Τα πουλιά της ελευθερίας στην Τεχνόπολη Αθηνών

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:
“Τα πουλιά της ελευθερίας”, ξεκίνησαν σήμερα το μεγάλο ταξίδι! Σε λίγες μέρες θα εκτίθενται στην Τεχνόπολη του Δημου              Αθηναίων.

Πρόκειται για ένα συνεργατικό έργο τέχνης, με τίτλο «Τα πουλιά της ελευθερίας – The birds of freedom», στο οποίο πολλάκις έχουμε αναφερθεί και παρακολουθούμε από την πρώτη κιόλας μέρα. Το πρότζεκτ αγκαλιάστηκε από τον Τύπο κι έτσι για άλλη μια φορά το νησί μας ταξίδεψε στην υπόλοιπη Ελλάδα δίνοντας ένα δυνατό μήνυμα, ένα μήνυμα ειρήνης και αλληλεγγύης.

Το συνεργατικό έργο τέχνης με τίτλο «Τα πουλιά της ελευθερίας – The birds of freedom» παρουσιάσθηκε στο πλαίσιο του μεταπτυχιακού προγράμματος Σπουδών με τίτλο «Εφαρμοσμένη Κλινική Κοινωνιολογία και Τέχνη», που πραγματοποιείται από το Τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, και το Τμήμα Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Πρόκειται για μία έρευνα δράσης της Φερενίκης Τσαμπαρλή, η οποία βασίστηκε σε υλικά της καθημερινότητάς (ένα πλαστικό μπουκάλι νερού και χαρτί). Για την υλοποίηση της συγκεκριμένης δράσης χρειάστηκαν 183 ημέρες, προκειμένου να κατασκευαστούν 652 γλυπτά, με τη συμμετοχή 700 ατόμων από 14 εθνικότητες.

Στόχος είναι, το τεραστίων διαστάσεων γλυπτό με τίτλο «the birds of freedom», αμέσως μετά να ταξιδέψει έως τις Βρυξέλες και να μεταφέρει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το όνειρο των χιλιάδων προσφυγών και μεταναστών που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στη Λέσβο. «Όνειρο το οποίο ταυτίζεται με την επιθυμία της τοπικής κοινότητας αλλά και κάθε ανθρώπου και δεν είναι άλλο από το άνοιγμα των φτερών του και “το πέταγμα προς την ελευθερία”» λέει η κ. Τσαμπαρλή.

 

Προηγουμενο αρθρο

Τσιριγώτη: “Οι φασίστες δεν αγαπούν την πατρίδα τους. Οι φασίστες τη μισούν”

Επομενο αρθρο

Ακροβατικά για μικρούς και μεγάλους από τον Μικρό Ντουνιά!