αφρατεμένο βούτυρο
  • 5 γρ. εκχύλισμα βανίλιας

Για το γλάσο:

  • 100 ml νερό
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 3 γρ. σκόνη ζελατίνης
  • 30 φράουλες (κομμένες στα τέσσερα)
  • Φύλλα δυόσμου (για το σερβίρισμα)

Τρόπος Εκτέλεσης

Για τη βάση:

  1. Ανακατεύουμε αλεύρι, αλάτι, βούτυρο και ζάχαρη με τα χέρια μέχρι να έχουμε «ψίχουλα».
  2. Προσθέτουμε αυγό και γάλα, ζυμώνουμε σε ζυμάρι.
  3. Ανοίγουμε τη ζύμη ανάμεσα σε λαδόκολλες και τη στρώνουμε σε βουτυρωμένη ταρτιέρα (26-28 εκ.).
  4. Καλύπτουμε με μεμβράνη και ψύχουμε για 1 ώρα.
  5. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C στον αέρα. Ψήνουμε με βάρος (π.χ. φασόλια) για 25-30 λεπτά.

Για την κρέμα:

  1. Ζεσταίνουμε το γάλα με μισή ποσότητα ζάχαρης.
  2. Ανακατεύουμε κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη και προσθέτουμε κορν φλάουρ.
  3. Ενσωματώνουμε λίγο ζεστό γάλα στο μείγμα, μετά ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα.
  4. Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα.
  5. Προσθέτουμε βανίλια, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει.
  6. Όταν κρυώσει, τη χτυπάμε στο μίξερ και προσθέτουμε το βούτυρο.

Για το γλάσο:

  1. Ζεσταίνουμε νερό και ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  2. Προσθέτουμε τη ζελατίνη και ανακατεύουμε καλά.

Σύνθεση Τάρτας:

  • Απλώνουμε την κρέμα στη βάση.
  • Τοποθετούμε τις φράουλες σε κυκλικό σχέδιο.
  • Περνάμε ελαφρά με το γλάσο.
  • Διακοσμούμε με δυόσμο και σερβίρουμε.

Tip σεφ:

Αν θέλεις πιο «πειραγμένη» εκδοχή, δοκίμασε να προσθέσεις ξύσμα λεμονιού στην κρέμα ή λίγη λευκή σοκολάτα στο γλάσο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΚΑΙΡΟΣ