Τα παιδιά της Βρίσας συναντούν τα παιδιά του πολέμου…

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

«Χάνοντας το σπίτι μου / Εφευρίσκοντας ξανά τη ζωή μου» έτσι θα μπορούσαν να ονομαστούν όσα μας έκαναν να σκεφτούμε μία δράση που σκοπό είχε να φέρει κοντά μαθητές και μαθήτριες της Βρίσας με παιδιά πρόσφυγες. Οι πρώτοι έχασαν το σπίτι τους λόγω σεισμού, οι δεύτεροι λόγω πολέμων και διώξεων. Μπορεί το τραύμα να γεννήσει κάτι καινούργιο; Τα παιδιά λένε ναι!

Τον τελευταίο μήνα, οι μαθητές  της Ε’ και Στ’ τάξης του 3/θέσιου Δ.Σ. Βρίσας αντάλλαξαν επιστολές με παιδιά πρόσφυγες που είναι και αυτοί μαθητές/τριες στο εκπαιδευτικό κέντρο της ΜΕΤΑδρασης στη Μυτιλήνη. Ο Παναγιώτης γνώρισε τον Φαρχάντ κι η Μαρχάμπα τη Μαρία. Η Ζουχέλ απάντησε στην Ελένη με ζωγραφιές και ο Αντριγιάν ρώτησε τη Φαρζανέ πώς γράφεται στα φαρσί το ποδόσφαιρο και σε ποια θρησκεία πιστεύει.

Συναντήθηκαν πριν από μία εβδομάδα στη Μυτιλήνη και, από κοινού, παρακολούθησαν ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο μουσείο Teriade. Στη συνέχεια, όλοι μαζί επισκεφτήκαμε τον χώρο της ΜΕΤΑδρασης και αφού μιλήσαμε ο ένας στον άλλη, πειραχτήκαμε, παίξαμε και δοκιμάσαμε αφγανικά φαγητά.

Ναι, είμαστε πολύ διαφορετικοί· όσο διαφορετικοί είμαστε και με τους πιο αγαπημένους μας ανθρώπους. Αυτές ακριβώς τις διαφορές, ωστόσο, θέλουμε να γνωρίσουμε και να μοιραστούμε.

 

Προηγουμενο αρθρο

Όλοι μαζί κάνουμε πετάλι για μια ιδέα!

Επομενο αρθρο

Γέφυρες Τέχνης στον Καρά Τεπέ: Για έναν κόσμο χωρίς προκαταλήψεις